Ännu guldigare mandie

Är hos bästis som slingar mitt hår. Nu är det i färgen som ni ser på bilderna nedan men försöker nå en ännu mera golden colour. Älskar ljusbrunt hår med guldslingor när man i grunden är mellanbrunett men har varit utomlands och fått gyllenbrun hy och lite solblekta slingor. Därför fixar jag till det nu lite innan så kommer det bli topptopp när jag solar med det, förhoppningsvis gör solen att kontrasten mellan guldslingor och ljusbrunt hår suddas ut så att jag ser ut som en natural sunny golden brownie. Efter förra gången för en månad sen då jag hade varit en vecka i solen var jag iallafall mycket nöjd!
Sneakpeak på goodiebagen

Hämtade 100 frukter idag som Hemköp på Östermalstorg gav bort till vårt projektarbete eftersom de tyckte det var så bra! Syftet bakom vår hälsodag och hälsobroschyr är verkligen eftertänkt och lätt att motivera så trots att det varit mycket jobb att hitta samarbetspartners och sponsorer har vi ändå fått ihop en grym goodiebag med många produkter från super bra välkända företag. Här kommer en sneakpeak på goodien :) Hoppas vi ses imorgon vid Djurgårdsbron, blåporten kl 12.00.  


You're my sunshine

Hej på er! Igårkväll kraschade vårt Internet och jag fick lite smått panik eftersom det hände precis när jag skulle skicka in min sista projektlogg till vår handledare. Lyckades fixa det på något smart (eller osmart, upp till er) sätt och fick in loggböckerna på totalt 16 sidor. Sen låg allt nere hela kvällen så jag fick ägna mig åt att börja lägga fram kläder till dubbis, se en film, måla naglarna osv.

Vaknade inte förrän 12 idag vilket var lika bra med tanke på all snö som låg på marken. Can't believe it! Hallå vädergudar, vi har faktiskt vår hälsodag imorgon så det borde vara lika varmt och soligt som förra helgen. Ta mig framåt en vecka i tiden så har jag iallafall värme och solsken, längtar så jag spricker och tittar på bilder flera gånger om dagen för att tagga mer än någonsin inför denna resa, den måste ju överträffa allt annat jag och Hedvig gjort tillsammans! Åh blir så lycklig när jag ser bilder som dem nedan. Togs i juni förra sommaren.
Snart där baby!

Easytones everyday

Det är bra för mig att jag läser tre idrottskurser i gymnasiet och fortfarande har praktiska lektioner då man ska vara ombytt. Då får jag nämligen användning av mina snygga träningskläder eftersom jag aldrig tränar något själv nuförtiden. Däremot har jag börjat gå med mina easytones i skolan every day, så sköna! Who care att det inte är fashion och heels när man ändå bara är i skolan och går lite i city. Det som är det positiva med att man inte klär upp sig och fixar sig speciellt mycket till vardags är att det blir jätte roligt att sätta på sig klackar, klänning och mycket make up när man går ut. Dessutom känner man sig snyggare än vanligt vid festtillfällen eftersom det blir skillnad mellan utséenderna ;)


Lyckan att hålla i ett paket med new dresses

Väntar på bussen och har varit och hämtat nellyklänningar på posten. Har varit där flera dagar den här veckan och hämtat produkter till goodiebagsen på söndag samt mitt sjunde visa-kort sen i maj... Det är tur att jag aldrig tappar passet när jag är ute (mitt id kort tappade jag för länge sen och har inte fixat nytt) eftersom jag i så fall inte skulle kunna hämta ut mina nya saker. Dessutom reser jag mycket så egentligen är det inte så smart att springa runt med ett pass i bakfickan. Borde styra upp mig en aning. Längtar hem och prova dresses wiie!! Dom här var lite försenade, hoppas inte leveransen från asos är det som senast kommer på onsdag, vi åker ju på torsdag

Några sponsorer till hälsodagen

(Facebookmeddelande som skickades ut till alla inbjudna på vårt event som går av stapeln på söndag. Såklart får ni i bloggläsare också ta del av det eftersom alla ni också är inbjudna!)

Hej alla glada!!!

HÄLSODAGEN närmar sig med stormsteg och detta firar vi genom att avslöja ett smakprov av vad vår goodiebag - som 100 av deltagarna får ta del av vid målgång - har att erbjuda.. I goodiebagen kommer du finna produkter sponsrade av bland annat VitaminWell, Risenta & Froosh samt gratis träningspass på World Class, för att inte glömma en hel veckas gratis provträning på SATS. Tro inte att detta är allt, resten lämnar vi dock åt fantasin tills det är dags!

Du vill med andra ord inte missa Hälsodagen nu på söndag 1 April med start vid blå porten (Djurgårdsbron) kl. 12. Varmt välkomna önskar Amanda Falk & Carina Fredriksson


Tungt med slutuppsats på flera sätt

Sorry att jag varit lite off från bloggen de senaste dagarna men jag håller på att skriva för fullt på min slutuppsats i samhällskunskap B och svenska C. Den handlar om ätstörningar och just nu är den 18 sidor vilket är ett problem eftersom jag ligger på deadline 2 av 3 och den ska inte vara mer än 15. Kommer bli mycket bearbetning för att förkorta den. Känner att jag vill lägga mycket energi och tid på den eftersom kommer bli min största inlämning under hela gymnasietiden och dessutom vill jag göra den riktigt bra så att jag känner mig värd att åka bort på en galen Dubairesa med mycket party, lyx, shopping, god mat, sol och bad nästa vecka.

Har kommit i kontakt med några personer som haft allvarliga ätstörningar och hela den här uppsatsen har varit psykiskt jobbig att skriva eftersom den väcker så mycket tankar och känslor. Jag själv har ju också haft små ätstörningar (absolut inte allvarliga som anorexi och bulimi) så jag vet hur mycket av ens tankverksamhet som bara går åt mat, träning, vikt och kroppsutséende samt hur ens självkänsla är kopplad till detta. Jag vet också hur det är att undvika sociala sammanhang som på ett eller annat sätt har med mat att göra (vilket de flesta har) och att hela tiden hitta på lögner för att kunna undvika att äta. Det är en sjukt liv och att jag som knappt haft ätstörningar tycker det, kan ju då bara tänka mig hur det är för dem som blivit diagnostiserade. Jag har läst och hört av många att de som en gång har haft det problematiska psykiska betéendet aldrig helt kommer bli av med tankarna och jag tror tyvärr faktiskt det stämmer för mig. Ja, som sagt, det här ämnet berör mig mycket och det är väldigt tungt att skriva den här uppsatsen tillsammans med lite spöken i huvudet.För drygt 2 år sen gick jag ner rätt mycket i vikt under några månader för att nå min drömvikt. Jag kommer ihåg att när jag hade nått den och tittade mig i spegeln och såg bilder på mig själv (som den ovan), tyckte jag fortfarande att jag var mullig och att jag lika gärna kunde fortsätta gå ner i vikt. Men jag hade lovat mig själv innan att stanna på drömvikten när jag nådde den för att inte fortsätta och fortsätta nedåt. Jag klarade det för jag vägrade utveckla någon ätstörning och istället lärde jag mig fort att vara nöjd med den kroppen eftersom jag egentligen faktiskt trivdes perfekt i den. Kanske skulle jag trivas med att vara ännu smalare, jag vet inte, men det har jag inte lust med att ta reda på just nu. Men jag vet iallafall att jag är lyckligare med den kropp jag har nu än den lite mulliga som jag hade för 3,5 år sen. Så för mig handlar det om en kombination mellan kroppsutséende, självkänsla och att ha en rätt självbild för att vara nöjd, trivas och vara lycklig!


Det blir hett!

Hej Amanda, jag var i dubai i januari men var ganska besviken på det kyliga vädret så jag tänkte åka dit i juni. Är det verkligen sjukt varmt eller klarar man av att sola lite? :)

Det ser ut att vara en ovanligt het vår i Dubai, 39 grader idag och det brukar det inte vara i slutet på mars. Blir mycket värme för oss i slutet på nästa vecka och under påsklovet alltså! I juni brukar det ligga runt 40, varmast är det i juli-augusti då det rätt ofta går över 45 sträcket i skuggan. Meeeen, det går att resa till Dubai ändå under sommaren eftersom det verkligen är byggt för det heta klimatet. AC finns överallt: i alla lägenheter, bilar, hotell, shoppingcenter, caféer, restauranger osv. Ibland ställer de t.o.m. ut AC's på caféer så man kan sitta ute och få kall luft på sig. Hotellpoolerna är nerkylda så dem kan man ligga i vilket gör att man "orkar" sola året runt ;) Dock brukar det vara för varmt att gå på stranden och bada i havet som kan bli upp till 38 grader i mitten på sommaren. Fast i juni brukar det gå! Btw, Dubai har ju sina årstider precis som Sverige så december-januari är kallaste månaderna och deras vinter, ändå brukar temperaturen ligga runt 20.


39 grader under dagen idag, blir två heta tjejer i Dubai under påsk ;)


Nu på kvällen kl 21, 23 i Dubai, är det 33 grader. Kommer inte frysa det minsta på väg hem på nätterna barbent i korta dresses, härligt!

