Kommentarsfråga - Betyg och frånvaro

Hej, jag har bara en liten tanke. Du är borta väldigt mycket från skolan, på resor och annat roligt. Hur kan du ändå sätta MVG i ALLA ämnen. Du är helt sjuk men hur lyckas du? Jag missar lite ibland när jag är på semester men då får jag skolk/frånvaro. Men alla andra lektioner måste jag vara super aktiv för att höja betyget. Jag har lyckats ganska bra hittills men det skanas en del i det där med frånvaron. Hur kan du få MVG i alla ämnan när du inte är på lektionerna?

Hej! För det första är jag verkligen inte borta mycket alls från skolan. Jag aldrig sjuk så jag missar aldrig något p.g.a. det och när jag åker till pappa åker jag alltid på loven. Ibland kan jag missa någon fredag eller måndag antingen innan eller efter loven i samband med resan. Annars är det 1 vecka per år som jag varit borta i sträck, exempelvis när vi åkt till Thailand innan jul. Dessutom så sätts inte betyg med avseende på närvaro, utan på kunskap. Så länge jag når alla målen och klarar alla kriterier för MVG samt gör alla prov och inlämningar så har jag rätt till det högsta betyget eftersom jag då har vad som krävs. Ibland tycker jag att det ger mer att sitta hemma och plugga fysik med en kompis än att gå till skolan om jag vet att vi inte ska ha någon genomgång utan bara räkna. Då tycker jag det är bättre att jag faktiskt pluggar hemma och lär mig än att sitta av tiden bara för att få någon timmas närvaro. Såklart är jag nästan alltid i skolan och jag är alltid aktiv på lektionerna, inte p.g.a. att jag har fått frånvaro som jag försöker ta igen som du nämner det, utan för att jag är så som person. Hur är det i era skolor? Sätts era betyg på närvaro eller kunskap?

Nu ska jag hoppa ner i sängen eftersom jag pluggat rätt hårt de senaste dagarna. Idag var jag i skolan mellan 08-18.30 för att göra ett prov jag missade innan vi började och arbeta med mitt och Carinas roliga projektarbete efter vi slutade. Har en projektloggsinlämning ikväll, får göra den från sängen med laptopen i knät, standard... Sov gott!

Btw, har ni någon längre fråga till mig så skriv den i en kommentar så svarar jag såhär i ett inlägg. Ställ gärna frågor, jag tycker bara det är roligt! Kortare frågor svarar jag på direkt i kommentarsfältet och för er som bloggar försöker jag svara i er blogg. 

Kommentarer
Postat av: Anonym

vad gör du för projektarbete? :)

2012-01-27 @ 13:18:30
Postat av: CHIRRE

i min skola går lärarna en hel del på närvaron också, så har man t.ex. missat en del lektioner kan man inte få mvg! Jag tycker att det borde räcka så länge man uppfyller alla mål! :)

2012-01-27 @ 19:03:20
URL: http://christinarisberg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
alt="" />