HOW I DO MY MAKE UP


Beroende på hur min hy är så använder jag ibland foundation från mac. Jag har fin hy ca 3 v i månaden och sen dålig 1 v (anatar att det beror på hormoner). Förut har jag alltid haft en foundation från Chanel som är min favorit men nu ville jag testa en ny och det får helt klart godkänt. Blandar sen två olika puder för att få till den perfekta nyansen. Om jag solat blir det mer av den mörkare och nu när jag varit i Sverige 1 v behövs nästan bara den ljusa. 

Solpuder från Sephora som jag älskar! Trodde aldrig något skulle slå Guerlain men det här är toppen och nyansen passar mina ansiktsfärger perfekt. Applicerar på kindbenen men också lite i pannan, hakan samt en touch på nyckelbenen för att få en solbränd look. 

Bästa tipset i det här inlägget är denna ögonskuggeprimer från Urban Decay (köpt på Sephora) som jag applicerar på hela ögonlocket och ända upp till ögonbrynet. Om ni tycker ögonskuggan brukar "ramla av" under dagen (natten om man är ute och partar) så är det här lösningen! Fungerar som en foundation vilket gör att sen ögonskuggan fäster och sitter bättre och det funkar verkligen. Extremt stor skillnad. Finns i 4 olika färger och jag har en guld-skimrande som heter "Greed".

Sen är det dags för ögonskuggorna! Blandar bland lite olika märken men använder alltid guld-bronze-bruna färger. Startar med att lägga den bronziga (som är väldigt lik min bronze-bruna bas) över hela ögonlocket och upp till ögonbrynen. Sen lägger jag den guldiga från inre ögonvrån, längst in på ögonlocket och upp på globlinjen. Efter det applicerar jag den bruna skugga i yttre ögonvrån och skuggar inåt mot inre ögonvrån och gör detsamma under ögonen. Avslutar med att sudda kanterna mellan alla tre färgerna. 
Fyller i ögonbrynen lite lite med en brun penna från Lancome och formar dem med borsten. Böjer ögonfransarna och lägger på en svart mascara. Har alltid massa olika mascaror i omlopp och köper aldrig efter märke eller vad andra säger utan istället efter hur borsten ser ut eftersom jag vet vilken typ av borste som passar mina ögonfransar bäst. Jag tror det är väldigt individuellt. 

Ibland men rätt sällan så använder jag brun eyeliner innuti ögat på själva ögonlinjen uppe och nere  (aldrig ovanför fransraden på ögonlocket)och ut i yttersta ögonvrån. Den lägger jag i så fall på innan mascaran. Avslutar allt med röd läppenna, läppstift och läppglans från mac. Suddar alltid ut läppennan ordentligt och även läppstiftet för gillar inte när det blir för rött. Om jag har på mig något som omatchar rött brukar jag bara ha ett ljusrosa läppglans istället. 

Här ser ni främst ögonsminket men tänkte be pappa (om han är hemma) att ta några närbilder imorgonkväll då jag har sminkat mig och ska ut. Annars så är det bara kolla på vilken bild som helst på mig för jag sminkar mig likadant till vardags och fest bara det att jag använder mer smink på fest, alltså noggrannare bas, ordentligt med solpuder, mycket ögonskugga och flera lager mascara. Till vardags sveper jag bara över puderborsten, duttar till lite ögonskugga och tar något enstaka tag med mascaran... eller går helt osminkad! 

Kommentarer
Postat av: Amanda

Fint! Jag känner att jag måste köpa den primern från urban decay nu haha :) Hoppas du ser mitt mejl sen jag skickat förresten. kram!

2013-02-12 @ 07:07:19
Postat av: Emma

Åh, äntligen! Ska prova och sminka mig som nästa gång jag ska ut! Jättebra inlägg!

Svar: men åh gullis taaaack :) kram ha en fin kväll! och lycka till med sminkningen :D
AMANDA FALK

2013-02-12 @ 07:12:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
alt="" />