Jag är inte som jag brukar

Tänkte bara kika in här och skriva om varför jag valde att ha en liten bloggpaus. Jag kommer börja uppdatera lite igen (men inte lika mycket som jag brukar nu till en början), om ni saknar mig förstås!? Vet att ni vill läsa en massa om London, partykvällarna, all shopping, se bilder, höra om Justin Bieber galapremiären, veta vad jag gjort sen jag kom hem osv. eller hur?

Hur som helst, varför jag varit lite borta från bloggen (och inte bara datorn utan borta från hela världen i mitt huvud) är för att det pågår så himla mycket i min hjärna just nu. Jag brukar inte vara en tänkande person utan mitt liv brukar matas på som utav en robot utan jobbiga känslor och funderingar. Efter den här resan frågar jag mig själv så himla mycket. T.ex. om mina planer som var inristade i sten om att gå ut gymnasiet, sen jobba häcken av mig ett halvår för att sedan resa runt jorden ett halvår och sen plugga vidare är helt plötsligt oklara. Jag vill inte vara vanlig (jag är fasiken inte vanlig), jag hatar ordet vanlig, att gå natur tre år och jobba extra på ica på kvällar och helger när det betalas ob, resa till Asien och Australien, för att sen plugga vidare känns så jäkla basic. Alla säger att de ska göra det, jag blir galen, jag vill göra något annorlunda!

Något jag inte heller brukar göra är att gråta men sen jag kom hem har jag gjort det nästan mer än någonsin. Okej visst, jag gör det alltid efter resor för jag längtar tillbaka så mycket, men den här gången var det något speciellt. Jag är så mycket mer ledsen än jag varit när jag kommit hem från Dubai och pappa, än från fantastiska Mauritius eller underbara Thailand. Jag är käääär i London (ni skrattar säkert, men seriöst olycklig kärlek), om det fanns möjlighet skulle jag flytta dit imorgon. Har redan kollat upp om jag kan plugga där nästa termin, men då måste jag stanna 2 terminer vilket gör valet komplicerat med tanke på studenten. Flytta till pappa för att plugga engelska i Dubai finns det också funderingar på. Att börja intressera mig för modellande efter frågor jag fått om detta och ta tag i det och se om det kan bli något extrajobb har också varit i tankarna. Eller så struntar jag i allt som har med jobb att göra, går jag klart och satsar helt på gymnasiet och mina mvg-betyg för att sen flytta på en gång till den staden pappa bor i då (han kanske har flyttat från Dubai till antingen England, Schweiz, Frankrike eller Spanien då, det är iallafall hans plan). Alltså skippar att jobba i Sverige och åka på långresa efter ett halvår för att istället plugga ett halvår så jag blir grym på engelska för att sen kunna vidareutbilda mig i ett annat land. Ja, det är inte bara det här jag funderar på, utan mycket annat också som hände, både privat och oprivat, kan berätta mer sen. Den här Londonresan var det roligaste och bästa jag gjort men det har också fått det att röra till sig ordentligt i mitt huvud....

Well, I'll be back soon! xxx


En lycklig London-Amanda med en känslor och tankar som aldrig funnits där.


Kommentarer
Postat av: pilla

Bra skrivet! Ja, det är inte lätt. Det där med att arbeta häcken av sig för att backpacka i Thailand är väldigt överskattat tror jag. Visst, det är säkert kul men det är något som ALLA gör idag, du kan ju resa dit på backpackingsemester på ca 3 veckor så får du säkert din dos. Vad ska du göra till sommaren då? Kan du inte plugga någon språkkurs utomlands nu? Och att flytta utomlands till din pappa eller själv för att modella/plugga efter studenten låter mer vettigt. London är helt fantastiskt och plugga där ett år kommer vara så mycket roligare än EN dag student, 1 års roligheter v.s en studentmånad... Världen är din!

