INTRESSANTA SKILLNADER

Att kinatjejerna i min klass fortfarande inte fattar att man kan lyssna på house music i bilen (eftersom de tror att det ar musik jag spelar i mitt hus) och att det är omöjligt att förklara vad en lussebulle är för dem då de inte ens vet vad en vanlig cinnamon bun är för något är lite gulligt. Det har verkligen varit spännande att plugga i en klass med elever från så olika nationaliteter som Ryssland, U.A.E., Japan, England, Frankrike, Libanon osv. och alla diskussioner vi haft i klassen har verkligen varit intressanta. De har t.ex. kunnat skratta åt när jag berättar hur jag var ute i naturen och tittade på små djur i ett förstoringsglas när jag var liten och att klädaffärer stänger vid 6 pm på helger i vår huvudstad. Flera tycker så synd om mig att mina föräldrar inte är gifta fortfarande och jämställds frågor blir ett skämt att försöka diskutera. Jag brukar inte känna mig som en typisk svensk men här känner jag mig verkligen som en svenne ibland, och då oftast på ett positivt sätt enligt mig själv.
Fin fiskbensfläta idag. Kineserna älskar att fläta mitt "jätte tunna lena hår".

Kommentarer
Postat av: Sophie "autophoto"

Hejsan, allt bra? :)

2012-12-09 @ 16:42:58
URL: http://autophoto.blogg.se
Postat av: Mikaela i Frankrike

Känner igen mig massor! Hemma känner jag mig rätt osvensk och ogillar mkt i det avlånga mellanmjölkslandet med sin jantelag. Men här börjar jag sakna det lite, upptäcker hur bra mkt hemma är! Som här är INGA affärer öppna på söndagar (rätt katolskt)... Men som du säger, diskussionerna man har är riktigt roliga och så förvånande ibland! :)

Svar: Hej Mikaela! Ja men visst ar det spannande med sanna diskussioner, jag tycker iallafall det ar valdigt intressant att hora hur andra ar uppvaxta och vad de ser som ratt kan man en sjalv se som helt fel. En livstolkningar och prioriteringar i livet kan vara sa olika bara for man ar fodd i en annan del av varlden eller med en annan religion eller kultur. Vads roligt att du ar i frankrike, ha det toppen!! Kram kram :)
AMANDA FALK

2012-12-09 @ 21:19:18
URL: http://livingthefrenchlife.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
alt="" />