THE DIET

En vecka av min diet har nu passerat och det har gått super! Jag är inte inte alls suger på fet onyttig mat eller sötsaker, faktiskt inte ens ost som är min big-favourite. jag har väldigt lätt till att motivera mig att äta bra hälsosam mat så länge jag slipper svälta och det gör jag verkligen inte! Jag äter nog mer nu än vanligtvis (har aldrig varit speciellt stor i maten och senaste tiden har jag verkligen kunnat hoppa över måltider, ta en glass istället för lunch, äta nacho chips till middag med några drinkar osv.). Proppar istället i mig själv massor av frukt och grönt, smala proteiner, vitaminer och fibrer. Här mitt upplägg:

Vad jag ska äta/dricka mycket av
Grönsaker, rotfrukter, bönor, frukt, bär
Frön, råg/havregrynsgröt
Ägg, fisk, kyckling, skaldjur, keso
Vatten, te, light saft

Vad jag ska undvika
Rött kött, såser/dressingar/olja, knäckebröd
Mjölkprodukter, juice, honung, alkohol (vin/ett par drinkar får jag dricka vid speciella tillfällen)

Vad jag absolut inte ska äta/dricka
Mjukt bröd, pasta, ris, potatis (kolhydrater)
Socker, sylt, kakor, godis, snacks, glass, choklad, flingor
Smör, ostar, sötad yoghurt, grädde
Oboy, kaffelatte, chailatte, läsk
Sånt här äter jag nu i mängder! Ska lägga upp lite exempel på vad jag äter till de olika måltiderna så ni får lite tips hur ni kan äta nyttigt till frukost/lunch/middag.

Kommentarer
Postat av: Tove

Låter ju skönt att du har så lätt att motivera dig!

Du verkar överlag ha väldigt lätt att anpassa dig och sätta nya mål. Skithärligt! Men vad är det du är mindre bra på? Jag förstår att det inte är så attraktivt att skriva om det i bloggen, men personligen är jag bara nyfiken på vad Amanda Supermäniskan Falk har för svagheter? :)

Haha, ta inte detta på fel sätt nu alls, jag vill inte hitta fel med dig för att trycka ner dig. Jag är snarare personligen intresserad av att förstå på vilket sätt du "bara är människa", när du verkar klara av skola, kompisar, fest, mat och träning så himla bra.

2013-04-15 @ 11:30:39
URL: http://www.tovesutopia.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
alt="" />