En önskan är alltid en önskan

Oj!! Lika paff som en del av er verkar blivit när ni läste inlägget om mina önskningar igår blev jag när jag loggade in och läste era kommentarer. En del av er skriver att jag inte är tacksam för det jag får, att jag får allt jag vill, är bortskämd och att inlägget inte alls var trevligt. Jag förstår faktiskt ingenting, jag har väl rätt att ÖNSKA mig vad jag vill, vem har sagt att jag får allt jag önskar mig och får allt jag vill!?!? Framförallt undrar jag varför vissa av er inte tror jag är tacksam för det jag får, vad har ni fått det ifrån? Så länge man inte tar presenter och liknande förgivet, så länge man förstår värdet i pengar samt är otroligt tacksam för det man får så tycker inte jag att man är bortskämd. Men ordet bortskämd kan alla självfallet definiera olika och det har ni rätt till. Men att kasta spydiga kommentarer på mig om att jag får allt jag vill och inte är tacksam tycker jag inte är rätt då ni inte har en aning om det stämmer eller inte, vilket det självfallet inte gör.

Allting är också relativt och beror på vad man jämför med. I en viss familj kan det vara mycket att önska sig ett par nya märkesjeans och vissa tycker det är bortskämt att få ta emot lite dyrare kläder. Medan i en annan familj är det ingenting att önska sig en klocka/väska för trettiotusen vilket för mig är en orealistisk önskan. Jag önskar jag kunde få en ferrari och egen lägenhet i innerstan men för det blir jag inte mindre tacksam om jag får en glasskulptur liknande en pussmun. Så länge mina nära och kära kommer hit den 12 juni för att fira att jag orkat kämpa mig igenom de här 3 åren i gymnasiet och slitit mycket för att uppnå mina mål och få betyg som är viktiga för min framtid. Kommentarer i bloggen jag fått genom tiderna påvisar verkligen vilket sjuk uppfattning en del av er har av mig. Och jag funderar fortfarande på hur det inte kan vara acceptabelt att älska materiella ting och lyxiga resor samtidigt som man tycker detta inte är värt någonting alls om man jämför med relationerna man har till ens nära vänner och familjemedlemmar samt tryggheten och glädjen de ger en. Fast vad ska jag säga och vart vill jag komma med detta? Egentligen bryr jag mig ju inte alls om hur ni uppfattar mig för jag vet att de jag älskar och tycker om har rätt uppfattning om hur jag är som person och det är det enda som är av betydelse.Kommentarer
Postat av: Madeleine

Bra skrivet Amanda! men jag kan till viss del hålla med om att det lät lite konstigt i inlägget om önskelistan. Sen är det väldigt lätt att misstolka saker & ting i en text... En önskan är bara en önskan och egentligen, vem önskar sig inte dyra saker innerst inne? Personligen tycker jag att du förtjänar typ allt du önskat dig pga dina betyg! :)

2012-03-19 @ 11:21:55
URL: http://madeleinegray.blogg.se/
Postat av: Anna

Jag förstod exakt hur du menade med att du hoppades att du inte får färre presenter på din födelsedag. Jag fyller år fem dagar efter julafton.. vilket aldrig har varit ett problem i min familj :) Det är snarare min pojkvän som inte riktigt fattar att man inte bara köper EN dyr present haha.. Annars lät det väl inte alls drygt? Jag fattar inte.. Men däremot hade jag nog rekommenderat att bo på camping när man ska på festival.. Allt det roliga på kvällarna händer där och du kommer inte in om du inte bor där :)

2012-03-19 @ 11:39:50
Postat av: Monique

Instämmer precis, väldigt bra skrivet! Alla önskar sig fina saker, det är liksom ingen hemlighet, sen är det olika vad man får för önskningar uppfyllda och inte; tyvärr är världen väldigt orättvis. Dock finns det alldeles för mycket avundsjuka här i världen, och du ska definitivt inte ta åt dig! Det är nog dem med elaka kommentarer som inte uppskattar vad dem har ;)

Postat av: Tove

Nej ... jag tycker visserligen att det låter bortskämt när du skriver så, men det är ju din verklighet. Du brukar uppenbarligen få massor med dyra saker, varför ska du ta hänsyn till hur folk med mindre pengar än dig ser på dina föräldrars ekonomi?!??! HALLLÅÅÅÅ????? Skriv precis vad du vill. Jag får bara mitt studiebidrag och julklappar/presenter för några tusen. Inte bryr jag mig om att du presenterar din verklighet på bloggen.?! Hmm.. Lite sur blir jag på de där kommentarerna i förra inlägget.

2012-03-19 @ 18:00:17
Postat av: sofia

du är grym!

2012-03-20 @ 07:15:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
alt="" />