Eat Natural bar

Mellanmålstips för den stressade citytjejen som alltid är på språng och har bråttom, dvs jag själv (måste lära mig att coola ner lite grann, annars fixar jag knappt de här sista 2 månaderna)! Iallafall, godaste "baren" ever, love it. En blandning av nötter, kokos, puffat ris, honung och seg torkad frukt med yoghurtöverdrag, smakar mest aprikos, mandel & vitchoklad - så gott!


Tisdagsnöje en mysig vårkväll

Ikväll var jag på ett supermysigt event på Story Hotel som jag drog med mig Carina på. Vi var där redan kl 18 och minglade, åt snittar (jag har testat anklever ihii) och drack rosé samt tog del av en dryck som innehåller kollagen och gör att huden inte åldras. Fick även en box med massa förpackningar av det pulvret som man kan hälla ner i frukostjuicen varje morgon. Ger update om resultatet efter några veckors användning. Jag tror inte på mirakelprodukter och tillskott utan snarare att leva aktivt och äta sunt, men något bra gömmer sig säkert i djungeln av moderna skönhetsprodukter. Satt kvar i flera timmar och pratade och nu är vi hemma hos C för lite tedrickande och chokladätande. Ska snart sussa men först kolla flygresor för C till Dubai i sommar! God natt!


Kommentarsfråga: Klubbar i London

Hej Amanda! Har för mig att du var i London och klubbade innan du fyllde 18? Ska dit på påsklovet med en kompis som inte fyllt ännu och undrar om det finns ställen man kommer in på endå? och om du har några tips? har för mig att du har skrivit om detta förut men kollade lite i arkiven och hittade inget. Jag älskar verkligen din blogg förresten! Ha det bra :)

Hej Linnea och tack för att du börjar med att titta igenom arkivet innan du ställer frågor! Får nämligen massa frågor som jag svarat på många gånger förut och läsare glömmer nog bort de smarta kategorierna jag har som gör att man kan titta tillbaka och ganska lätt hitta det man letar efter. Sen finns det ju såklart massor jag aldrig svarat på och då är man jätte välkommen att göra det! Kom ihåg att jag haft många frågestunder bara :)

Jag var i London för ett år sen och då var jag och min kompis 17 år ja. Första natten kom vi enkelt in på Movida vilket är en av Londons absolut lyxigaste klubbar där många kändisar festat loss (bl.a. Dita von Teese, artister som Rihanna & Beyonce, fotbollsstjärnor som Fredrik Ljungberg & David Beckham - you name it). Nattklubben har vunnit flera år som most exclusive club in London. Ligger vid Oxford Circus, in på en gata mittemot TopShop, dvs. tvärgata till Oxford Street. Klubben ligger på Argyll Street 8-9 bredvid Costa coffee. Vet inte om vi hade tur eller om det alltid är så lätt. Vet att vakterna nämnde att självklart ska vi komma in för vi är långa svenskar, men vet inte om längd eller nationalitet kan avgöra något sådant.

De andra kvällarna vi var ute hängde vi på Amika och vi fick gå in på röda mattan och fick gratis dricka hela kvällen tack vare att min vän i London kände en som jobbade där och därför behövde vi bara säga något namn för att enkelt smita in och bli behandlade som nattens queens vilket var otroligt lyxigt. Är så himla tacksam för de sjukt roliga utgångarna jag fick vara med om innan jag ens hade klubbat på riktigt i Stockholm. Amika är också en fet klubb med urläcker inredning och det sägs även vara en klubb många kändisar, framförallt modeller. händer på. Vi hade turen att hamna vid ett bord med ett gäng grabbar från Abercrombie & Fitch, helt ok ;) Okej då, sjukt nice!! Testa på Amika för det är det värt och tror inte det är så svårt där, kom igen lixom, vilken klubb vill inte ha in snygga svenskor? Klubben ligger jätte jätte nära t-bana High Street Kensington på huvudgatan Kensington High Street. Gäller bara att ta rätt uppgång och titta till höger.

Ha det toppen i London och stort lycka till med partandet! Hoppas ni får det superroligt, jag är så avis ska du veta!
Amika & Movida finns bara på två ställen i världen: London & Dubai. Dock är det lyxigare i London vilket faktiskt är lite kosntigt med tanke på Dubais överdrivna klubbmiljöer. Har iallafall haft sjukt kul på båda ställena och bilderna ovan är från Amika & Movida i Dubbis.

Färdigtryckta hälsobroschyrer

Idag har jag gjort något spännande! Är nämligen på en liten söderresa vilket bara det är ett äventyr för sig. Har hämtat ut min och Carinas hälsobroschyr på ett tryckeri i Tyresö. Åkte dit via gullmarsplan som jag besökte för första gången i mitt liv. Herregud det finns inte många ställen jag varit på på söder, nästan pinsamt för en Stockholmare som mig. Men det är ju alltid trevligt att ha platser kvar att besöka, hur oexotiska de än är. Huvudsaken: blev galet nöjd med våra broschyrer som vi ska dela ut på vår hälsodag på Djurgården på söndag som alla är välkomna på!!

Intressant kommentar att ifrågasätta

Kommentar: Synd att du är så ful. I övrigt är du en bra tjej - bra betyg, driven, positiv till livet osv, men ditt utseende - tyvärr.

Haha herregud det här är skrattretande. En sån här kommentar säger mer om dig än vad den gör om mig. Visst stämmer det säkert att du inte alls gillar mitt utséende för alla har olika "smak". Man kan ju inte tycka att alla runt omkring, i bloggvärlden, på gatan eller bland ens vänner är snygga men det går man väl inte runt och säger på det, eller har jag fel? Jag går iallafall inte runt och sprider massa negativa åsikter om hur folk ser ut, inte skriver på internet heller för den delen. Hade lust att klippa ihop lite överdrivet glada bilder på mig för att visa hur extremt lite jag bryr mig om en kommentar som denna. Men jag väljer ändå att skriva om den för att ifrågasätta vad denna person kan tänkas vinna på att kläcka ur sig något som detta. Hoppas med hela mitt hjärta att du går och lägger dig i sängen ikväll och somnar lite extra glad med tanken "härligt att jag känner mig lite extra bra för idag lyckades jag nog trycka ner Amandas självkänsla/förtroende lite." Om inte, kan jag tala om att den här kommentaren var bland det mest värdelösa jag sett eftersom den inte leder till något annat än att jag känner mig hästlängder mycket bättre än dig. Bättre som person också eftersom jag blir påmind om att jag själv är en tjej som älskar att sprida glädje och göra folk glada, till skillnad från dig - som inte verkar vara speciellt positiv till livet.


God natt, puss & kram till er som är av samma åsikt som mig, ni finns ju såklart också och jag tror ni alla tjänar på att ha den positiva glada inställning jag har. Det gör både er själva och de ni umgås med lyckligare - vilket också gör er finare! :)

Beställt Dubaidresses - Check!

Åh klänningarna jag la upp i bloggen förra veckan som jag hade tänkt beställa från Asos kunde jag inte göra sen eftersom jag tappade mitt visa-kort och mamma inte var hemma och sen glömde jag bort det. Naturligtvis var alla slut i min size nu.. Kom ihåg det!! De små storlekarna går som smör så se till att beställa dirket om ni ser något snyggt för annars är det borta på ett ögonblick. Dock tror jag de två snyggaste av de fyra jag visade var slut i min storlek redan första gången jag tittade så så ledsen blev jag inte. Speciellt inte när jag gick in på Nelly och hittade en massa andra läckra dresses! Beställde alla nu på en gång och hoppas de kommer till posten på stört, längtar som vanligt som om det vore julafton. Den längst ner är från Asos, resten från Nelly, och alla är köpta inför Dubairesan. Jag och Hedig shoppar alltid massa Dubaidresses innan vi drar. Så underbart att kunna gå barbent och bära sommarfärger som vitt, rosa och turkos!
Oväntat paket

Idag kom våra studentmössor! Extremt härlig känsla att ta upp den ur paketet, hålla i den och sätta på den på huvudet. Nu är det verkligen nära, känns heeeeelt fantastiskt! Mössan ska jag ta hand om, bara fint folk ska få skriva i den och någon flakåkning blir det tyvärr inte för den ska bevaras tills jag dör, kommer ju finnas rätt mycket känslor och minnen i den! Eller det gör det redan, känns som den symboliserar alla tre år i gymnasiet och inte bara själva student-dagen :) Åååh kan inte släppa hur underbaaaart det är!
För- och mellannamn, skippade klass/skola/program. Naturprogrammet visas ju i den smaragdgröna kokarden, dock fick jag fel och måste maila dom.


Lite king att mitt efternamn fick plats som guldinitialer istället för år/klass. Pink blev det såklart också och inbroderat student 2012 + stoltheten att ta studenten i Stockholm ;)


true.


Kommentarsfråga: Stockholms nattliv

Hej Amanda! Jag och några kompisar ska till Stockholm nästa helg och vi skulle gärna vilja prova på nattlivet i storstan, hehe. Men vi har ingen aning om vart man ska gå ut, så jag undrar om du har något tips? Verkar som de flesta klubbar har åldersgräns 20 eller högre?

