Plugg & jobb i Dubai i höst

Hej! Jag undrar vad du ska göra i Dubai, jobba eller bara chilla galet? Funderar nämligen på att flytta dit, men det känns så stort. Har nämligen aldrig varit där men har också tagit studenten nyligen, så känner att jag måste få vara wild and crazy!

Min pappa har bott här i 7 år och därför har jag besökt honom nästan varje lov i alla år. Nu när jag har tagit studenten passar jag på att flytta hit för att studera engelska på ett amerikanskt universitet (A.U.D.). Utbildningen är under en termin, börjar 2 september och slutar i mitten på december. Nu under sommaren ska jag bara leva livet och känna mig fri från plugg/jobb. I höst vill jag dock deltidsjobba här samtidigt som jag pluggar och har jag tur får jag jobb hos en kompis som äger ett eget sportföretag (lär ut tennis/fotboll/simning till barn & ungdomar) härnere. Kommer vara här ca 1 månad nu, sen kanske på en partyresa i Europa men sen hem till Sverige ett par-tre veckor eftersom det är ramadan här i slutet på juli/början på augusti. Men sen flyttar jag helt hit på riktigt riktigt i mitten på augusti. Dock är nästan allt jag äger på väg hit i stora flyttlådor nu så har inga saker kvar hemma hos mamma i Stockholm.

Super häftigt att du är intresserad av att komma hit! Antar då att du vill jobba. I många jobbkontrakt inkluderas boende så det behöver man oftaste inte tänka på. Däremot kan det vara svårt att få jobb som ung 19-åring eftersom man inte har någon utbildning än. På en gymnasieutbildning kan man mest bara får servicejobb och att stå i butik/jobba på restaurang tjänar man tyvärr jätte jätte dåligt här nere på. Kanske värt att söka, jag vet inte! Skulle i så fall satsa på något inom event/nattliv. Lycka till!
American University of Dubai, skolan jag ska studera engelska på. Besökte den i mars, så häftig! Har kommit in och allt är klart men ska göra ett prov den 9 juli för att se vilka nivå på engelska jag har så att jag hamnar i en lagom avancerad grupp. Aaah är så nervös redan för det där provet!

Kommentarer
Postat av: anna

Ååh vad coolt att du sticker! Vill flytta till La france (Paris för att vara mer exakt) men just nu är språket lite knackigt plus kontakter är nog bra att ha! Man måste ju våga någon gång ;)

2012-06-19 @ 21:21:13
URL: http://annamathisen.blogg.se/
Postat av: pilla

Du kommer verkligen få toppkul varje dag i Dubai! Om du inte redan har sett bloggen tänkte jag tipsa om en av mina högstadie vänner, http://areniararat.com/ kul blogg om livet i Dubai som flygvärdinna på Emirates.Jag måste ta en tripp till Dubai snart igen. Älskar det stället!

2012-06-19 @ 21:30:48
URL: http://pernillabredolt.com
Postat av: Faster M

Det kommer att gå lysande för dig!

2012-06-19 @ 21:57:41
Postat av: Anna

Låter helt fantastiskt bra! :D Var det svårt att komma in på A.U.D.?Till den som undrade över jobb: finns en del inom telefonförsäljning eller reception. Jobb i butik/på restaurang kommer du inte få om du är västerländsk, du är för "fin" för att få ett sånt jobb även om du vill ha det. Vill du åka dit och faktiskt tjäna pengar, satsa på en eftergymnasial utbildning först, och flytta dit och skriv ur dig ur Sverige så du slipper betala svensk skatt :)

2012-06-20 @ 12:09:07
Postat av: shaima

Vad kul! Flyttar också inom en måndag och börjar kanske på samma universitet :) !

2012-06-20 @ 14:11:06
URL: http://shaymaah.devote.se
Postat av: Rebecca

Åh så kul att du kom in på skolan! :D Jag väntar själv med spänning på om jag kommer in på skola till hösten, dock här i Sverige...En fråga angående att plugga i Dubai/Förenade Arabemiraten: är det dyrt att plugga där? T.ex. som man hör om i USA, att föräldrarna sparar från det att barnen är små...

2012-06-20 @ 14:42:47
URL: http://rebeeccam.blogg.se/
Postat av: Matilda

Jag jobbade på H&M där nere och det var inga problem att få. Men självklart inget höjdar jobb. Men jag hade skit kul även fast jag jobbade galet mycket och lönen va låg.

2012-06-21 @ 21:52:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
alt="" />