2011-03-24 @ 06:33:20
URL: http://pernillabredolt.blogspot.com
Postat av: Johanna

jättevacker bild! :)

tror nog du kommer på hur du vill göra, bara man följer sin magkänsla så brukar man hamna rätt! :)

2011-03-24 @ 07:54:53
URL: http://jlunde.blogg.se/
Postat av: Sara

Vet precis hur det känns! :/ KRAM

2011-03-24 @ 08:11:09
URL: http://aamaziing.blogg.se/
Postat av: Jeanette

sv : tack snälla :)

desamma!

2011-03-24 @ 10:31:57
URL: http://jeanetteahlstrom.blogg.se/
Postat av: Matilda

Fy, I know the feeling! :) Samtidigt så är mitt råd att inte tänka antingen-eller. Jag är 21 år och gick ut gymnasiet här hemma med höga betyg, tog två år off där jag jobbade på kontor och läste kurser som intresserade mig. Nu pluggar jag på ett program i Sverige men ser inte det som att min framtid är förutbestämd bara för det! Planen är att nu på somrarna åka utomlands till t.ex. USA i 3 månader, nästa år någon annanstans för att plugga engelska. Vem vet vad jag gör när jag är klar med min utbildning när jag är 23?! Fortsätter plugga i en annan stad, eller tar ett year off och gör något helt annat...Eller jobbar här i Gbg eller Sthlm. Jag vet att jag tänkte när jag gick på gymnasiet att alla val man gjorde var så enormt stora då, men det finns tusen möjligheter hela tiden som går att kombinera. :) Prova helt enkelt, det kan inte bli mer än rätt eller fel. Då får man prova något annat. Follow you heart!

2011-03-24 @ 14:53:02
Postat av: Olivia

Jag är också så att jag inte tänker för mkt utan bara kör på, men sen ibland så kommer allt ikapp och det ända jag gör är att fundera på vad jag gör, vad jag vill göra osv, så kommer gråten, men sen efter några dagar brukar det gå över. Tror att det kan vara bra att ha sådana där perioder ibland, man kanske blir klarare på vad man vill med sig själv sen

2011-03-24 @ 15:37:18
URL: http://emblalinnea.blogg.se/
Postat av: Anja

Känner igen mig så mycket! Men du har lååång tid att fundera över detta, ingen panik.

2011-03-24 @ 16:04:40
URL: http://originalet.blogg.se/
Postat av: Ida

Känner igen mig lite, vill inte bara ha det här vanliga livet som alla har. Jag vill inte bara studera, jobba på något tråkigt vanligt jobb och sen är hela livet helt plötsligt förbi och man ska gå i pension (gud, att jag tänker på pension reda nu!). Jag vill göra nått med mitt liv, jag vill leva på riktigt.Sv: Aaw, tack söta du! Du är alltid fin :D

2011-03-24 @ 17:08:27
URL: http://taralom.blogg.se/
Postat av: Lina

När uppdaterar du med london för jag och några vänner ska dit ? kom ni in på klubbar osv ? var det dyrt ? hur mkt kostade hotellet ?

2011-03-24 @ 17:15:10
Postat av: Lina

När uppdaterar du med london för jag och några vänner ska dit ? kom ni in på klubbar osv ? var det dyrt ? hur mkt kostade hotellet ?