Hej! Vad roligt att du ska till Sthlm och parta ;) Tror det är roligare att gå ut här om man inte är van! Som du säger har de flesta klubbarna åldersgräns på över 20 men det är ju inget som följs i praktiken. Om man är ett litet gäng tjejer, följer dresscode osv. så kommer man in på de allra flesta ställen utan problem! Det är svårt att avgöra vilka klubbar som är bäst eftersom umgänget, om någon har bord, hur danssugna folk runt omkring en är, och liknande
oftast avgör om kvällen blir lyckad eller inte. Men här är mina tips på klubbar jag haft roligast på och de som ni lätt kan skippa. Detta främst baserat på lokalen, musiken samt vilken typ av människorna som hänger där.

Mina favoritklubbar i Sthlm: Solidaritet på helger, Rose på onsdagar, Sturecompagniet på torsdagar och Collage på fredagar.

Bör undvikas enligt mig: LobbyLaroy, Collage onsdagar, White room och Magenta.

Café Opera och Spybar har jag varit för lite på för att kunna säga om det är bu eller bä men många av mina vänner gillar dem! Ambassadeur, Hell's Kitchen och Berns har jag aldrig besökt. Nästan alla ställen jag nämnt ligger runt Stureplan/T-bana Östermalmstorg, har aldrig varit på söder så kan tyvärr inte säga något om det. Hoppas ni får så jätte roligt! Skriv gärna tillbaka efter er utgång och tala om vart ni var och vad ni tyckte :) Vad tycker ni läsare om för klubbar i Stockholm, kanske har ni några tips till mig? Kram!


Svenska tunna frasvåfflor är godast

Idag är det en sån där dag då alla bloggare i hela Sverige bloggar om samma sak, våfflor! Precis som på semeldagen då bilder på olika slags varianter på semlor ligger uppe på varje blogg eller som på första advent då det är lussekatterna som tar över. Dagens kan iallafall summeras såhär: vaknade upp mellan två fina tjejer efter bara några timmars sömn då vi inte somnade förrän 5 inatt, våffelkalas hemma hos oss på baksidan i solen med massa vänner, mysig långpromenad i nya skorna med bästa vän och nu ska jag försöka få tag på min pappa jag inte pratat med på länge eftersom han bara verkar vara uppe i luften och flyga worldwide. Måste boka biljetter till nästa vecka för att slippa åka standby under påskdagarna. Btw, måste köpa present till lillebror som fyller 14 på påskdagen, några idéer?


Favoritvåfflan med romröra, kräftstjärtar & avokado. Blev såklart även en klassiker med grädde & sylt. Nutella kan man också ha på alternativt smält vit choklad eller varför inte sirap. Finns ju massor av varianter för den som vill testa! Förresten, visst är tunna frasvåfflor mycket godare än belgiska/amerikanska mjuka & tjocka?

Myslördag med familj, vänner och släkt

Började kvällen med födelsedagsmiddag hos min farmor på Kungsholmen tillsammans med lite trevlig släkt. Nu är jag hos Carina och har myskväll tillsammans med henne och Clara samt en massa god frukt, naturgodis och ostbricka, efterlängtad kväll! Har saknat kvällarna med många många timmars snack med vår trio ♥


Snygga sköna skor x2

Nya gympaskor!!! Det var på tiden, nu har jag snart inga anledningar kvar till att inte träna... Idag gick jag och mamma iallafall en riktigt härlig vårpromenad på nästan 2 timmar. Tyckte inte skorna jag gick i var så sköna längre så nu har jag ett par knallrosa reebook easytone. Ska ha på mig dem varje dag till skolan så kommer jag få extra snygg rumpa och vader eftersom de är obalanserade vilket anstränger musklerna. Blev också ett par nya löpardojjor, asics är det enda som gäller för en gammal friidrottare som mig!


Vårinbjudningar är mer än välkomna

Åh det är så trevligt att öppna mailinboxen då vårens inbjudningar trillar in för fullt. Har dock inte all tid i världen denna vår men lite rosé och snittar på någon mysig hotellinnegård åker gärna ner i magen i solskenet. Förstår inte riktigt vad jag gör uppe nu, antar att jag ser till att hålla min underbara dygnsrytm vid liv och väntar på att mamma ska komma hem från en fest (ombytta roller). Kollar lite fler klänningar men kan inte beställa eftersom jag tappat och spärrat mitt visa-kort, för sjunde gången inom dryga halvåret. Förstår ni vad det innebär att ha sju olika koder i huvudet när man ska betala... Nordea lät inte så glada då de berättade hur många kort jag spärrat och att de bara i år har skickat hem ett nytt i månaden till mig. Haha standard att ha nordea-spärrra-kort-numret på snabbknapp eller? Hoppas ni haft en trevlig fredag! Jag har haft en underbar dag i det härliga vårvädret :) God natt!
Bilder från Story Hotel förra våren, fantastisk dag som blir en repris på tisdag!

Always A Happy Girl

Brown suntanned happy girl with golden hair and a white pepsodent smile. Hittade flera bilder på mig och andra i min mailinbox från någon okänd människa. Haha vad tycker ni om the detail: killen som står bredvid och håller i skumpaglaset har en ring på fingret. Gift och går ut och bjuder bland annat mig på champagne, interesting. Jag borde starta en lite detektivfirma och ta betalt för att ge ut lite bevismaterial, nice part time job till hösten där nere. Skulle också kunna jobba med att dra igång partyt på klubbar eller gå runt och vara glad och trevlig för att få stämmningen på topp. Ett annat alternativ är att jag jobbar som dubaiguide så kan svenskar som är på semester anställa mig och så kan jag åka runt och visa de bästa restaurangerna, stränderna, seevärdigheterna, shoppingen, barer, klubbar osv. Jag har jätte många idéer, kreaktiviteten på jobb flödar så frågan är bara vem som kan tänkas anställa mig. Har ju dock fått ett jobberbjudande på deltid jag tror kan bli spännande. However, exactly two weeks till jag och min blonda duracellkanintvilling och lillebruuuur åker ner, nice huh!!
Mandy and the phone in action

Tre timmars foto var en lektion i min smak idag, fick vara ute och fota i det härliga vårvädret men jag står bara framför kameran på alla uppgifter så vet inte hur mycket jag kommer lära mig i den där kursen. Är dessutom sämst på photoshop så det lär ju inte blir svårt för mig att förbättra mig. Satt och jobbade på vårt projekt och blev klara med hälsobroschyren som ska beställas ikväll. Det var någon som frågade efter facebookeventet och det hittar ni här: http://www.facebook.com/media/set/?set=a.10150575803687807.377047.742882806&type=3#!/events/354331197922107/
Bilder på mig idag som Carina tog på fotolektionen haha. Uppgiften var att fota ett "möte med förhinder". Vi gjorde vår tolkning och fotade ett modernt möte, sms i mobilen, med ett förhinder att jag tappar den (vilket inte är speciellt ovanligt för mig) men sen hann fånga den. Hela min touchskärm är krashad p.g.a. att jag råkat hoppa på den, hur stor är oddsen?

Fresh girl på utsidan

Tog denna bild på malibumandy när jag var på väg till skolan med humöret på topp! Denna syn skulle man aldrig kunnat drömma om i natt, men efter glassfrukost och hinka vitaminvatten så är man återställd :) Ser dock lite bättre ut på utsidan än vad jag känner mig på insidan men ett halvsprucket knä och lite trötthet är ingen fara. Har dock ett problem, har haft någon slags ögoninflammation i nästan två månader och vaknat upp varje morgon med jätte mycket var i ögonen och ögonen har kännts irriterade och varit röda. Blev sämre idag så ögonen tårfylls hela tiden, någon som vet vad jag kan göra?


The big bad wolf, woooooooo.


Lever på mina belöningar

Jag är verkligen största möjliga levande exempel på en som behöver belöningar efter plugg. Visserligen har jag väldigt höga krav och får lätt prestationsångest vilket jag tror gör att gör behöver mål och belöningar för att orka med! Topplistan på saker att se fram emot som blir som en morot i kämpandet med alla inlämningar och prov är: resor, party, god mat och shopping. Extra god mat prickar jag av varje dag, shopping prickade jag av igår och Duabiresan är det bara drygt 2 veckor till så ikväll hade jag tänkt pricka av party! Roseonsdagar har kommit att blivit en veckotradition, som ett måste för att veckan ska va sig lik och jag ska orka med. Imorgon ska jag dock vara på plats i Bromma för en två timmar lång idrottslektion kl 8.30, det kommer jag nog se fram emot mer än någonsin när jag är på väg hem i natt.


All I need is Rose, blir irriterad på att de vet det...

200 flygblad utdelade till hälsodagen

Wiho, efter skolan idag delade jag och Carina ut 200 st flygblad till massa människor som befann sig runt Djurgården! "Hej hej!!! Välkommen på Hälsodag" x 100 har gjort mig hes och är blev helt slut efter denna lilla "reklam-utdelning" som tog 1,5 timme. Gosh, skulle kola vippen som säljare! Snart är det iallafall dax, söndagen 1 april, jag hoppas ni Stockholmare är på plats då!?


