Allt går för fort

Våren 2010 drbbades min mormor av bröstcancer. När någon i min närhet råkar illa ut får jag panik. Jag reagerar genom att skrika, gråta extremt mycket och verkligen ta ut min sorg och ilska över det hemska. Man måste komma ihåg att alla bearbetar en sorg olika och att man måste acceptera alla sätt, varesig det är att stänga sig inne och ligga i sängen flera veckor eller gå till skolan som om ingenting har hänt. Min mormor klarade sig ovanligt bra och idag är hon den vanliga glada pigga och snälla mormorn som hon alltid varit. Jag älskar att träffa henne över en lunch i stan och gå och shoppa det som är "inne" enligt henne. Men för alla är det inte lika lätt. Jag är tacksam över att ingen jag älskar och känner väldigt nära har råkat ut för den hemska cancern (än... man måste vara realistisk, de flesta som dör av en sjukdom dör i cancer). Fast det är fortfarande en mycket vanlig sjukdom. Detta år har jag bestämmt mig för att donera pengar till cancerforskning varje månad för det finns så många där ute som mår förjävligt på grund av den extremt vidriga sjukdomen som leder till ofattbart många dödsfall varje år. Jag uppmuntrar er till att också göra det men framförallt vill jag påminna er om att ni måste ta hand om och visa omtanke till dem ni älskar innan det är försent. Det låter hemskt men det är så jävla sant.

Kommentarer
Postat av: Johanna

Vad fint av dig Amanda. Du har rätt, alla bearbetar på olika sätt och det har man rätt till. Vilken lycka att det gick så bra för din mormor, ta tillvara på den tid ni får ihop för det är ingen självklarhet.

Min mormor gick bort på alla hjärtans dag av en lungtumör. Dagen innan på sjukhuset var den absolut jobbigaste dagen i mitt liv men ändå är jag så glad att jag var där och fick hålla hennes hand en sista gång. Samma dag skänkte jag pengar till hjärt och lungfonden. Man kan göra skillnad!Stor kram!

2012-02-26 @ 10:30:31
Postat av: inspireme ❀

Så fint inlägg Amanda! :) Min mormor är 92 år och hur pigg som helt och jag försöker verkligen ta vara på tiden för man vet ändå aldrig när den tar slut. Kram till dig!

2012-02-26 @ 11:43:40
URL: http://inspireme.spotlife.se
Postat av: Sara

Bra inlägg Amanda! Min moster fick precis innan jul bröstcancer och har opererats, men det ser ljust ut för henne, just nu, och jag hoppas allt går bra! :)

2012-02-26 @ 21:31:46
URL: http://aamaziing.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
alt="" />