Fit

Drygt 3 månader till juni och människor börjar säkert redan tänka på beach-12. För mig finns inte beach-någonting... Bland annat eftersom jag befinner mig i bikini utomlands varannan månad men framförallt för att det gäller alltid att trivas i sin kropp, leva hälsosamt och ha en sund inställning till kost och motion. Någon träning har det knappt blivit sen i våras för mig och min kropp har nog gått från att varit rätt athletic (8) till fit (2). Detta utan skillnad på vågen så lite muskler har gått och blivit fett men det är inte hela världen eftersom jag förut låg på en för låg fettprocent, kvinnor bör ha mellan 20-25 fast det varierar ju på kroppsform och ålder. Vet faktiskt inte vad jag har nu och det är inget jag egentligen bryr mig om. Tycker det är skönt att jag behållt en fit kropp utan träning. Antagligen för att jag inte äter lika mycket den senaste tiden som jag gjorde när jag tränade kondition 3-4 gånger i veckan.

Det är rätt spännande hur man kan ändra sin kropp egentligen. Första månaderna i mitt liv var jag en liten anorexic fågelunge men när jag började dricka välling och äta riktig mat blev jag väääldigt chubby ett par år. Det sprang jag sedan bort och fick som 7-åring en rätt boyish kroppsform eftersom jag var så himla lång så tidigt och smal. I slutet av högstadiet var jag riktigt curvy men gick sen ner i vikt och blev fit-athletic. Jag passar och trivs absolut bäst i en fit kropp och har haft nästan exakt samma kroppsform i två år nu. Dock tycker jag curvy är snyggast på de flesta, men det viktigaste är att alla själva tycker om sin kropp och har hittat den form man känner sig obekymrad i. Därför bryr jag mig sällan om andras kroppar förutom om de är farligt överdrivet åt ena eller andra hållet.


Kommentarer
Postat av: inspireme ❀

Bra tankar :) Viktigast att man trivs själv! Tycker som du att t.ex. curvy är jättefint på andra, men ofta har man själv en känsla av vad man passar och trivs bäst i och då ska man följa den! :) Vad det nu kan tänkas vara! Kram

2012-02-18 @ 21:44:07
URL: http://inspireme.spotlife.se
Postat av: Tove

Själv ligger man mellan fit och average, men mer åt fit. Drömmen är ju fit-kroppen, och för det krävs bara att jag sköter maten bättre.Du som ändå håller dig smal, måste ju ha hittat ett sätt att hålla dig där. Visst att du festar och äter massor med onyttigt. Men du äter tydligen lika mycket som du gör åt. :) Brukar du räkna kalorier, eller känner du precis när du är mätt och inte behöver mer? :)

2012-02-19 @ 11:26:44
Postat av: Sanna

En bra grej jag fick höra som jag ville dela med mig av är att man ska se kroppen som ett verktyg och inte som ett prydnadsföremål. Fokusera på en hälsosam, stark och smidig kropp som du själv trivs i, det är det viktigaste oavsett hur den ser ut :)

2012-02-19 @ 13:17:02
Postat av: AMANDA FALK

SVAR TOVE: Lycka till med kosten så kommer du nå ditt mål bara du vill tillräckligt mycket!!Precis, jag festar och äter onyttigt men jag får ändå i mig ungefär precis vad jag gör av med vilket gör att det blir plus minus noll. Och även om jag inte tränar lever jag rätt aktivt så jag gör väl av med ca lika mycket som vilken tjej i 18 års åldern som helst och äter väl ungefär som en också. De flesta håller sig ju faktiskt på samma vikt och går inte upp mer och mer och mer. Räknar kalorier gör jag inte strikt, det skulle inte funka eftersom vissa dagar är jag sugen på jätte mycket onyttigt och är super hungrig medan andra dagar vill jag knappt ha någon mat alls. Men ungefär 2000kcal gör jag säkert av med och eftersom jag vet hur mycket kcal det är i olika måltider/rätter/matvaror så har jag endå hyffsad koll ;)

2012-02-19 @ 14:01:08
URL: http://amandafalk.se
Postat av: helen

Jag vet att du äter väldigt varierat men hur skulle en typisk dag se ut för dig när det kommer till det du äter. Jättenyfiken! :)

2012-02-20 @ 14:07:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
alt="" />