Svar på frågestunden del 2

Vilka länder har du vart i och vilka städer?
Oj, vart ska vi börja… Har ju växt upp med en pappa som pilot och en mamma som jobbar för SAS på Arlanda och föräldrar som dessutom älskar att resa så har jag besökt många länder under hela min liv. Har besökt de flesta länder i Europa som Finland, Danmark, England, Tyskland, Spanien, Grekland, Italien, Frankrike, Österrike... Har varit i Asien många gånger, bl.a. i Kina och 9 gånger i Thailand, varit i Amerika på västindiska öar, i Afrika på Mauritius 2 gånger och i mellanöstern har jag varit i Oman några gånger samt Israel och alla stater i U.A.E. Den enda världsdel jag inte besökt är Oceanien.

Tänker du plugga vidare, isåfall vad och i vilken stad/land? 
Självklart tänker jag det, men först år med resor och lite engelska plugg. Sen har jag tankar på ekonomi-ledarskap-företagande, men man kan ju alltid ändra sig. Studera vill jag i alla fall helst göra i den stad som pappa bor i om 2 år (antagligen i England, Schweiz eller Spanien).

Bilderna du tog i Dubai med träningskläder kommer dom visas på någon webbshop eller säljas i affär?
Träningskläderna från Drop Of Mindfullness säljs på nelly.com och enligt avtal har de rättigheterna att lägga upp bilderna på deras webbshop om de så önskar.

Har du något jobb vid sidan av skolan? Eller vad lever du på för pengar?
Nej jag har faktiskt aldrig haft ett jobb (förutom bloggen, men det ger ju inte speciellt mycket cash i handen utan mest saker/produkter och gratis biobesök/festande/event vilket i och för sig gör att jag får mindre utgifter). Men eftersom jag bor hemma och bara är 18 så står mina föräldrar för mat/kläder/resor

Tycker det är sjukt imponerande med folk som har din drivkraft. Är inne i en dålig period just nu, hur får man mer "go" och livsglädje om man för en stund tappat bort den? Vad är det som gör att du går upp varje morgon och fortsätter ha samma driv?
Många blir lite deppiga efter sommaren för att plugget eller arbetet kör igång så hårt igen. Se till att varva skola/jobb med sådant du tycker är roligt och gör dig glad! Kanske är det att träna, shoppa, dejta, pyssla, baka eller gå över till en vän och laga någon ny middag. Viktigt är att se till att du umgås med människor som GER dig energi, inte TAR din energi. Om du är trött och på dåligt humör och sen träffar en vän så ska du alltid vara piggare och gladare efteråt, om inte så är det ingen vän som är värd att behålla.

Hur går det med ditt "ätstörningsliknandebeteende" som du skrev om förut?
Jag har tyvärr fortfarande ett sjukt onormalt förhållande till mat och jag tror aldrig jag kommer kunna få bort tankarna och fokuserandet på det. Det är en del av mig och utan dem känner jag mig inte som mig själv. På något sätt är det jag och jag vet inte om jag vill ha det så eller om det är det absolut värsta jag vet som jag verkligen hatar mest av allt i mitt liv.

Hur mycket pengar får du varje månad utav dina föräldrar?
Jag får så det räcker till den maten/drycken jag köper själv, resorna jag åker på och kläderna jag har på mig. Det är olika från månad till månad beroende på vad jag gör och vad jag behöver.

Jag har hört att du höll på med handboll under din ungdom (vet inte om det är sant) men om du har gjort det kan du inte berätta lite om det t.ex vilket lag du spelade och varför du slutade mm, själv spelar jag och tränar för fullt!
Jag spelade i Bollstanäs SK, gul-grönt lag från norrort, ligger nära det laget Skånela som är rätt stort inom handbollen. Jag tränade det i 4 år och spelade som V9:a / mitt 9:a. Slutade gjorde jag för att jag tyckte friidrotten var roligare och jag passade inte så bra i en lagsport tror jag.

Har för mig att du gick ut och klubbade innan du fyllde 18, men om du gjorde det, hade du falsklegg?
Jag har aldrig haft falsklegg i Sverige men kom ändå in på en hel del fester tack vare att jag blev inbjuden via bloggen.

Vad lägger du mest pengar på i månaden? Vart shoppar du helst? 
Haha vet ni!? Om jag hade betalat min egen mat & dryck i Dubai så hade jag haft enorma skulder med tanke på hur mycket jag äter och dricker där. Glassarna går på drygt 50:-/st och ett glas skumpa kan gå på 10.000:- på en lyxig klubb. Men annars är det resor & kläder som det spenderar pengar på. Jag shoppar helst på TopShop, Victorias Secret och Forever21 samt på webbshoper som Nelly & Asos.

