IS IT A DIET OR A LIFESTYLE?

Ni kanske undrar om jag försöker ändra min livsstil till att bli hälosammare eller om jag går på diet (?). Jag skulle säga att det är en kombination av dem två. Att äta bra mat är ingenting jag tycker att man ska göra under några veckor eller månader, det än något man ska ha för vana. Så jag försöker lägga om min livsstil lite gällande framför allt mat & dryck för om jag skulle fortsatt med den som jag hade i Dubai skulle jag seriöst dö i förtid.

Men i och med att jag inte unnar mig någonting alls (förutom honung i ett par koppar te om dagen samt frukt med högt druvsocker innehåll som t.ex. vindruvor lite då och då) innebär ju ändå att jag går på en diet just nu. Jag vill nämligen bli av med mitt sötsug helt och hittills har det gått super bra då jag inte ens suktar efter något "onyttigt" trots att min familj och vänner äter det. Under dessa veckor kommer jag vara extra hård och varje dag planerar jag vad jag ska äta och skriver ner vad jag fått i mig på kvällen. Då vet jag säkert att jag varje dag får i mig en bra blandning mellan frukt & grönt, smala proteiner och fibrer. Här nedan ser ni vad jag ätit de här första 2 veckorna.


Kommentarer
Postat av: Johanna

Om du redan innan har haft problem med mat så är det sämsta du kan göra att sätta upp ett schema där du skriver ner vad du äter och planerar i förväg. Detta är något som i det långa loppet kommer att trigga igång ätstörningar.... Självklart är det bra att dra ner på sötsaker och onyttigheter som snabb mat men allt handlar om hälsan- även psykisk hälsa och jag kan garantera att din hälsa inte kommer förbättras av detta utan snarare större chans att din psykiska hälsa kommer försämras och den är lika viktig som den fysisk! Sedan om du hade varit stort som ett hus så är det självklart bra att gå på en strikt diet men du är smalare än de flesta tjejer och jag tror att du äter lagom nyttigt redan (minus alkoholen så klart;)

2013-04-22 @ 16:17:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
alt="" />