2011-03-24 @ 17:15:45
Postat av: DAISY

Tack så mycket!!Åh, längtar att få veta allt om London-resan! :D

2011-03-24 @ 18:24:05
URL: http://daisykewk.blogg.se/
Postat av: Emma Ophus

Åh jag känner igen mig så mycket! Jag har alltid varit en livsplanerare och tänker mycket på vad jag ska göra med mitt liv. Men jag är så rädd för att leva ett vanligt svenssonliv samtidigt som jag upptäcker att mina värderingar är sådanna (stort hus, gifta sig, få barn). När jag igår faktiskt tänkte på det här upptäckte jag något mindre bra. Inget liv är tillräckligt bra för mig, hellst skulle jag vilja leva i en saga och något sådants finns inte! Det finns så otroligt mycket häftigt jag skulle vilja göra, bo i många olika länder, volontärarbeta, skaffa en grym karriär... mm. Jag har en underbar pojkvän som tyvärr inte är lika äventyrlig utan mer den trygga typen och jag är rädd att jag pågrund av det kommer välja bort många drömmar och i och med det leva ett helt "vanligt" liv. Ibland är det svårt att veta vad man vill och hur man ska välja :(Jag vill jättegärna att du fortsätter blogga för du är min favorit bloggare! :D Men ta det i din takt så att du inte tröttnar helt och så du hinner komma på fötterna igen. Ta hand om dig! kram

2011-03-24 @ 18:37:53
URL: http://lightlover.blogg.se/
Postat av: Julia

superfin blogg! :d har precis börjar läsa den och gillar den verkligen :D allt bra? :)

2011-03-24 @ 19:26:37
URL: http://juliavirta.blogg.se/
Postat av: Eleonore

Vilka jobbiga känslor, men ibland måste man bara tänka och grubbla i några dagar. Gråta ut och så kommer man tillbaka starkare än någonsin sen. Man kommer ofta tvivla på ens val i livet, men det är bra ibland att ta ett steg tillbaka och reflektera över hur man känner :) Det ska blir bra igen snart ska du se! Och du är inte en i mängden för det :)

Ja våfflor är ju underbart gott, härligt att du hade det så bra i london iaf!

Hoppas din fredag och helg blir bra vännen! Kram

2011-03-24 @ 19:45:11
URL: http://www.fika.med.nöjesgalaxen.se/
Postat av: LIENE

Känner igen mig på något sätt:O det är läskigt. Det är som att när man får uppleva något extremt bra känns det som att ens vanliga liv är är urkasst men det är även så man hittar nya riktningar och vem säger att det är fel, det kanske är bra för dig. Men ja, fundera lite du, det behövs ibland för alla. Jag var också en sådan robot förut som behövde inte tänka på saker för jag hade liksom konstruerat runt om kring mig och jag hade inte ens tid att slappna av på bussen och när jag kom hem bloggade jag för att inte tänka så mycket.

2011-03-24 @ 20:43:41
URL: http://lienes.blogg.se/
Postat av: MAJA HURTIGH

Lilla vännen då... till att börja med vill jag säga; vad vacker du är! Det fullkomligen strålar om dig och man ser att du måste haft en underbar resa. Sen så vill jag säga så mycket, och säga så mycket peppande saker. Livet är inte enkelt. Man kan inte förutsäga alltid hur man mår. Man kan göra viktiga val, men allt är inte hugget i sten. När som helst i ditt liv kommer du kunna ändra dig och göra nåt annat :) mina föräldrar är levande exempel på det: min pappa skolade om sig till fotograf när han var 40 och min mamma startade dansskola efter hon var 40! Det kan alltid hända nånting nytt och annorlunda och vad du än väljer så kommer det bli rätt om det känns bra i hjärtat :) Du kan ALLT och vill du så går det! Och hey.. det finns inget "universalt" rätt. Gå på magkänslan för f-n!Många kramar <3 Maja

2011-03-24 @ 23:59:55
URL: http://enochenhalvmeter.se/
Postat av: MAJA HURTIGH(förresten, jag är i Stockholm idag och imorgon och om du vill ha lite pepptalkande och ett nytt möte så ses jag gärna! :D jag längtar galet mycket efter att få lära känna nya, jämngamla kompisar och gärna i stockholm! Jag flyttar ju snart hit! Lite konstigt erbjudande kanske :P men vore kul! Känn ingen press though, kram)

