US ELECTION

Jag har aldrig varit speciellt insatt i amerikansk politik. Visserligen har jag alltid haft hyffsad koll men med tanke på att jag sen högstadiet har brytt mig väldigt mycket om svensk politik är det lite pinsamt att erkänna det faktum att jag inte haft samma intresse för amerikansk då denna påverkar så ofantligt många fler människor. När man själv bodde i Sverige var det enkelt att se brister i samhället som påverkade människor runt omkring en samt en själv i vardagen. Men om man inte bor i Sverige och inte vill spendera sitt liv där så blir ju helt klart internationell politik mer intressant.

Idag i skolan fick vi fick sitta och läsa massa nyheter och jag klickade in på några republican or democrat quiz och gjorde en del tester. Jag är lite splittrad och tycker partierna står för olika bra saker. Exempelvis tycker jag som en liberal demokrat i många sociala frågor medan jag tycker som en konservativ republikan i de flesta ekonomiska frågor. Hamnar därför i mitten och på de flesta testen blev jag generellt sett en "Moderate Republican". Vad är ni och vad tycker ni? Följer ni valet och bryr ni er om resultatet?

Kommentarer
Postat av: Carro

Hör inte till ämnet politik men har en fråga ;-)
Du verkar ha bra koll på Victorias secret, vad kostar Body mist flaskorna i Dubai?

Tack på förhand =)

Svar: Hej Carro! Ja absolut de kostar knappt 100:- typ 90 sv kr om du menar dem från garden collection (de olika frukterna/blommorna) typ som lovespell. De från body rush som luktar typ cottan candy och har andra form på flaskorna är något dyrare. Ha det bra!
AMANDA FALK

2012-10-15 @ 19:32:42
Postat av: Sara Ekman

Go Obama säger jag bara!!! :)

2012-10-15 @ 21:18:25
URL: http://aamaziing.se/
Postat av: cornelia

Jag förstår inte hur man kan tänka sig att rösta på en presidentkandidat som förordar dödsstraff och att kvinnor själva inte ska få bestämma huruvida de vill göra abort om de exempelvis blivit våldtagna. Känns för mig väldigt mycket stenålder...
Att du sedan gillar ekonomisk politik där fattiga blir fattigare och rika rikare är bara sorgligt.

Svar: Det känns mycket stenålder för mig också och jag skulle vilja påstå att jag är väldigt liberal när det gäller sociala frågor och att männsikan ska få bestämma över sig själv och sin egen kropp (som ex. att kvinnor ska få göra abort och homosexuella ska få gifta sig). Gällande ekonomin så tycker jag det är helt fel att jämna ut pengar mellan s.k. fattiga och rika men det betyder inte att jag tycker fattigare ska bli fattigare och rika rikare. Jag skulle kunna förklara mina åsikter väldigt långt gällande jobb, skatter, utbildning, företagande, kapitalism, marknadsekonomi, privatiseringar, avregleringar osv. men ja, jag står långt åt höger gällande ekonomiska frågor.
AMANDA FALK

2012-10-15 @ 23:40:33
URL: http://cornelias.spotlife.se
Postat av: Carro

Tack för svar =)
Och tack för en bra blogg.

//Carro

2012-10-16 @ 18:41:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
alt="" />