Sömntips uppskattas, tack!

Jag blir skogstokig!! Här ligger jag för tredje natten i rad, super trött men att somna känns lika omöjligt som att jag skulle kunna flyga... Det gör mig galen för jag behöver sooova. Hoppas inte jag får tillbaka mina sömnproblem som jag hade i stora delar av högstadiet. Nu tror jag problemet är att jag är stressad inombords. Känns som pulsen och hjärtat pumpar snabbare än soundet i aviciis levels. Blodtrycket är säkert så högt att det.skulle göra att en mätare sprängdes samtidigt som min blodcirkulation är så dålig att fingrarna knappt går att böja pga de är kalla och stela, vad är det hääääär.... Fan jag tror allt är en konsekvens av att jag inte tänar längre, kanske borde dra ut och springa ändå. Hjälp mig att somna, tips till imorgonnatt!?!?!?! Snällasnälla John Blund, gör mina ögon trötta...

Måste belönas efter en pluggrusch

Senaste två nätterna har jag sovit så extremt dåligt och jag förstår inte varför. Har inte kunnat somna förrän vid 3-tiden och sen har jag vaknat upp en gång i timmen under hela natten och dessutom vaknat upp mitt i konstiga drömmar som gjort att jag kommit ihåg flera drömmar per natt, hatar det... Har pluggat rätt mycket de senaste dagarna (vadå dagarna, senaste månaderna!!!) och därav lite frånvaro här i bloggen. Finns inget stopp med plugg denna termin känner jag, sjukaste jag någonsin varit med om: mängder med uppgifter i kombination med de svåraste uppgifterna jag haft. Men för en timme sen skickade jag iallafall in en nio sidor lång religionshemtenta vilket kändes som en befrielse! Nu belönar jag mig själv med att äta en massa gott och titta på klänningar vilket är standard. Hade tänk köpa några nya innan Dubai som vanligt. Dessa här nedan är från asos. Puss, god natt! Hoppas kunna somna inom en halvtimme annars går jag ut och springer eller nått, får mysor i brallan av att ligga still.
Nyhet i Vitamin Wells sortiment

Tack för sponsring Vitamin Well!!! Jag älskar deras svenska vitamindryck som funnits sen 2008 och det skulle vara intressant att veta hur många liter jag fått i mig. En nyhet i sortimentet är nu Vitamin Well Stevia som ni ser nedan. De är endast sötade med steviaextrakt och innehåller därför inga kolhydrater alls vilket gör att kaloriinnehållet nästan är noll. Naturligtvis innehåller de inte heller något socker eller artificiella sötningsmedel utan bara massa vitaminer och mineraler precis som övriga Vitamin Well drycker, nice!
Vitamin Well Stevia med noll kolhydrater finns i tre olika fräscha smaker: citrus/lime, passion/citrus & grape/apelsin. Min favorit är protect, testa vet jag!

En önskan är alltid en önskan

Oj!! Lika paff som en del av er verkar blivit när ni läste inlägget om mina önskningar igår blev jag när jag loggade in och läste era kommentarer. En del av er skriver att jag inte är tacksam för det jag får, att jag får allt jag vill, är bortskämd och att inlägget inte alls var trevligt. Jag förstår faktiskt ingenting, jag har väl rätt att ÖNSKA mig vad jag vill, vem har sagt att jag får allt jag önskar mig och får allt jag vill!?!? Framförallt undrar jag varför vissa av er inte tror jag är tacksam för det jag får, vad har ni fått det ifrån? Så länge man inte tar presenter och liknande förgivet, så länge man förstår värdet i pengar samt är otroligt tacksam för det man får så tycker inte jag att man är bortskämd. Men ordet bortskämd kan alla självfallet definiera olika och det har ni rätt till. Men att kasta spydiga kommentarer på mig om att jag får allt jag vill och inte är tacksam tycker jag inte är rätt då ni inte har en aning om det stämmer eller inte, vilket det självfallet inte gör.

Allting är också relativt och beror på vad man jämför med. I en viss familj kan det vara mycket att önska sig ett par nya märkesjeans och vissa tycker det är bortskämt att få ta emot lite dyrare kläder. Medan i en annan familj är det ingenting att önska sig en klocka/väska för trettiotusen vilket för mig är en orealistisk önskan. Jag önskar jag kunde få en ferrari och egen lägenhet i innerstan men för det blir jag inte mindre tacksam om jag får en glasskulptur liknande en pussmun. Så länge mina nära och kära kommer hit den 12 juni för att fira att jag orkat kämpa mig igenom de här 3 åren i gymnasiet och slitit mycket för att uppnå mina mål och få betyg som är viktiga för min framtid. Kommentarer i bloggen jag fått genom tiderna påvisar verkligen vilket sjuk uppfattning en del av er har av mig. Och jag funderar fortfarande på hur det inte kan vara acceptabelt att älska materiella ting och lyxiga resor samtidigt som man tycker detta inte är värt någonting alls om man jämför med relationerna man har till ens nära vänner och familjemedlemmar samt tryggheten och glädjen de ger en. Fast vad ska jag säga och vart vill jag komma med detta? Egentligen bryr jag mig ju inte alls om hur ni uppfattar mig för jag vet att de jag älskar och tycker om har rätt uppfattning om hur jag är som person och det är det enda som är av betydelse.Välförtjänt myssöndag med vänner & god mat

Idag fick jag sova ut länge vilket fortfarande var välbehövt efter veckorna som varit. Nu hoppas jag att jag tagit igen all sömn jag missat (om man nu kan det?) eller iallafall minskat sömnbristen. Spenderade hela söndagseftermiddagen med Olivia som tog bilen hit den lyxliraren som redan har fixat körkort (avis!!!). Jag måste göra det i sommar, finns inga andra alternativ. Usch längtar inte, tycker det är jätte tråkigt. Vi tog igen en massa prat, gick en långpromenad och fikade med massa koppar honungste. Sen bytte hon av Ida som kom hit vid 17 för att laga middag och fota lite till min & Carinas hälsobroschyr i projektarbetet. Blev en omelett med riven parmesan/mozzarellaost, grönsaker och sallad. Gjorde också thaimat, redcurry kokosmjölk med kyckling och grönsaker till jasmin ris. Totalt kommer vår hälsobroschyr innehålla upp emot 70 st olika måltider med korta recept. Bara 2 veckor till hälsodagen går av stapeln på Djurgården och ni alla är inbjudna :) Hoppas ni också haft en trevlig söndag, puss & kram på er!
Dagens goda måltider. Nyttig omelett och en av mina favorit thairätter!

Graduation- and Birthday wishes

Det är helt galet att jag redan börjat fundera på vad jag önskar mig i studentpresent och födelsedagspresent men det är så mycket jag vill ha till sommaren, göra under de månaderna jag är ledig samt äga när jag flyttar ner till pappa! Hoppas inte det blir så att jag får färre födelsedagspresenter eftersom jag fyller år tre dagar efter studenten, haha har alltid tänkt att de som fyller år i samband med julafton inte får dubbelt så mycket som alla andra vid jul fast det stämmer nog inte(?).

När jag flyttar till Dubai måste jag ha en Blackberry, annars kommer jag rent av bli utfryst där nere. Att ha en HTC/iphone där nere är som att gå runt med en gammal walkman eller nokia här, inte ok enligt mina Dubaivänner alltså. Av pappa önskar jag mig ett enkelt diamanthalsband med samma form som diamantörhängena jag fick i 18-årspresent är. Glasskulpturer ur Koasta Bodas make-up serien och ett kakfat att använda som smyckesfat vill jag ha till mitt rum i Dubai som jag ska inreda om. Vill också göra en total uppfräschning av smink och slänga exakt allt jag har och bara önska mig dyra nya make-up favoriter samt en ny fräsch sommarparfymFlygbiljetter & hotell till Belgien i juli och tomorrowland festivalen (vägrar bo på camping eller liknande) samt flygbiljetter till Sydney eftersom jag tänkt åka dit i augusti och hälsa på vänner. En hel del klassiska kläder som olika polos från Ralph Lauren, loafers från Tod's och någon snygg kavaj, känns som det behövs när jag börjar på det flotta amerikanska universitetet. Utöver allt det önskar jag mig såklart massa pengar att spendera under sommaren.

Här nedan är ett collage på en del av det jag önskar mig, kommer säkert komma på massa fler saker eftersom jag knappt börjat fundera egentligen.. Kommer inte kunna hålla mig heller så att boka hotell i Bryssel och beställa några nya polos kommer nog ske under veckan!


Pics from Wednesday night

Sov totalt 18 timmar igår/förra natten, can't believe it. Antar att jag fortfarande försöker sova ikapp lite efter Dubairesan vilket varit omöjligt eftersom det varit flera utgångar och massa plugg sen jag kom hem men äntligen fick jag en sjukt lång natt iallafall. Idag har jag varit hemma hos Hedvig och givit henne lite av min överflödiga energi eftersom hon blivit sjuk stackarn... Var lite duktiga och gjorde en fysikinlämning också. Tänkte sova nu men det kommer ju aldrig gå eftersom jag sov så länge imorse, typiskt kommer komma in i fel sovrytm igen. Ska googla lite student/födelsedagspresenter till juni, har så himla mycket jag vill ha just nu nu nu och till sommaren! Ska göra ett collage så ska ni få se. God natt på er, här kommer ett gäng bilder från i onsdags:  


Födelsedagsbarnen Clara & Hedvig och jag i den nya kornblå klänningen från Dubai.
Juste, nu ser ni lite bättre bilder på min hårfärg också! Vad tycks?


