U.A.E. NATIONAL DAY

Idag var det Förenade Arab Emiratens nationaldag och landet fyllde 41 år! Det firas med ledighet på arbetsplatser och i skolor både idag och imorgon så man kan säga att jag har ett minilov då jag varit ledig sen onsdageftermiddag. Dock är det här enda veckodagarna på hela terminen som vi fått ledigt men jag är ju rätt bortskämd eftersom jag har haft 3 dagars helg hela hösten. Iallafall så firades nationaldagen rejält igår och inatt i Abu Dhabi och det skulle fortsätta idag på eftermiddagen då vi drog hemåt. Igår var det en super cool flygplans uppvisning och ett extremt fyverkeri, kändes som rena rama nyårsafton.
 
Det är verkligen helt galet i Abu Dhbai över nationaldgen. Alla araber springer runt helt tokiga i deras dish dash, pimpar deras bilar med Sheikher och arabiska målningar eller flaggor som de åker runt och visar upp och bildar stillastående köer. Efter vägarna var det fullt med UAE flaggor, 41-skyltar osv. och här pyntar de lokala sina palats med flaggor stora som fotbollsplaner nästan. Var det inte snack om att folk i Sverige blev kallade rasister då de hissade svenska flaggan? Herregud, jag kommer inte ens ihåg vad jag gjorde på nationaldagen och här firar dem det med långhelg och event som om det vore världens grej. Men kul var det att se allt!

Kommentarer
Postat av: Anna

Menar inte elakt men blir man inte lite tredje hjulet om hennes pojkvän kommer dit också :S

Svar: haha nej verkligen inte, vi blir värsta trion! och dessutom ska han bara vara här tills fredag med sitt racing team så jag unnar verkligten min bästa vän att få ensam tid med honom också! :D jag och hedvig har ju flera veckor här sen tillsammans och dessutom 1 månad i thailand :) Så det är lugnt hihi!
AMANDA FALK

2012-12-03 @ 10:02:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
alt="" />