DETOX SAFTFASTA

OBS! Jag rekommenderar inte mina läsare att göra detta om man inte sökt tillräckligt med information innan. Man ska ha bra anledningar till varför man ska genomföra detta innan man börjar samt förstå att det kan finnas allvarliga konsekvenser.  

Vad?
I 7 dagar har jag nu gått på en rejäl detox. Jag har inte intagit någon fast föda överhuvudtaget och därför kallas denna detox för saftfasta eftersom jag fastat genom att förutom vatten, bara druckit 2 dl fruktjuice och 2 dl grönsaksjuice/puré per dag. Egentligen ska man utesluta frukt helt eftersom det innehåller så mycket fruktsocker som gör att sockerberoendet inte försvinner helt men jag bestämde mig ändå för att få inta ett glas färskpressad juice varje morgon för att få energi. Till middag har jag pressat en grönsaksjuice/puré på antingen kokt broccoli, blomkål, morot eller spenat.

Varför? Anledningen till varför man genomgår en detox/fasta är att man renar kroppen från toxiner (gifter och slaggprodukter), stärker immunförsvaret, stimulerar cellproduktionen. Fasta är en bra starter om man vill bli av med sockerbehovet. Det bra att detoxa/fasta om man vill göra förändringar med sin kost, fysiska träning eller psykiska hälsa. Efter en detox/fasta förbättras energinivån, man får nya krafter och blir piggare! Fasta ger en bättre näringsomsättning och cellandning i kroppen.

För vem? För den som vill bli av med gifter/slaggprodukter i kroppen eller för den som vill börja äta hälsosammare och vill bli av med sug efter onyttigheter. Det passar också den som känner att energinivån i kroppen alternativt ämnesomsättningen är rubbad. Detox/fasta kan vara jätte bra vid vissa sjukdomar, t.ex. tarm/magproblem, högt blodtryck, migrän osv.

Nackdelar:
 Det är inte bra för den som vill gå ner i vikt, det leder ofta till jojo-bantning och om man inte förändrar sina kostvanor händer det ofta att man snabbt går upp igen efter fastan/detoxen och kanske t.o.m. väger mer ett par veckor efter än vad man gjorde innan. Störd energiomsättning och värmeproduktion i kroppen kan uppkomma. Långvarig fasta gör att man får näringsbrister (ca 7 dagar rekommenderas). Eftersom man inte får i sig energi tar kroppen det från fettet men även muskler bryts ner. Sen är det naturligtvis jobbigt att genomföra detta. Jag förde lite anteckningar under veckan om hur jag kände mig, dessa kan ni läsa nedan.

Måndag 1: Inga problem under dagen, yr och hungrig på kvällen.
Tisdag 2: Seg och hungrig på dagen. Som vanligt på kvällen.
Onsdag 3: Trött och hungrig på morgonen. Som vanligt på dagen/kvällen.
Torsdag 4: Höll på svimma för första gången i mitt liv, svartnade för ögonen flera gånger under dagen och allt snurrade d.v.s. låg blodsockerhalt. Frusen.
Fredag 5: Helt vanlig, inte hungrig.
Lördag 6: Nästan helt vanlig, yr lite då och då men inte hungrig.
Söndag 7: Nästan helt vanlig, lite yr.


Jag bestämde mig för detoxa/fasta efter att bl.a läst om det här: http://www.halsosidorna.se/Fasta.htm
Undrar ni något om min saftfasta så fråga i kommentarsfältet så svarar jag i ett inlägg senare.


Kommentarer
Postat av: Hanna

Hur gjorde du med träning under den här perioden?

2012-07-30 @ 18:26:06
Postat av: sanna

gick du ut/drack alkohol under detoxen? :)

2012-07-30 @ 20:52:31
Postat av: LIENE

Detox är ju jättebra. Fler borde få upp ögonen på det. Själv har jag ens vår infektion i kroppen och på grund av den började jag med genotyp dieten för att dämpa ner dom dåliga gener som orsakat mig så mycket möda. Jag hade innan ätit ganska bra i flera månader men sedan jag började med den här dieten har jag fått ut gallstenar:O alltså inte såna grå men vita och porösa. Extra poäng för det! Dessutom har jag fortfarande ätit frukt, grönsaker i fast form och yoghurt och müsli, dock inget som stör min matsmältning. Men självklart hade jag redan en infektion i kroppen och kanske mitt sätt är effektivare för mig nu än om jag var helt frisk.

2012-07-31 @ 18:21:02
URL: http://lienes.blogg.se/
Postat av: Amanda

Hej!:) Fin blogg du har :) Var gärna med i 'Veckans awsome' på min blogg, Lycka till! :)

2012-07-31 @ 20:48:53
URL: http://www.amandaasorling.devote.se
Postat av: Hanna

Jag har en till fråga!

Du skrev att det "renar kroppen från toxiner (gifter och slaggprodukter), stärker immunförsvaret, stimulerar cellproduktionen", och jag undrar om du har märkt någon skillnad? Känner du av att kroppen har blivit renad osv? Tycker du det var värt att göra det?

2012-08-01 @ 10:55:51
Postat av: Carro

Hur kan det stärka immunförsvaret m.m. genom att man inte får i sig någon föda? Orimligt.

2012-08-03 @ 02:18:17
Postat av: Feliciaaaa

Hur mycket gick du ner i vikt av detoxen?

2012-08-07 @ 23:01:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
alt="" />