Haha kan inte sluta garva för av någon anledning är det flera killar per natt som jag är ute som får för sig att lyfta upp mig, bära runt på mig, kasta mig osv. Händer alltid att någon killkompis eller helt främmande människa gör det, så himla knäpp grej men sjukt roliga bilder att kolla på sen!


Såhär brukar det också se ut, maxat med dans för duracellkaninen. Måste ju göra av med all överskottsenergi någon stans, Rose tar hand om det... haha
Mandy in action som vanligt!


Crazy good life in London

Åh vet ni vart jag var på exakt ett år sen en helg mellan sport- och påsklovet!? Jo precis denna tidpunkt hängde jag på nattklubben Amika och jag befann mig iallafall i London tillsammans med underbara Olivia! Hade det så underbart och sjukt roligt. Vi fick låna en liten studentlägenhet av min vän som låg vid Hyde Park, så centralt så vi kunde gå till Oxford Street på morgonen. I staden njöt vi i 4 dagar av härligt vårdväder, galen shopping och fruktansvärt hårt party! Kommer ihåg att vi räknade ut att vi de nätterna sov totalt lika mycket som man borde göra på en natt och satte oss ner max 8 gånger under alla dagar. Vi åt inte ens lunch och middag under de dagarna, bara bagel/våffla på vägen till shoppingen på morgonen kl 8 då vi skulle vara först på plats när allt öppnade trots att vi somnat vid 5. Sen blev det bara några Starbucksdrickor och shoppingmat iform av choklad som gav oss sockerkickar så att vi orkade. Resten av energiintaget intogs av gröna pringles chips och alkohol. När jag tänker efter var det nästan en farlig resa, vi hade kunnat kollapsa och svimma vart som helst! I och för sig kom jag hem med blåmärken och sår över hela kroppen (fattar inte att jag är så ömtålig, ligger här med blåmärken sen i onsdags). Fast kan inte sluta tänka på hur roligt vi hade det, första partyresan i Europas huvudstad!


Första morgonen efter en crazy night på lyxiga Movida, då mådde vi helt ok iaf.


TopShop shopping i London är lovely!


Klockren bild, såhär kändes mitt huvud 24/7 i fyra dagar.


New shooooes från TopShop, åh vad jag älskade mina kornblåa!


Vackra vän, måste resa tillsammans igen, så kul!


Kom hem och lämnade påsar ;) Bilden nedan är på gatan vi bodde.
Fan, blir sur när jag tittar på alla bilder från resan, varför var jag snyggare då än vad jag är nu? haha...
På flygplatsen påvägen hem - största behovet någonsin av VitaminVatten.


Planet efter 4 dagar - sen däckade jag i mitt eget knä och var så trött i en vecka efter så jag knappt kunde gå till skolan, puhu.

Turn the crowd up now, We'll never back down

Onsdagen tog verkligen kål på mig och det var inte plåster på såren att ha ett fysik B prov idag eftersom jag inte ens öppnade boken igår. Tur att man är en naturbegåvning och mycket sannolikt smackade mvg på det ändå, haha nej skämt o sido men det gick över förväntan med tanke på omständigheterna vilket var bra!

Trots att jag fortfarande är helt körd så var lillördagens party lätt värt det! Hade en av mina bästa Stockholmsnätter på länge! Började super trevligt hemma hos Hedvig där hon & Clara fick ta emot lite presenter. Vi blev bjudna på plockmat, gjorde massa goda drinkar och hade lite tävlingar innan vi ruschade ut mot Rose där jag träffade ett gäng andra vänner och maxade (MAXADE) järnet till 4-tiden!! Jag undrar vilket antalet roseonsdagsutgångar ligger på för mig detta läsår, vill inte veta. Ingen. Mera. Utgång. På. Rose. När. Jag. Går. Förmiddag. Kooooom ihåg det Amanda!

Här kommer några bilder från förminglet hos Hedvig. Jag lägger upp bilder på oss från natten när Clara skickat dem till mig imorgon!


Massa goda frukter, små snittar, ostar, bröd, hummus och vitchoklad/torkad yoghurt-naturgodis, godaste som kan ha uppfunnits... mmm!
Bästa citatet ever, precis det jag och mina vänner lever upp till!


Inte ok att vara vän med en tandläkardotter som bidrar med sprit.
This is exactly who I am.

Man vet aldrig vad ens egen väska innehåller

Nej det här är inte ok. Tänker inte kommentera nattens hemkomst och dagens uppvaknande. Kan dock meddela att jag inte är i perfekt skick för att plugga fysik B inför morgondagens prov men att jag ändå är väldigt glad då jag hade det sjukt trevligt och roligt igår! Haha juste, vet ni vad? För 3 veckor sen när jag var ute första kvällen i Dubai så hängde jag med ett gäng svenska killar och slet mig inte därifrån. Nästa morgon när jag vaknar och packar ur partyväskan hittar jag tre lappar som visar sig var påminnelselappar till en däckfirma för bilar, sjukhusbesök och yogaträning. Blir helt paff då jag visste att jag absolut inte rört några lappar under kvällen. Frågar svenska killarna och det visar sig att det inte är någon av deras. När pappa tittade på dem såg han ett EPC namn och nummer, alltså Emirates Pilot Club. Så tydligen hade någon pilot kommit förbi vårt bord när jag inte åsg och lagt ner sina kom-ihåglappar i min lilla partybag, hur sjukt är inte det på en skala?


Rose is dangerous, you can't go out

(Tidsinställt) Into the night, vad är det för skämt? Into the morning är det ju minst sagt. Nej hoppas för mitt eget bästa att jag inte fortfarandra maxar på klubben och tänkte stanna till stängning, utan istället sitter och lyssnar på lugn musik på nattbussen som gick 3.10. Om jag tar den hinner jag nämligen sova nästan 3 timmar innan jag måste upp till skolan. Blir spännande om några timmar att se vilket val jag gjorde. Det tidigaste jag gått från Rose är kl 4 och jag har till och med stannat själv till stängning när mina vänner gått haha. 


Blondes evening and birthdays

Ikväll ska jag till Hedvig där ett gäng snygga brudar ska fira henne som fyller år idag och Clara i efterskott som fyller år 28 feb. Förresten har hela livet tänkt på en sak, om man är född 29 feb på skottår, hur blir det då med personnumret och hur känns det att inte ha en riktig födelsedag mer än var fjärde år? Vad tillåter vakter när man blir 18, att man går ut den 28:e eller den 1:a? Någon som är född då och vet eller har en vän som gör det?

Blondinerna ska iallafall har förfest i lyxig Hollywood-60-talsanda. Det kommer bjudas på specialgjorda Hollywoodsnittar, blondin-överraskningar och så ska det blandas en massa smarriga drinkar (white rum & Malibun är med)!! Kommer bli awesome och kvällen fortsätter sen såklart på bästa Rose! Börjar 8.30 imorgon med foto och har en inlämning under lektionen så håll tummarna för att jag lyckas ta mig till skolan, Rose-onsdagar kan ju vara farliga har jag lärt mig efter x antal gånger haha. Ska snart kila så hoppas inte brudarna går in på bloggen under de närmsta två timmarna för nu visar jag de fina roliga korten till presenterna!


Mandy in the mirror

Den senaste månaden har vi haft två australiensiska vänner som bott hos oss och fem livliga energirika personer i huset har gjort att taket nästan g. Men i lördags åkte mamma på en skidresa till alperna i Italien i en vecka och i måndags försvann över våra ozzi-vänner iväg på hurtigrutten i Norge. Så det har varit ovanligt tyst här i huset (vilket gör mig stressad, hatar tystnad) de senaste dagarna och jag har varit "barnvakt" för brorsan. Eller barnvakt och barnvakt, snarare sett till att han fått massa mat i sig (äter dubbelt vad jag gör) och gått och lagt sig innan 23. Ikväll har dock barnvakten fixat barnvakt, dvs. jag ska iväg på trevligheter hela kvällen & natten!

Kom hem från skolan för ett tag sen och tänkte plugga lite fysik nu innan jag börjar fixa mig. Har prov på fredag igeeeeen. Tog ett par bilder i spegeln och tänkte att ni skulle få se bra bilder på färgen på mitt hår. Men insåg sen att det var ett dåligt förslag eftersom jag inte tvättat håret på 3 dagar, jag har en dålig hårdag, uppsatt i toffs och när jag sen såg bilderna på datorn märkte jag att de dessutom inte gjorde hårets färg rättvisa. Det ser ju ljusrött ut istället för ljusbrunt med guldiga toner! Får be brorsan ta bilder imorgon/fredag så ni får se på riktigt.
Obs, färgen på bilderna är konstig vilket gör att mitt hår ser orange-ljusrött ut vilket det absolut inte är. Det är ljusbrunt med guldiga toner, visar bättre bilder om någon dag!

