Tips till 94:or

I fredags hade vi projektredovisning/utsällning för att visa alla lärare, vår handledare och tvåor vilka projekt vi arbetat med och vilka slutprodukter vi tagit fram. Jag och Carina blev jätte nöjda med resultatet av vårt arbete som var en utförd hälsodag, en 8-sidig hälsobroschyr i 125 ex samt en goodiebag med sju sponsrade produkter i 100 ex. Utöver det kan jag tala om att jag skrivit en projektplanering och tidsplan i början av kursen, 17 sidor totalt av fyra loggböcker samt en 15-sidig slutrapport. Har lite tips till er 94:or som har projekt nästa år.

- Börja fundera redan nu på projektarbetet så att du har en idé efter sommaren
- Av egna erfarenheter och vart jag fått höra av andra är 2 personer det optimala antalet gruppmedlemmar i ett projekt. Fler kan göra det svårt att kommunicera, dela upp arbetet komma överrens och hitta tider att arbeta tillsammans. Att vara själv blir ingen utmaning för så jobbar man med de flesta arbeten i skolan. Att bolla idéer och arbeta som ett team är lärorikt och kul!
- Den personen du arbetar med måste för guds skull inte bara vara en bra vän utan även en som du samarbetar och pluggar bra med. Det spelar ingen roll hur bra ni känner och tycker om varandra, vissa kompisar får man helt enkelt inte något gjort tillsammans med.
- Välj ett område du är intresserad av och vill lära dig mer om, annars kommer det bli sååå tråkigt! Det viktigaste av allt är faktiskt att du tycker det är roligt.
- Om det från början inte känns jätteroligt och jättebra, byt område/ämne/projektidé på en gång för om det inte känns bra vid start kommer det inte bli bättre, snarare sämre.
- Tänk på att ett projekt som på ett eller annat sätt behöver sponsorer är en stor utmaning och tidskrävande. Jag har sett många projekt där personerna själv få stå för kostnaderna som de från början trodde de skulle bli sponsrade med.
- Planera in att vara klara med slutprodukten 1 månad innan redovisning, det blir nästan alltid förseningar och det är inte kul att stå där och t.ex. presentera en bok som inte blivit tryckt än.
- Tydliga och välskrivna loggböcker med mycket information och analys av arbetet under hela tidsperioden gör att det blir betydligt enklare att skriva slutrapporten sen, som ändå kommer vara jobbig tyvärr.


Om någon har några fler tips får ni gärna skriva i kommentarsfältet så att yngre kan ta del av dem! Kul också om ni delar med er av vad ni gjorde i projektarbete eller vad ni vill göra :)


Kommentarer
Postat av: Anonym

Jag och min ambitösa kompis arbetade tillsammans, men tydligen var vi lite väl ambitiösa. Båda är sådana "drömmare" också, vi trodde vi skulle hinna med hur mycket som helst.Så mitt tips: Se till att bara ha EN enda frågeställning, och inte som vi - i princip 4 stycken... Alltså, det var egentligen inte fyra, men vi behandlade så många olika områden, så det blev 4.Det var döden, och tog kål på min motivation helt, haha. Det har faktiskt till och med resulterat i sämre resultat sista terminen i skolan; inte skoj.

2012-05-13 @ 12:31:24
Postat av: Sara

Mitt tips är också att göra något som verkligen känns kul! Jag och min bästa kompis gjorde en webbtidning för tjejer :) Vi gjorde en hemsida helt från grunden med koder och hela den biten, det var svårt (lite väl svårt kanske), med facit i hand hade vi kanske tagit en färdig design och satsat mer på innehållet i webbtidningen istället. :)

2012-05-13 @ 14:48:47
Postat av: Caroline

Vad valde du för nåt? Ätstörningar eller hälsa? :)

2012-05-17 @ 18:07:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
alt="" />