Fula med sjukt goda muffins

Ni som följt min blogg länge vet att jag har ett stort intresse för matlagning & bakning. Ett hett tips är att kolla in kategorin "mat & dryck" om ni också gillar det! Jag älskar att stå i köket, inprovosera nya recept, smaka mig fram, testa nya rätter, göra middagar för mina vänner och ha stora buffébjudningar. Jag får nästan alltid jätte mycket beröm så fort jag haft ett finger med i det vi bjuder på i det här huset vilket är jätte kul! Däremot är min stubin extremt kort när det gäller mat & bakning, så fort något inte blir som jag tänkt mig blir jag riktigt irriterad! Idag bakade jag äppelkanelmuffins men de sjönk ihop när jag tog ut dem och blev riktigt fula. Förra gången jag bakade sånna blev de perfekt! Menmen, de var iallafall jätte jätte goda, hade i dem för kort i ugnen så att de blev lite kladdiga inuti, gör alltid så när jag bakar eftersom jag tycker smeten är godare än efter dem varit i ugnen.


Mina egna äppelkanelmuffins som jag fick genom att mixa flera recpet:

Tid att baka totalt: 40 min
Ugn: 200grader (175 i varmluftugn)
Tid i ugn: ca 15 min beroende på hur kladdiga/torra man vill ha, jag tog ut mina innan och tittade med en sticka att de var lagom smetiga

Ingredienser muffins:
125g smör
1,75 strösocker
2 st ägg
4 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
4 dl mjöl
2 dl mjölk

Ingredienser fyllning:
2 små söta äpplen
2 msk socker
2 msk sirap
1 msk kanel
1 tsk malen kardemumma
+ pärlsocker på toppen

Smörj och mjöla en muffinspanna för 12 muffins eller ställ 12 stora amerikanska muffinsformar alternativt 20 vanliga bakformar på en plåt. Vispa ihop rumsvarm (eller halvsmält) smör med sockret. Tillsätt ett ägg i taget och vispa. Tillsätt vaniljsocker och bakpulver. Vänd ner mjölet och tillsätt mjölk, vispa sedan allting till en jämn smet.

Skala äpplena och riv dem grovt på ett rivjärn. Lägg i en bunke och tillsätt socker, sirap, kanel och kardemumma. Vänd sedan ner äppelblandningen i muffinssmeten. Fördela smeten jämnt i dina muffinsformar. Strö pärlsocker på toppen och ställ in i ugnen och ta ut när du själv tycker dem är klara. Varierar beroende på storlek av muffinsen och om du gillar halvklara kladdiga eller helt färdiga torrare.


Som sagt, blev misslyckade och ihopsjunkna. Antar att de blir så när man inte har en riktigt muffinsform som håller uppe muffinsen. Måste köpa en sån!

Förra gången blev de mycket högre och snyggare, kommer inte ihåg vad jag gjorde då. Men de blev iallafall lika mumsiga den här gången vilket är huvudsaken!

Kommentarer
Postat av: Sara

Låter gott! :)

2012-01-20 @ 21:49:27
URL: http://aamaziing.blogg.se/
Postat av: LIENE

Du vispade nog socker och ägg mer pösigt i början?:)

2012-01-26 @ 17:36:58
URL: http://lienes.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
alt="" />