I ♥ my littlebrother

Godmorgon på er! Titta vad jag hittade igår. Bilder på mig och brorsan som är tagna i Thailand för drygt ett år sen. Blev så förvånad när jag såg dem för jag ser så himla liten (ung) ut. Jag skulle gissa på att tjejen är typ 15 år haha. Och jag som i hela mitt liv fått höra att jag ser många år äldre ut än vad jag är! Det stämde framförallt när jag var ca 13-14 år för då såg jag nästan likadan ut som jag gör idag. Hoppas det där vänder när jag är över 21, då vill jag hellre se yngre ut än äldre ;) Otroligt härlig Thailandresa var det iallafall! Har varit i thailand 10 gånger i mitt liv och de senaste 5-6 åren har jag åkt med mamma varje vinter. Sånna där familjeresor och annat liknande kommer jag sakna när jag tar studenten, flyttar till Dubai och gör egna resor med antingen vänner för att upptäcka mer av världen eller själv för att hälsa på kompisar i andra länder.


Världens bästa bror och jag för 1 år och 3 månader sen i Thailand. Både han och jag ser så små ut. Idag väger han lika mycket som jag och har knappt 1 dm kvar innan han växer om mig. Kan inte fatta deeeeeet! Min LILLEbror är STOR, hela 14 år om 3 veckor.

90 dagar kvar, det är allt jag klarar av!

Igår var det exakt 3 månader kvar till jag tar studenten! Det är så fantastiskt så jag blir helt överlycklig bara jag tänker på det. Förstå då hur extremt glad jag kommer vara den dagen!! Frihet, glädje, tårar, känslor.... åh det kommer säkert vara den bästa dagen hittills i mitt liv. Vill nästan redan nu planera vad jag ska bjuda på under mottagningen, vad jag vill dricka, vilket foto jag ska ha på plakatet (som jag ändå inte kommer få se), vad jag ska önska mig i present och framförallt vad jag ska ha på mig!!! Gaaah panik, måste hitta den perfekta studentklänningen i Dubai om några veckor för annars vet jag inte vad jag tar mig till. Efter påsklovet är det bara 1 och en halv månad till betygen sätts. Den dagen kommer också vara U-N-D-E-R-B-A-A-A-A-A-R!


Ett par bilder från mitt 18-års pink&white-party förra sommaren! Otroligt lyckad fest med jätte många inbjudna, världens största presentbord, massor av god sommarfräsch plockmatsbuffé, 180 små efterrätter som alla blev uppätna och mängder med läskande dryck!

Be the judge of yourself

Blev lite irriterad igår när jag läste detta i Metro. Var tredje svensk är missnöjd med sitt utseende och 66% av dem är missnöjda med vikten. Om man är missnöjd så att man går och funderar på det, lägger tid och energi på att inte trivas med sin kropp och klagar... varför gör man då inte något åt det tänkte jag! Kom sen på mig själv om att jag önskar jag var lika vältränad med stenhård mage och fastare lår som jag var för ett år sen. Men samtidigt är jag absolut inte missnöjd med mig själv idag och verkligen inte med min vikt eftersom jag väger lika mycket nu som får ett år sen. Det handlar mer om att jag saknar känslan att känna mig fit. Men de senaste månaderna har jag prioriterat att göra det jag känner för och det har jag mått jätte bra av psykiskt. Det har varit viktigare för mig än att planera in massa träning. När jag tar studenten och all stress lägger sig kommer jag säkert in i träningsrutiner igen så jag hettsar inte med att tvinga mig själv träna nu när jag inte känner för det. Men tillbaka till det första jag tänkte på, om jag hade klagat över att jag var missnöjd med min kropp nu så hade jag sett till att göra något åt det på en gång! För skillnaden mellan att känna sig missnöjd med sin kropp och att trivas i den är någon enorm. Detta märks jätte mycket på ens utstålning så det är absolut värt att gå in för att göra en förändring om man tror man skulle må bättre av det.


En superfit Amanda som lyste av glädje för ett år sen! Sprider lika mycket energi och utstålar lika många leenden idag eftersom jag är nöjd med mig själv.

En extra sun touch på min solbruna kropp

Det är inte ofta jag använder brun-utan-sol eftersom jag i grunden har så himla blek hy så då blir det så himla oranget och onaturligt. Men när jag blivit lite naturligt solbrun från resor så brukar jag smörja in mig ett par gånger i veckan med någon lotion med brun-utan-sol-effekt för att inte bli torr och flagna och för att behålla färgen. Dessutom så tycker jag inte det alls ser lika "fejk" ut när man bygger på en redan brun hud.

Många gånger har jag använt Doves lotion som stegvis gör en brun för varje gång man smörjer. Tycker det är bra för att då blir man inte randig/fläckig på en gång ifall man skulle missa någonstans eftersom den inte ger så stora förändringar efter en smörjning. Åhléns och loréals har jag också testat och denna gång köpte jag Niveas sun touch för face & body. Jag kan verkligen inte använda i ansiktet, blir katastofalt resultat men annars brukar Niveas också vara bra. Jag som älskar Hawaiian Tropics produkter borde testa deras nästa gång. Har någon av er gjort det eller vilken är er favorit?


Kemiplugg = sjukt kul

Väldigt internt, ni kan ju försöka klura ut lite. Men det är iallafall helt sinnessjuk vad roligt man kan ha det med whatsapp och alla dess symboler. Sånt här sysselsätter sig jag och Hedvig med iställt för att plugga obegriplig kemi.


Hahaha jag beskriver lite om föregående och framtida Dubairesor!


Hedvig beskriver vår Cavallinight som var den värsta partynatten i mitt liv. Ni kommer sluta läsa min blogg om jag berättar hahah...


Ligger här och asgarvar fortfarande åt meddelandena för 2 dygn sen!!!


Blonde M2 + sol = guld-ljusbrunt hår

Hemligheten bakom mitt guldljusbruna hår. Dessa slingor blir sjukt bra på mitt hår, gillar märket och nyansen!Gillar dock inte alls att göra så att håret blir "randigt" så med hjälp av en duktig kompis som får agera hemmafrisör så gjorde vi massor av små tunna slingor vilket gjorde att hela håret blev ljusare och guldigare. Sen lite Dubaisol på det och nu är det jätte fint! Köpte en till förpackning idag för tänkte göra ännu fler slingor innan nästa resa. Älskar varma guldiga toner i håret när jag är brun och det är vår och går mot ljusare tider!


Trevligt att laga mat & äta i pluggandet

I förmiddags var jag med klassen på en gudstjänst i och med kursen religionskunskap, vilket kändes väldigt annorlunda och konstigt för mig som bara befunnit mig i en kyrka några enstaka gånger under livet. Fick en väldigt obehaglig känsla av hela tillställningen men det är inget som behöver diskuteras. På eftermiddagen har jag lagat och ätit lite olika maträtter som Ida hjälpte till att fota till hälsotidningen som jag och Carina ska ge ut på hälsodagen i vårt projektarbete. Nu ska jag plugga vidare i kemi & fysik. Kemiprov på tisdag, fysikprov på fredag och fysikinlämning på söndag. Detta utöver deadline 1/3 i slutuppsatsen i sam B & svenska C, hemtenta i religion och fotoinlämning. Blir minst sagt en tuff vecka!


Blåbärsmannagrynsgröt med blåbärssoppa och bär.
Kikärtsfalafel, tzatziki, hummus, sallad och indiskt naanbröd. Så himla god maträtt!


Carinas annorlunda "hurtbullashake" som laddar upp inför extrema träningspass.
Pastasallad med halloumiost, squash, bladspenat och sparris. En fräsch favoriträtt!


Fina citat

Hittade dessa bilder på en av mina vänners blogg. Tänkvärda ord. Nu ska jag sova efter en dag med långfrukost med Matilda, kalas, plugg, god middag, melodifestival och mys. Imorgon väntar kyrkobesök (jag är så irriterad), shopping, träffa bästis och plugga & äta tillsammans och fota till hälsotidningen i vårt projektarbete. God natt på er!
HÄLSODAG 1 april på Djurgården!!!


Projektarbete: Hälsodag med goodiebag & hälsotidning


Beach-12 är på väg och det har nu gått flera månader på det nya året. Därför är det hög tid att sätta igång att motionera mer och äta nyttigare eller äntligen förverkliga nyårslöftet om en förändrad livsstil och hälsosammare liv. Ta med dig dina vänner och kom på en gratis hälsodag med gratis vardagsmotion och utdelning av hälsoprodukter och erbjudanden. Vid målgång får 100 glada deltagare en goodiebag med sponsrade produkter. Dessutom ger vi ut vår egen hälsotidning innehållandes tips och motivation till 100 personer.


När? Söndagen den 1:a april kl. 12.00
Var?
Promenad ca 2 km på Djurgården från Djurgårdsbron till Djurgårdsbrunn. Ej gemensam starttid. Samling vid den blå porten på Djurgården.

