"Att få skylla sig själv..."

"Hej Amanda. Är ju nackdelen med när man blir alltför privat att vissa äckel blir helt besatta av en. I vissa fall förståeligt eftersom vi som läser din blogg vet vad du äter till frukost, lunch, middag, vilka underkläder du använder och får se massor med foton på dig i bikini, med andra ord vet vi allt om dig. Du som är så duktig i skolan får ju uppmärksamhet ändå."

Fick denna anonyma kommentar när jag skrev inlägget om en stalker som jag har. För det första, ni vet absolut inte allt om mig, absolut inte!! Frågar ni mina närmsta vänner så är bloggen bara en liten del av mig. Visserligen är jag personlig här, men inte privat. Bara för ni vet hur jag ser ut och vad jag äter vet ni inte allt om mig, det var det knäppaste jag hört. Privata saker delar jag bara med min familj och de vänner jag litar på.

För det andra, jag bloggar inte för att få uppmärksamhet, jag lägger inte ut bilder från resor för att få uppmärksamhet och min blogg har ingenting med att göra att jag är duktig i skolan. Förstår inte resonemanget. Jag bloggar för att jag tycker det är roligt och skulle aldrig sluta med det p.g.a. en stalker!

För det tredje, jag tycker inte det är mitt fel att jag har en stalker bara för jag skriver en blogg och har bikinibilder på mig, hur många unga tjejer har inte blogg/FB-bilder på sig själva från semestrar och hur många delar inte med sig av en del av sitt liv på internet?! De allra flesta gör väl det idag, jag tycker inte "man får skylla sig själv" om man har en stalker då. Det är ju som att säga att "man får skylla sig själv om man blir våldtagen om man har kortkort på sig", idiotiskt. Att det finns människor som skyller på offret är sjukt. Jag hoppas ni står på er tjejer och förstår att sånna här saker inte är ert fel! Eller vad tycker ni mina läsare? Let's discuss!


Om man får en stalker får man skylla sig själv för man bloggar & lägger ut semesterbilder!? Njaa, så resonerar inte riktigt jag iallafall.. eller vad säger ni?

Kommentarer
Postat av: pilla

Det var inte alls länge sedan jag började läsa denna boggen och jag tycker personligen den är precis lagom privat. Som du säger den är personlig men inte privat. Du delar med dig av resor och vardagliga händelser men lägger kärleks och relationproblem åt sida. Äter, shoppar och har på sig kläder samt reser bort ibland gör väll de flesta? eller har jag fel?!

2011-03-04 @ 06:23:58
URL: http://www,pernillabredolt.blogspot.com
Postat av: LIENE

sv: Ja, jag är intresserad av mycket:D jag tänkte just att det skulle passa göra det då:D

2011-03-04 @ 06:48:04
URL: http://lienes.blogg.se/
Postat av: Johanna

Tycker din blogg är jättebra och personlig, men inte överdrivet personlig. Det är inte ditt fel att får en stalker... Måste bara säga att jag verkligen gillar din blogg :)

2011-03-04 @ 06:49:51
URL: http://johannians.blogg.se/
Postat av: LIENE

Och ja, jag vill bli modell, skulle vara kul vara peoplemodell:) är inte så lång för att vara riktig modell men peoplemodell. Det vill jag testa.

2011-03-04 @ 06:52:38
URL: http://lienes.blogg.se/
Postat av: Sara

Jag håller med dig helt och hållet. Bara för att du väljer att berätta en liten del av ditt liv så ska ngen stalka dig. Den människan har problem att respektera gränser. Du har helt rätt Amanda! Stå på dig!

2011-03-04 @ 08:41:58
URL: http://saratara.blogg.se/
Postat av: Emma

Vilken idiotisk kommentar. Jag tycker inte jag vet allt om dej för att jag läser din blogg, jag börjar inte stalka dej för att du lägger upp semesterbilder. Herregud! Jag tycker det är bra att du är personligt, annars är det ju inte kul att läsa.

2011-03-04 @ 08:50:42
URL: http://shoetime.blogg.se/
Postat av: Maria

Intressant vad du skriver. Jag håller verkligen med dig om det du poängterar - att personligt och privat inte är samma sak! Klok skrivet!

2011-03-04 @ 09:13:40
URL: http://smakexplosion.blogg.se/
Postat av: Ida

Jag håller absolut med dig Amanda!

2011-03-04 @ 09:50:32
URL: http://taralom.blogg.se/
Postat av: MADDES

haha vilken konstig kommentar. Jag förstår precis vad du menar med privat och personlig. Jag kör själv på samma sak i bloggen. Mina bloggläsare får bara veta en bråkdel om vem jag är. Jag delar inte med mig av privata saker..

2011-03-04 @ 11:06:41
URL: http://maddisenj.blogg.se/
Postat av: Tina

Man kan inte argumentera med all världens idioter.

Kram, och stå på dig!

2011-03-04 @ 15:39:57
Postat av: SaraWhitmore

Hej, vad händer ikväll??:DTitta in min blogg så får du se en video blogg, Sen kan du också vara med i DAGENS BLOGG och sen kan du se bilder från mode visningen jag va på igår!!och sedan vad jag fick i min goodie bag!! :) <333KKKKKKKRRRRRRRRRRRRAAAAAAAAAAAAAAAAMMMMMMMMMMMMMMM

2011-03-04 @ 15:56:14
URL: http://sarapiper.blogg.se/
Postat av: susanna

håller helt klart med dig :)

2011-03-04 @ 17:04:02
URL: http://susannajosefinegjerdet.blogg.se/
Postat av: SOFIE

håller med dig!

2011-03-04 @ 23:20:45
URL: http://sofiestoughts.blogg.se/
Postat av: Josefine

Alltså förstår mej inte på folk som tror att man lägger ut hela sitt liv på bloggen, visst berättar man mycket om sitt liv (vardag o allt där till) men vad vet folk om andra privata saker osv? Förstår inte det, ingen som kan veta hur pass mkt man egentligen lägger ut på bloggen, ingen förutom än själv o dom närmsta! KRAM

2011-03-05 @ 00:03:58
URL: http://josefineaspeteg.webblogg.se/
Postat av: Josefine

Alltså förstår mej inte på folk som tror att man lägger ut hela sitt liv på bloggen, visst berättar man mycket om sitt liv (vardag o allt där till) men vad vet folk om andra privata saker osv? Förstår inte det, ingen som kan veta hur pass mkt man egentligen lägger ut på bloggen, ingen förutom än själv o dom närmsta! KRAM

2011-03-05 @ 00:04:07
URL: http://josefineaspeteg.webblogg.se/
Postat av: Amanda 'skandalism'

Det är aldrig eller sällan ens eget fel, det finns alltid människor som är fel funtade och gör sjuka saker.. oavsett vad man har på sig eller vad man skriver.

2011-03-05 @ 12:18:55
URL: http://www.skandalism.devote.se
Postat av: Sara

Håller helt med dig!!

2011-03-05 @ 14:35:06
URL: http://aamaziing.blogg.se/
Postat av: Sara Andersson

Hej,

mitt namn är Sara, jobbar som journalist.

Jag hittade din blogg när jag sökte på "stalker". Vill du ha hjälp, kontakta gärna mig på den här adressen.

2011-09-13 @ 13:55:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
alt="" />