Hotter and hotter

Oooh hoo, njuter nästan av det svala vårvädret här när jag tittar på min väderapp. Det var 40 gr igår 5.20 PM, alltså tjugo över sju på kvällen i Dubbis. De lägsta temperaturen som står varje dag visar vad det är som kallast, alltså mitt i natten. Det är faktiskt sjukt att det till och med då är över 30 grader, reeeeedan! Brukar inte vara så varmt i maj, så man kan ju undra hur de varmaste månaderna juli-augusti blir i år. Puhu, som tur är hade jag tänkt vara i Sthlm 4 veckor då eftersom Ramadan infaller 20 juli-17aug. Hemskt för de stackars muslimerna som inte ens får dricka vatten på dagen om de fastar i den värmen. Sjukast av allt är att piloter som är troende muslimer och efterföljer fastans regler inte ens äter eller dricker på långflygningar om solen är uppe. Detta trots att det är en regel på de flesta flygbolag att piloterna dricker x antal gånger under en flygning samt äter ifall flygningen är över ett visst antal timmar. När det gäller flyg sätter sig alltså islam mot säkerheten vilket jag tycker är vansinnigt! Btw, hörde att Kissie är i Dubbis! Ska nog läsa hennes blogg nu när hon är där och se vad hon har för sig, kan bli kul att läsa om det från några andra ögon :)


Kommentarer
Postat av: Anna

fast det är väl bara om de väljer det själva? muslimer får ju äta under ramadan om de är på resande fot, alltså får de äta när de flyger :) men sjukt vad jobbigt det är att vara i dubai under ramadan haha, fast det är värt det när man äter iftar :) ha en fin kväll!

2012-05-10 @ 21:51:50
Postat av: Sara

Kan det inte bli varmt i Sverige igen! :) Här har det varit kallt och ösregnat hela dagen i Göteborg.. :/

2012-05-10 @ 23:00:47
URL: http://aamaziing.blogg.se/
Postat av: Aida

Jag blir oerhört arg av ditt inlägg och då är jag varken arab eller muslim själv. Vi kan väll börja med "stackars muslimer." Först och främst är det väll deras val att avstå från mat, dryck och sex och detta gör dem för att lära sig uppskatta det minsta i livet och bli ödmjuka. Tvärtom tycker jag att muslimer som fastar är oerhört lyckligt lottade för de lär sig något om livet vi i väst aldrig kan fatta och det kan nog muslimerna i UAE hålla med mig om. Blir så trött på västerlänningar som dig som ska till arabiska länder som Dubai och klaga på allt som har med den arabiska kulturen och Islam och göra. Inget har tvingat dig att åka dit varje lov men du gör det av din egen vilja och när man är i ett land, oavsett om turist eller permanent resident, så ska man se till att respektera det landets kultur, normer och lagar. Det gäller överallt i världen, oavsett om man är i Sverige, Dubai eller Kina. Så därför kan du väll vara lite trevlig och inte kalla muslimer för "stackars muslimer" och få deras religion och kultur att framstå som primitiva? Om Islam stör dig så mycket kan du väll stanna i ett sekulärt land som Sverige?

2012-05-11 @ 15:43:53
Postat av: amanda falk

Svar Aida: jag svarar på din kommentar som ett inlägg imorgon.

2012-05-11 @ 15:53:52
URL: http://amandafalk.se
Postat av: Sofia

Amanda, som ovanstående inlägg skrev så behöver man inte fasta när man flyger, säger ju sig själv väl? Varför skulle piloter riskera sitt liv och sina medpassagerare för fastans skull när man inte ens BÖR FASTA när man flyger? Så det du skrev stämmer definitivt inte, folk på resande fot fastar inte."stackars muslimerna" var lite nedlåtande, upp till var och en om man vill fasta. Fastan ska inte riskera ens hälsa så stackars och stackars vet jag inte. Det är ett självmant val som du inte behöver klanka ner på, speciellt inte när du inte vill att människor ska döma dig.Eller?:)

2012-05-16 @ 10:20:44
Postat av: AMANDA FALK

SVAR SOFIA: tack för påminnelsen, jag skulle ju svara på dett i ett inlägg :) men jo min pappa är pilot och han har bevis på att muslimska piloter som genomgår fastan INTE äter eller dricker under flygningar. Det gäller säkert inte alls alla men han har flygit med många piloter som har gjort det (vad jag anser) sjuka valet som skulle gå emot säkerhetsregler. För övrigt är det inte synd om muslimer om man drar alla över en kant, naturligtvis inte. Men jag har själv träffat muslimer som inte får välja om de vill fasta eller inte. Det gör det för att det är moraliskt rätt av familjen och saamhället de vuxit upp i och om det inte gör det kan de bli utfrysta. Så jo jag anser fortfarande att det är synd om en del muslimer, speciellt muslimska kvinnor, som inte får göra vad de vill utan att deras familjer och vänner ser ner på dem. Och jag vet även muslimer som håller med mig och "tycker synd" om sig själva för att islam är som den är. En religion som påverkar vardagen och relationer extremt mycket mer än t.ex. kristendomen gör för mig.

2012-05-16 @ 13:40:58
URL: http://amandafalk.se
Postat av: AMANDA FALK

Och juste för att tillägga jag vill inte klanska ner eller se ner på människor. Jag önskar jag kunde hjälpa dem jag tycker synd om och som jag tycker blir orättvist behandlade då de inte har den frihet jag tycker människan är värd.Alla kanske inte håller med mig och det är jag väl medveten om men jag tror du kanske förstår mig bättre nu iallafall :)

2012-05-16 @ 13:42:21
URL: http://amandafalk.se
Postat av: Mona

är själv muslim,,,det är ditt egna val!!! piloter behöver inte fasta så som gravid aoch sjuka inte behöver då gud förstår!!! alltså herregud du som har MVG i alla ämnen!! borde vara smartare än så!!!!!!!!!!

2012-05-17 @ 16:38:09
Postat av: amanda falk

SVAR MONA: Ja absolut jag vet att de inte MÅSTE men vissa piloter gör det ändå när de flyger en långflygning som sagt och det tycker jag är sjukt att de får göra. Sen så vet jag även att vissa gör saker för att det är moraliskt rätt och att familjen/släkten/vännerna tycker de borde göra, inte för att de själva vill det till 110%

2012-05-17 @ 20:52:44
URL: http://amandafalk.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
alt="" />