Sponsorer till dagen publiceras här på bloggen innan hälsodagen går av stapeln! På facebook heter eventet "HÄLSODAG 1 april på Djurgården!!!"  och är offentligt så det ska gå att anmäla sig där varesig ni är vän med mig eller inte. Var snäll och gör det om ni vill deltaga :) Hoppas att flera av er kommer så får jag träffa er också! Välkomna önskar projektledarna Amanda Falk & Carina Fredriksson vid Jensen Gymnasium Norra.

Future discoqueens

Ikväll ska vi på vår första studentskiva någonsin! Åh det ska bli så kul!! Temat att future & rymd och vi ska vara framtida discodrottningar med massa paljetter. Fast det stämmer i och för sig inte, jag är inte en framtida partyprincess, eftersom jag redan är det ;) Ännu bättre, jag är något sannolikt!


Juices, sodas, fruits & berries

Man märker när det är fredag och jag har burit hem en kasse från ica. Då blir falks kyl fylld med juicer, olika bär och frukter till helgens drinkar. Blir lite nya cocktail mixes tonight, spännande! Nu ska jag hoppa in i duschen och sen äta marinerad kycklingfilé med bearnaisesås innan Tilda kommer. Ha en fin fredagskväll, hörs sen!


När Amanda varit i farten på en fredagseftermiddag i affären!

Hårdplugg + roliga resor = ett vinnande koncept

Blev senfrukost med Carina på Espresso House i förmiddags. Vi arbetade med vårt projekt och ringde sponsorer. Har bestämmt att jag ska få avslöja hela projektet här i bloggen i helgen och bjuda in er läsare till det! Kul va? Nu är jag på väg hem efter ett fysikprov och ett par timmars häng med Hedvig som jag fick uppdatera om Dubai, om 4 v är vi påväg dit yes! Carina åker till N.Y. imorgon och hälsar på en av våra vänner som pluggar där. Så avis, vill också åka dit och hälsa på henne och några andra jag känner där!! Men får nöja mig med att hårdplugga i Stockholm... eeh yes, gud vad kul. Känns knappt kul med helg när man har så mycket men ikväll blir det iallafall party!


Malibushowers

Imorgon händer något extra kul, det är nämligen premiär för mig att gå på en skiva, min första studentskiva någonsin woho! Ska bli jätte roligt och det är dessutom Olivia som är en av mina närmsta vänner som har den tillsammans med hennes roliga tjejkompisgäng. Har bjudit över Matilda hit för lite predrinks innan vi drar ut. Planerar att överraska henne med riktigt smarriga exotic cocktails. Har typ en halv bar här hemma med dricka så gäller bara att gå crazy på ica imorgon och köpa några nya spännande juicer och frukter. Har ju nästan alltid malibu och white rum som bas i mina drinkar men drinkarna kan ändå varieras något enormt beroende på om man vill ha söt/sur med olika frukter eller tillsätta juice/läsk alternativt också glass för en ännu lyxigare variant.

Har sett dessa väldigt frestande malibudrycker i olika smaker på internet och letat galet efter dem på olika flygplatser/ i olika länder, men hittar ingenstans... Någon som sett Malibu i andra smaker??? Vart kan jag köpa det? Jag vill testa pineapple, passionfruit & mango nuuu! Åh har sett att det finns melon och banan också, sååå coolt. Måste måste måste ha! Tänkte först att jag kunde köpa online men haha det går ju inte... / Malibu-Mandy

In school

Sitter i skolan på min fotolektionen nu. Här är några fler alternativ jag eventuellt kommer använda, har så svårt att bestämma mig. Åh jag skulle bara vilja hoppa in i bilderna nu, tänk att det bara var några dagar sen jag var där!


Mandy in the Magazine

Vet ni vart jag var idag? På universitetet med min klass och labbade i kemi i tre timmar. Vi framställde alvedon och fick jämföra det med andra tabletter. Jösses jag tror jag börjar bli en nörd på riktigt men ikväll bestämde jag mig iallafall för att lägga fysik- och kemiböckerna åt sidan ett tag och svara på en del av alla fina bloggkommentarer jag fått från er sista tiden. Nu är det dock hög tid att plugga lite. Men innan jag gör det och säger god natt tänkte jag bara tala om att ni kan kika in på modeflickan.se och läsa deras senaste nummer eftersom de har ett bloggporträtt av mig denna månad! Super roligt att vara med i tidningen och jag hoppas texten ger en rättvis bild av vem jag är :D (?) 
 

Island in the sun

Sista dagen i Dubai hade pappa och jag en liten photoshoot-day. Tanken var att vi både skulle ta massa bilder till mitt första fotoprojekt i kursen Foto A och en hel del bilder på mig i snygga outfits som jag skulle kunna visa här på bloggen och eventuellt använda i en ny design/header. Men bilderna till mitt fotoprojekt tog alldeles för lång tid så det blev inga fina nya bilder på mig tyvärr... Så himla synd för jag vet att många av er är intresserade av hur jag kombinerar outfits osv. (jag hade tagit med mig määängder snygga kläder jag ofta använder) och eftersom jag sällan lägger upp sånna bilder hade det var roligt! Menmen det får bli framöver. Fotouppgiften går iallafall ut på att vi skulle ta 4-5 olika bilder som har en röd tråd och passar ihop med en låt. Jag tog Weezers - Island in the sun eftersom den påminner mig om sol, bad, stränder, drinkar, frukt, blommor.... och ger mig exotiska utomlandskänslor. Imorgon på lektionen ska jag redigera bilderna, åh jag tycker det är så svårt att fota och redigera (föredrar verkligen att stå framför kameran haha) och ni duktiga fotografer tycker säkert dessa bilder är usla. Men jag är ändå nöjd, det är ju min första betygssättande uppgift och bilderna ger mig iallafall de känslorna jag ville få!
Det enda matvaran jag kommer sakna (?)

Vet ni vad jag älskar och som är det enda, verkligen det enda som jag inte hittar i Dubai? Jo cottage cheese... Allt finns ju i överflöd och i hur många olika varianter och märken som helst där nere men inte det. I Sverige äter jag ofta minikeso med äppelmos och kanel till frukost som imorse. Keso med hallonsylt är också en favorit och till havre/rågflingsgröten med bär är det också mums. Det passar perfekt på mörkt mjukt bröd med avokado eller på knäckebröd med tomatskivor och salladsblad. Eller varför inte på kycklingsalladen? Det passar ju till det mesta. Jag kommer sakna keso... Måste leta vidare där nere! Vet ni vad det kan heta istället för cottage cheese?


En del av morgonens frukost, keso med äppelmos & kanel, och sen åt jag två knäckemackor med bregott, västerbottenost, tomat, lite olivolja, salt & peppar. En av mina svenska favoritfrukostar!

Alltid i sista sek

Puhu hela dagen har jag jobbat med en brottsanalys om 16-åriga Riccardo. Kommer ni ihåg när han blev misshandlad till döds i Sthlm för 5 år sen? Verkligen jätte intressant uppgift, samhällskunskap är lätt mitt favoritämne, men lite stressande bara då jag precis skrev klart de 9 sidorna som jag började med idag. Så standard. Det spelar ingen roll när vi får en uppgift eller hur lång tid jag har på mig för det slutar ändå alltid med att jag lämnar in den någon gång efter 23.30 samma kväll som den ska in senast 23.59. Aja, huvudsaken är att den blir tillbakaskickad till mig med ett mvg.

Imorgon ska jag börja med min gymnasietids största uppsats och jag tror jag bestämmt mig för att den ska handla om ätstörningar. Jag kommer behöva komma i kontakt med personer som har/haft det eller som har någon nära anhörig som har/haft det. Därför håller jag tummarna på att några av er läsare kommer vilja ställa upp för det skulle vara oerhört betydelsefullt för mig. Mer information kommer senare men vet ni redan nu att ni är intresserade kan ni maila mig på amanda-falk@hotmail.com

Nu ska jag hoppa ner i sängen. Är inte det minsta trött eftersom jag sov så länge idag men jag har nog en inre sömnbrist som jag inte känner av just nu. Får väl kolla lite på TV, har ingen aning om vad jag ska se eftersom jag hatar att titta på TV och inte följer några program.


God natt puss på er!

Nu går jag i ide under mina pluggböcker

Aaah sorry men kommer nog inte vara lika flitigt uppdaterande i bloggen framöver som det varit senaste tiden. Fick lite smått panik när jag satte mig ner med min kalender idag och såg att jag imorgon har en brottsanalysinlämning jag inte börjat på, på fredag har kemiprov och fysikförhör, nästa vecka har hemtenta i religion och stort fyiskprov samt måste jobba massor med vårt projekt. Utöver detta ska vi också börja med slutuppsatsen i sam B som även ska kopplas till svenska c och denna ska vara inlämnad innan påsk och vara 10-15 sidor förutom att vårt projekt ska vara helt utfört. Stressen stiger och hjärtat slår fort bara jag tänker på det, varför är jag inte född med en lugn själ? Tur att jag har studiedag imorgon men mste sätta igång att plugga nu, har varit med Ida hela kvällen. Projektet publicerar jag i bloggen i veckan. Räknar ner till nästa Dubairesa som jag tror Hedvig följer med på, 1 månad - 31 dagar... Skulle vilja åka tillbaka och ligga på en strand nu och inte här och frysa under täcket.