2011-03-25 @ 00:11:08
URL: http://enochenhalvmeter.se/
Postat av: MAJA HURTIGH

Sen så vill jag bara säga: du är så galet lik en av mina bästa vänner och hon kör också på i 110 utan att tänka efter. Bara gör, vilket ju är jättekul och fungerar hur bra som helst tills man kraschar och alla känslorna kommer ikapp en :( Jag har också varit sån och försöker få henne att lugna ner sig ibland (vi powernapar ibland tillsammans för att hon inte ska vara så hyper och stissig, haha! :D) och det funkar. Man måste få leva NU ibland också, inte bara leva i nästa steg. Förstår du hur jag menar?Sen så har jag en annan nära vän som också är lik dig, som ÄLSKAR att resa och hon var i Kenya i ett år i tvåan, och nu ska hon vara au pair i ett år i Canada! Jag menar, visst, alla blir au pairer och åker utomlands och så men hon Älskar ju att resa, det är hennes grej liksom det verkar vara din, och då kan ju det vara helt rätt! Sen så är hon osäker också, för hon trodde att hon ville bli läkare, men när hon kom på att det inte var hennes grej trots allt så prioritera och valde hon om!Själv känner jag mig också lika vilsen, men jag har en fast hållpunkt och det är min fästman. Skönt när allt annat känns osäkert.. därmed vet jag ju att jag verkligen vill till stockholm! :) Vad jag ska göra här är ju en annan femma. Men mitt råd är.. okej det är ett konstigt råd, för det är en förklaring vad som är min största skräck. Dels så tycker jag att du ska tillåta dig själv att må dåligt och låta tankarna sortera sig. Tillåt dig att sacka efter lite i skolan, det är VERKLIGEN okej, herregud! Och sen så min största skräck här nudå... min största skräck är att jag ska leva skräcklivet pluggpluggplugg, resa, jobba, stadga mig med den pojkvän jag har när jag är 25, oavsett vem han är och om det är honom jag vill leva med, få barn när jag är 35, gifta mig och sen skilja mig lagom till att jag är 45... (precis som du tänker kanske?)Alltså längtar jag efter idylliskt familjeliv :) (så himla typiskt trots allt: läste att 90-talisterna drömmer om svenssonliv nu snarare än kändislivet) och för mig innebär det: Följ dina drömmar. Välj inte bort din drömkarl (jag älskar ju min fästman Robin över allt - ett big nono att säga i Sverige idag - och jag kommer göra allt för honom - ännu mer BIGBIG nono) för att vara superEGOt nummer ett som alla andra. Till detta hör att jag sjunger och min "utstakade väg" är att jag ska bli artist och resa jorden runt hela mitt liv, haha XD (för att så småningom skilja mig för att jag aldrig prioriterade oss och vårt förhållande då, såklart) blir så himla absurt alltihop. Men jag är trött på att höra om kvinnor som skiljer sig och trött på.. ja, vad du antagligen är trött på. Men vet du, FUNDERA, känn efter och låt dagarna gå som dom kommer. Känn ingen press att göra en massa saker och "ha kul", det kommer du ha ändå.Usch, jag vill säga så mycket bra.Vad du kan vara säker på Amanda är att DU ÄR FANTASTISK! En fantastisk person fullkomligen lyser, och det gör du. Tvivla inte på dig själv och dina val. Det kommer bli rätt, så länge du gör vad du VILL!Glöm allt som är "rätt", som man "ska" och som man "borde". Gör vad du Vill, och FÖLJ DITT HJÄRTA! Du verkar vara klok, ha ett varmt och gott hjärta och det är de bästa verktygen du har till att bli lycklig :) sen så finns det inget universalt sätt som gör alla lyckliga. Försök hitta vad som skulle kunna göra dig lycklig! "Maximera din lycka", brukar min Robin säga till mig.Hoppas jag kunde peppa dig något. Och blogga vidare nä du vill och orkar! :) Jag blir glad och får energi av dig! Kram <3