Har du någon kille?
Nej jag har aldrig haft ett seriöst förhållande och det har heller aldrig varit något jag saknat, älskar det fria singellivet ;)

Är du kär i någon just nu?
Nej jag har faktiskt aldrig varit kär.

Hur lyckades du gå ner så mycket i vikt så snabbt? Tips? Samt hur lyckas du så väl med betygen? Hur ofta pluggar du och dina bästa pluggtips, speciellt i ämnen som fysik B och matte D.
Min målmedvetenhet är nästan farlig ibland, jag kan rikta in mig på något så mycket så jag tappar vettet. Det är nog det som gör att jag är den jag är. Om jag bestämmer mig för något klarar jag det, så är det bara. Men jag har inga tips till att gå ner i vikt snabbt, det är bara dumdristigt och kan förstöra ämnesomsättningen. Kolla in under kateogrin ”Amanda Tipsar” där du hittar smarta tips om kost, hälsa, träning, kost. Klicka också här för att se ett samlat inlägg om pluggtips. Jag är väldigt lyckligt född med mattehjärna och har alltid bara förstått utan att behöva anstränga mig.

Vad har du för tips till att lyckas hålla sig till den dieten man försöker köra på?
Ha ett tydligt mål varför du går på dieten (är det för att få smalare midjemått, bli piggare, bli av med sockersuget…) och se dig själv bli nöjd och lyckas med ditt mål (som en bild i huvudet) på vägen dit. Bilden i huvudet brukar i alla fall få mig att fokusera på att fatta rätt beslut. Sen rekommenderar jag att inte ha en för strikt diet och sätta för hårda förbud, det kommer bara göra att du vill bryta dem. Ät små mål ofta för det gör att du inte blir jätte hungrig och därmed inte lika sugen.

Vem är din favoritartist? 
Jag älskar house music och därmed Swedish house maffia och DJ´s som Avicii & David Guetta. 

Hur orkar du festa så mkt samtidigt som du pluggar?
Jag tror att man måste ha roligt utanför skolan/pluggandet och eftersom jag älskar party och blir glad av det så gör det att jag orkar plugga. Jag får energi och blir pigg av att göra saker jag tycker är kul!

Vad säger dina lärare om att du reser så mycket, mina har förbjudit mig att resa något mer, och då reser du ju mer än mig!
Jag får ju ogiltig frånvaro när jag är borta men det är ju inte mina lärares problem utan mitt eget så de säger inte så mycket. Huvudsaken är ju att jag inte hamnar efter och eftersom jag tar ansvar för mina studier så pluggar extra mycket hemma innan/efter jag åker.

Kan du inte börja skriva mer om vad du äter? :) Älskar dina matinlägg, blir alltid inspirerad!!
Kul att du blir så inspirerad, roligt att höra! Klart jag kan göra det men först känns det som jag måste skärpa mig med mina kostvanor så jag kan komma med något vettigt! Skriv jätte gärna vad ni vill ha tips om, vilken slags mat/måltider osv. så jag vet vad ni vill läsa om :) 

Bästa bloggen? (bara en!)  
Linn Herbertsson, det är så kul att läsa hennes blogg för jag känner igen mig så mycket i det hon skriver! Nästan som att det är jag själv i en äldre version. Hon verkar vara en härlig glad människa med massor av energi och som har samma intressen som jag!

Hur får du vänner så snabbt när du är utomlands? Har du något tips vad man ska göra ifall man vill vara mer social men inte riktigt vågar prata med folk man inte känner?
Jag älskar att prata, är alltid glad, skrattar, ler och är trevlig när jag träffar nya människor samt väldigt öppen och berättar gärna om mig själv samtidigt som jag älskar att lyssna på andra som pratar. Därför tycker nog folk det är lätt att lära känna mig! Det är bara ta steget och göra lika dant, med ett leende kommer man långt, försök inte gömma dig utan sträck på dig och låtsas att du inte är blyg alls. Om du tycker det är jobbigt att prata om dig själv och berätta saker så ställ frågor istället och var intresserad av att lära känna andra. Då får du vänner fort!