Fundering: hur orkar man plugga när man inte har härliga mål som detta?


Sköna flygturer

30 graders skillnad från värmen till detta. Landade dock i solsken vilket var härligt! Hade tur på Emirates och fick ett säte vid exit så jag hade världens största benplats. Flera flygvärdinnor och några ombord trodde att jag också var flygvärdinna eftersom jag hade rött läppstift, knut på huvudet, beige klänning och klackar precis som dem haha. Sov iallafall säkert 5 av de 7 flygtimmarna och sen var mellanlandningen kort innan nästa flight viket var tur. Från Köpenhamn var hela planet fullt förutom två platser som var bredvid mig, personalen hade fixat ett helt 3-säte, schysst att ha flygföräldrar ibland! Nu ska jag hoppa ner i sängen, gick ju faktiskt upp kl 3 svensk tid imorse och ligger efter xx antal timmar med sömn som sagt.
Solsken och bra sikt hela vägen. Hammarbybacken till vänster i bild och sen ser ni Gamla Stan, Skeppsholmen och Djurgården uppe vid vingen.

A last good bye from Dubai

En sista hälsning från Dubai. Visade sig att jag var lite väl tidig till flygplatsen eftersom jag ärligt talat inte visste när flighten exakt skulle gå. Tänkte att det var 8 som när jag åker vi Frankfurt men nu var det 8.55 till Copenhagen istället. Blir så när man flyger ofta och dessutom gick jag i snabba stafftravel kön trots att jag faktiskt åker bokat. Skönt att veta att man kommer hem ikväll och inte är någon standby och inte kommer med. Lever fortfarande i en dröm för att jag är så trött så jag köpte mig energituggummin och en ice vanilla cafe latte med en sugarbomb. Gillar verkligen inte kaffe men jag vägrar somna och missa mitt plan. Förresten finns de här tuggummina i Sverige? Smakar red bull (haha gillar inte det heller) och innehåller koffein I guess. Nej nu ska jag titta vidare i mitt övningsprov i engelska för college. Hejdå!


Everything have reminded me of you

Good morning! Klockan är 6 här och jag är så trött att jag knappt kan skriva. Ska bara borsta tänderna nu och sen hoppa in i taxin och åka till flygplatsen. Orkar verkligen inte åka hem, alltid samma ångest. Men kommer bli skönt att träffa mina saknade vänner, lillebror och mamma. Orkar inte heller med att gå till skolan imorgon, herregud jag behöver semester. Mina lov är inte semester, det är hektiska fullplanerade stressdagar. Fast fan vad roligt jag har här, det är helt sinnes! Jag älskar verkligen det här livet! Men får se till att sova hela flygresan och få en riktig natt så ska jag se till att palla hårdplugg igen. Hörs när jag är på svensk mark, kram på er ♥


Always waiting, for something lasting.
Loose your hunger, loose your way.
Get confused and you fade away.

I don't wanna go home

Neeej idag var sista dagen här och jag vill verkligen inte åka hem. Kändes jobbigt att lämna solstolen i eftermiddags och vill knappt titta på min mobil och alla hejdå sms, vill ju stanna här och ha roligt med gammalt och nytt folk! Blev iallafall världens finaste avskedsmiddag med pappa på ett hotell i närheten för någon timme sedan. Bordet var så långt och vi satt i var sin ende så vi fick nästan skrika för att höra varandra. Så många bestick att jag knappt visste vart jag skulle börja, vita dukar, fem från personalen som passade upp på oss och gav oss varma handdukar att torka av händerna på och en kudde att ha bakom ryggen i den majestätiska fotäljen haha. Fick till och med en ros när vi gick! Jätte god trerätters och nu är jag så trött efter denna hektiska vecka med massa nya vänner, besökt flera hotell och kompisars lägenheter, shoppat, pluggat, partat järnet och knappt fått någon nattsömn så ikväll stannar jag hemma och bara myser. Måste ändå hoppa in i en taxi kl 6 imorgon bitti. Åh, måste tacka för alla fina kommentarer jag fått på sistone, så otroligt glad. Tusen tack och jag är jätte ledsen för att jag varit så dålig på svara denna vecka, men ni förstår ju varför!


The dress and the hair


Bättre bild på kvällens klänning som faktiskt är kornblå och ett nytt köp från forever. Här ser ni också det ljusbruna "nya" håret lite bättre :)

I go out every night and sleep all day

Tog nog rekord i att dricka drinkar och champagne igår men vaknade upp imorse utan att vara det enda bakfull. Jag blir aldrig bakis och det är så otroligt skönt. Lovar att jag inte hade varit en partyprinsessa om jag hade mått dåligt dagen efter. Dock var jag såklart trött idag, sover ju ingenting här nere. Somnade på ikandy vid poolen kl 13 och hade lämnat in mobilen i baren på laddning och när jag vaknade upp hade jag ingen aning om vad klockan var. Däremot märkte jag att min solstol var den enda som var kvar på hela stället och jag var omringad runt loungefotöljer där det satt araber och rökte sisha och hotellgäster och drack drinkar. Dessutom hade det börjat bli mörkt och klockan var 18, tiden då poolterassen görs om till en bar med DJ och dricka. Personalen och araberna garvade lite åt mig i min kanllrosa bikini och ruffsiga hår bland alla finklädda... ;) Nu ska jag ut, mot XL igen, herregud vad jag hängt på den beach klubben denna vecka, men det är amazing!


I don't wanna party, I just wanna study

Gårdagen var verkligen toppen eftersom mitt framtida universitet imponerade på mig så himla mycket! Bara byggnaden, de stora pelarna, marmor golvet och trapporna gjorde att jag tappade hakan. Det kändes så lyxigt och killarna åkte därifrån i glänsande sportbilar haha. Sen var all personal så otroligt trevliga och det var så himla stort! Det var hur många personer som helst som hade egna kontot och bara satt och pratade med elever som ville börja där. Jag hade möte med en kille som var jätte bra och han kommer vara min kontaktperson. Har redan fått övningsprov och massor av information till the Intensive English Language Program som jag ska plugga. Kanske kan jag börja träna lite friidrott för skolans team också, campus såg förresten riktigt schysst ut.

Blev sen en mycket lyckad partynatt, jag ensam tjej med ett gäng killar från Sydney, London och N.Y. på XL haha, kul iallafall! Idag har jag sovit bort hela dagen på ikandy och måste nu hoppa in i duschen. Trots att det här ska bli en mycket bra kväll också är idag en mycket jobbig dag för mig psykiskt, vill inte vara någon annanstans än hemma i Stockholm idag faktiskt. Sänder alla mina tankar dit och på några speciella personer där hemma.
Tog lite mobilbilder på skolan igår, missade dock alla security vakter som stod överallt!

Oh this town, kills you when you're young

Åh den här dagen har varit heeeeelt fantastisk! Det är helt galet vet inte vart jag ska ta vägen! Berättar mer imorgon för nu ska jag ut och dricka drinkar (ladies night idag igen) med en svensk tjej och sen ska vi möta upp några Sydneykillar alternativt ett gäng engelska killkompisar jag har här. Party all night!! Förresten, världens mysigaste middag med pappa idag på italian Toscana i magiska Madinat, en av mina favoritrestauranger. Måste hoppa i klackarna nu och dricka upp sista malibu-pineapplejuice, bye!


Surdegsbröd doppat i olivolja, ceasarsallad, krämig pasta & liten drink på det, mmm.

Compered to a classroom in a cold Stockholm

Kanske inte så tokigt att plugga ändå eftersom personalen kommer och servar med fruktdrinkar, iskalla handdukar och ananas om vart annat. Och efter ett dopp i svalkande poolen när huvudet börjar bli lite dissigt så får man ny energi igen. Tänk att det är så här jag kommer sitta och plugga efter skolan nästa termin. Nu ska vi åka till universitetet, so excited!!
Thursdag - The 1st of March 2012

Godmorgon på er!

Vaknade upp och insåg att det redan är torsdag, ååh nej har bara 3 dagar kvar här... Dagarna är fullplanerade med en massa kul men idag måste jag börja ta tag i lite tråkig verklighet som fysikplugg inför provet efter lovet som ligger i samband med ett par skivor och flera födelsedagar. Nu har pappa och jag precis ätit frukost och idag är första dagen han är hemma så vi har en rad med att-göra-saker idag.

- Gå bort till Shangri-La och ligga vid poolen i solen.
- Beställa en god lunch och sitta i solen i baren.
- Göra passkort på mig som krävs för min insökan till A.U.D.
- Åka till American University of Dubai och gå på möte .
- Vara hemma och plugga. Amanda till fysikplugg, pappa til 380-pilot.
- Äta middag på italienska Toscana i Madinat Jumeriah.
- Ikväll ska jag möta upp några vänner för drinkar innan utgång.
- Partynatt igen, det är torsdag vilket här är lika med fredag i Sverige!


Universitetet jag vill plugga på. Ligger vid Palm Jumeirah och det verkar så bra! Dessutom har de jätte fint campus, en massa föreningar, sporter, aktiviteter osv.

RSS 2.0
alt="" />