KAN JAG VARA GLAD?

Åh vilken toppen dag jag haft! Gick upp redan kl 8 och åkte till Jumierah beach road (JBR) i Dubai Marina och mötte upp en fransk killkompis. Vi satte oss på franska caféet/restaurangen PAUL och beställde in jucier, omellette, crossiants och smootihe till frukost. Sen gick vi upp i hans lägenhet och drack alkoholfria piña coladas medans han agerade proffs DJ och försökte lära mig med utrustningen jag fattade nada av. Blev sen lite sol & bad ute i poolen sen innan jag hoppade in i en taxi till skolan.
 
Förresten måste berätta, gjorde bort mig en aning när jag hade ett kort oförberett "tal" framme vid tavlan för klassen och skulle svara på frågan "Tycker du religion är viktigt? Varför/Varför inte och för vilka kan det vara viktigt?" Tänkte inte riktigt på att 13 av 15 i min klass är religiösa och att säkert 5 av dem tycker gud är viktigare än vänner, kärlek, självförtroende... allt! Så blev lite fel när jag uttryckte mig i något med stil med att religion kan vara bra för fattiga människor i Afrika där tro och hopp är viktigt för de vill förändra sina liv och kanske hoppas på att ett mirakel ska ske. Attans, lät så pantat och svenskt uttryckt i efterhand, mina arabklasskompisar är inte direkt fattiga och svälter... Har ni någon fundering på varför så stor del av svenska befolknigen är så icke-religiösa?

När jag sa att jag blir glad av att ha fantastiska vänner, stöttande familj, bra självförtroende och nå mina mål så sa de att man inte kan känna äkta glädje utan gud... Ha roligt i Dubai är fasiken äkta glädje om man får dela den med människor man tycker om. Här är pics från Dubai Marina, love it!

Kommentarer
Postat av: Emma

Haha fan vad pinsamt.. Typ 95% av jordens befolkning är starkt troende.

Att svenskar inte är troende har och göra med revolutionen på 60talet bl a och att Sverige har varit socialistiskt under så lång tid.. Men Sverige har ju aldrig varit så religiöst

2012-09-26 @ 00:18:59
Postat av: Anna

Åååh, fina bilder! Längtar tills jag är där om två veckor :D (tror jag glömde svara på din fråga förra gången, men jag åke dit med min lilla mamma :) ska visa henne stan, hon har inte varit längre österut än turkiet haha.. så det ska bli intressant!)

Men för att svara på frågan, så tror jag till viss del, när det gäller arabvärlden, att de inte har separerat kyrkan och staten. Lite svårt att vara ateist/agnostiker när lagar baseras på religiösa texter. Det var väl när vi separerade kyrkan från staten som folk började sluta vara religiösa? Sen är vi ju lite konstiga ändå, för vi firar allt som har med vår religion att göra ändå haha. Bara att vi inte nödvändigtvis har tagit in alla budskap i vardagen.

2012-09-26 @ 11:56:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
alt="" />