2011-03-25 @ 00:22:30
URL: http://enochenhalvmeter.se/
Postat av: MAJA HURTIGH

Sen så vill jag bara säga: du är så galet lik en av mina bästa vänner och hon kör också på i 110 utan att tänka efter. Bara gör, vilket ju är jättekul och fungerar hur bra som helst tills man kraschar och alla känslorna kommer ikapp en :( Jag har också varit sån och försöker få henne att lugna ner sig ibland (vi powernapar ibland tillsammans för att hon inte ska vara så hyper och stissig, haha! :D) och det funkar. Man måste få leva NU ibland också, inte bara leva i nästa steg. Förstår du hur jag menar?Sen så har jag en annan nära vän som också är lik dig, som ÄLSKAR att resa och hon var i Kenya i ett år i tvåan, och nu ska hon vara au pair i ett år i Canada! Jag menar, visst, alla blir au pairer och åker utomlands och så men hon Älskar ju att resa, det är hennes grej liksom det verkar vara din, och då kan ju det vara helt rätt! Sen så är hon osäker också, för hon trodde att hon ville bli läkare, men när hon kom på att det inte var hennes grej trots allt så prioritera och valde hon om!Själv känner jag mig också lika vilsen, men jag har en fast hållpunkt och det är min fästman. Skönt när allt annat känns osäkert.. därmed vet jag ju att jag verkligen vill till stockholm! :) Vad jag ska göra här är ju en annan femma. Men mitt råd är.. okej det är ett konstigt råd, för det är en förklaring vad som är min största skräck. Dels så tycker jag att du ska tillåta dig själv att må dåligt och låta tankarna sortera sig. Tillåt dig att sacka efter lite i skolan, det är VERKLIGEN okej, herregud! Och sen så min största skräck här nudå... min största skräck är att jag ska leva skräcklivet pluggpluggplugg, resa, jobba, stadga mig med den pojkvän jag har när jag är 25, oavsett vem han är och om det är honom jag vill leva med, få barn när jag är 35, gifta mig och sen skilja mig lagom till att jag är 45... (precis som du tänker kanske?)Alltså längtar jag efter idylliskt familjeliv :) (så himla typiskt trots allt: läste att 90-talisterna drömmer om svenssonliv nu snarare än kändislivet) och för mig innebär det: Följ dina drömmar. Välj inte bort din drömkarl (jag älskar ju min fästman Robin över allt - ett big nono att säga i Sverige idag - och jag kommer göra allt för honom - ännu mer BIGBIG nono) för att vara superEGOt nummer ett som alla andra. Till detta hör att jag sjunger och min "utstakade väg" är att jag ska bli artist och resa jorden runt hela mitt liv, haha XD (för att så småningom skilja mig för att jag aldrig prioriterade oss och vårt förhållande då, såklart) blir så himla absurt alltihop. Men jag är trött på att höra om kvinnor som skiljer sig och trött på.. ja, vad du antagligen är trött på. Men vet du, FUNDERA, känn efter och låt dagarna gå som dom kommer. Känn ingen press att göra en massa saker och "ha kul", det kommer du ha ändå.Usch, jag vill säga så mycket bra.Vad du kan vara säker på Amanda är att DU ÄR FANTASTISK! En fantastisk person fullkomligen lyser, och det gör du. Tvivla inte på dig själv och dina val. Det kommer bli rätt, så länge du gör vad du VILL!Glöm allt som är "rätt", som man "ska" och som man "borde". Gör vad du Vill, och FÖLJ DITT HJÄRTA! Du verkar vara klok, ha ett varmt och gott hjärta och det är de bästa verktygen du har till att bli lycklig :) sen så finns det inget universalt sätt som gör alla lyckliga. Försök hitta vad som skulle kunna göra dig lycklig! "Maximera din lycka", brukar min Robin säga till mig.Hoppas jag kunde peppa dig något. Och blogga vidare nä du vill och orkar! :) Jag blir glad och får energi av dig! Kram <3

2011-03-25 @ 00:24:02
URL: http://enochenhalvmeter.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
alt="" />