DETOX Q&A

Hur gjorde du med träning under den här perioden?
Jag tränade inte. Kroppen går på lågenergi och jag kände inte att jag orkade det. Däremot tog jag långsamma promenader och stretchade/rörde på musklerna långsamt som typ yoga/pilates. Lätt fysisk träning och lågintensiv konditionsträning är bra för att kroppen ska utvinna energi genom att bränna mer kroppsfett och inte genom att bryta ner musklerna genom att ta energi från musklernas proteinförråd.

Hur mycket gick du ner i vikt av detoxen?
Det är egentligen ointressant men jag gick ner 4 kg, dock gick jag upp 2-3 kg under en vecka efter detoxen och väger nu 57-58kg som vanligt. Med det dagt vill jag poängtera att man inte gör en detox för att gå ner i vikt. Det är inte syftet. Viktnedgång ska ske betydligt långsammare och de flesta som detoxar går upp nästan alla kilon som de gick ner under fasta/detox-veckan.

Du skrev att det "renar kroppen från toxiner (gifter och slaggprodukter), stärker immunförsvaret, stimulerar cellproduktionen", och jag undrar om du har märkt någon skillnad? Känner du av att kroppen har blivit renad osv? Tycker du det var värt att göra det?
Immunförsvaret vet jag inte för jag har alltid haft jätte bra immunförsvar och har inte varit sjuk på evigheter. Stimulerad cellproduktionen samt minskade gifter & slaggprodukter samt liknande förändringar tror jag man inte känner av, utan det är något som sker på insidan av kroppen. Dock kan jag säga att detoxen var till fördel för mina mag/tarmproblem samt att jag efter detoxen fick massor av energi, jag sov mycket bra under perioden och har sovit ovanligt bra sen dess (jag brukar ha lite sömnproblem). För det sista så var det fantastisk känsla att äta och tugga, jag uppskattade mat och njöt av det på ett helt annat sätt efteråt. Dock har den känslan redan försvunnit, typiskt. Borde typ göra en detox igen haha.. Om det är värt det? Njaaa.. Beror på om man har några "problem" eller om man t.ex. vill ändra sina kostvanor så är det jätte bra start för att bli av med scokerberoende och sug efter onyttigheter.

Gick du ut/drack alkohol under detoxen?
Jag drack inget annat än vatten och färskpressad juice. Det skulle ju vara idiotiskt att göra en detox för att rena kroppen och bli av med giterna samtidigt som man tillsätter gifter genom alkohol. Dessutom skulle kroppen aldrig orkat vara uppe på nätterna eftersom jag hade lite energi och låg blodsockernivå.

Hur kan det stärka immunförsvaret m.m. genom att man inte får i sig någon föda? Orimligt.
Jag är inget proffs på detta omårde utan litade på trovärdiga undersökta källor. Immunförsvaret ligger nog ganska lågt under den veckan man gör detoxen men jag tror det stärks p.g.a att alla gifter/slaggprodukter rensas ut (vilket säkert är störande faktorer för en frisk kropp). Cellproduktionen skall även stimuleras vilket jag antar är bra för immunförsvaret. Dessutom är detox förebyggande mot vissa sjukdomar vilket innebär att risken för att drabbas av vissa sjudomar sjunker och på så sätt kan man säga att immunförsvaret stärks. Läs mer här: http://www.halsosidorna.se/Fasta.htm 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
alt="" />