Mår du lika bra som du framstår att göra i bloggen? Lever du liksom det "perfekta liv" som du framställer, eller hoppar du över de tråkiga sakerna för att de inte är lika roliga (eller för personliga) att läsa? :) Det verkar så otroligt att allt kan vara just sådär perfekt som man egentligen önskar. "Vad finns bakom ytan?" undrar jag, typ.
Ingen lever ett perfekt liv, alla har små problem här och var och det är väl självklart att man inte kan vara lycklig dygnet runt. Däremot måste jag säga att jag är oerhört nöjd med mitt liv. Jag har en fantastisk familj och stort umgänge med många nära fina vänner, skolan har alltid gått väldigt bra för mig och jag har möjligheten att få göra jätte mycket roliga saker och uppleva en massa genom mycket resande. Jag försöker såklart göra det bästa som går av mitt liv och tror jag lyckats få till det ganska bra men ingen ingen ingen lever ett perfekt liv. I min blogg kan man läsa kanske 10% av vad jag gör/tycker/tänker, det är en hel del både roliga & mindre roliga saker som inte passar sig att nämna här. Jag är rätt personlig i bloggen men skulle aldrig få för mig att vara privat, det privata spar jag till min familj och mina bästa vänner.

Ska inte du ha läsarfika nån dag? heheh :D
Jo vad kul, det var länge sen! Det måste jag ha i höst :D Dock har jag alltid kravet att de som vill träffa mig har en blogg.

Välj ut saker i din garderob:
finaste plagget – den här klänningen.
dyraste plagget – en vit kaninpäls med snöräv-krage.
mysigaste plagget – juicy couture mjukisdresserna.
fulsnygga plagget – traskiga jeans, jag vet inte om jag tycker det är fult eller snyggt!?
mest färglada plagget – oj, har många cerisea och turkosa klänningar.
mest party plagg – den här paljettkjolen är riktigt party!
plagget jag ångrar att jag köpte – ångrar nog en tredjedel av det jag köper så det är mycket plagg som är rätt nya som jag aldrig använt.
billigaste plagget – gratis kläder tack vare bloggen.
vackraste utländska plagget – den här tunikan som är vackrast i mina ögon bara för den påminner mig om sol, värme, resor.
plagget du har haft längst – oj, måste nog vara ett par fornarina jeans jag köpte för 5 år sen men som sen blev för små och slängdes in i förrådet men som för något år sen passade igen.


Kommentarer
Postat av: ♥magiclisa♥

- okej :)

2011-09-11 @ 13:28:14
URL: http://magiclisa.blogg.se/
Postat av: Beatrice Jakobsson (foto)

sv: Tack för din gratulation, du är en av dom som gjorde min födelsedag, jag hade en riktigt bra helg! :) <3hur är det med dig?

2011-09-11 @ 14:52:11
URL: http://beattriicee.blogg.se/
Postat av: nelina [nelinalindberg.blogg.se]

sv: tack:)

desamma!

2011-09-11 @ 18:11:21
URL: http://nelinalindberg.blogg.se/
Postat av: tess

sv; tack så mycket :)

ja hoppas jag med, nya tag bara! Och desamma!bra och tydliga svar på frågorna :)

2011-09-11 @ 20:15:54
URL: http://tesssjberg.blogg.se/
Postat av: Anonym

$v jodå min helg ha vatt jätte bra ska snart kolla på dokumentrerna på discovery om 11 september :)

sj då, haft en bra helg ? :)

2011-09-11 @ 20:23:15
Postat av: Sandra

alltid kul att läsa frågestunder, man får veta mycket :)tack tack!

2011-09-11 @ 20:28:46
URL: http://lilleput.blogg.se/
Postat av: EMMIE

Har också varit i Thailand ett antal gånger (5-6 ggr tror jag?). Var i Thailand har du mest varit? :)

2011-09-11 @ 20:59:10
URL: http://nioosju.blogg.se/
Postat av: LIENE

sv: Tror det var bara halsband? Hmm. Bilden var från weheartit.com:)

2011-09-12 @ 06:36:00
URL: http://lienes.blogg.se/
Postat av: Isabelle

Hejsan sötnos!

Just nu pågår en tävling i min blogg där du kan vinna ett tandblekningskit & whitening toothpaste för 600kr!!!

En superbra tävling tycker jag personligen, testa din tur och delta!

Vem vet, det kanske är du som vinner och får hem det här i brevlådan det skadar inte och vara med right?

Du kan alltid ge bort, eller behålla själv!

Hoppas att du har haft en underbar helg.

Kram från http://isabellealberti.blogg.se/

http://isabellealberti.blogg.se/2011/september/tavling.html#comment

2011-09-12 @ 06:53:25
URL: http://isabellealberti.blogg.se/
Postat av: Anonym

Hej!Först vill jag bara säga att jag är sjukt inspirerad av dig och det var jättekul att läsa igenom din frågestund.Jag tycker det är stark av dig att prata om "ätstörningarna" och dina förhållande till mat. Men vart nyfiken på att veta mer. Har du blivit diagnostiserad med en ätstörning eller har du "bara" liknande beteende.//Trogen läsare

2011-09-12 @ 11:42:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
alt="" />