Saffranspannacotta 10 små glas

Ingredienser
6 st gelatinblad
1 liter vispgrädde
2 tsk vaniljsocker
2 vaniljstänger
2 pkt saffran
1 dl socker

Lägg gelatinbladen i blöt. Skär ett snitt genom vaniljstängerna och skrapa ur fröna. Lägg fröna och vaniljstängerna i en kastrull. Häll i vispgrädde, socker, vaniljsocker och saffran och koka upp under omrörning. Låt småputtra i ett par minuter. Ta av kastrullen från plattan och lägg i galatinbladen då det inte kokar något längre. Rör om så att allt löser sig. Ta bort vaniljstängerna och håll upp i tio små glas. Ställ in i kylen minst 2 timmar innan servering så det hinner stelna. Jag hade ingen topping på de vi bjöd på i söndags på glöggfesten men några förslag är att smula över pepparkaka, lägga på lite hackade nötter/russin eller varför inte något passande bär.


Kommentarer
Postat av: ADARAS.se - din bloggtidning på nätet!

Mums, lät ju sjukt gott! :D

2011-12-08 @ 21:09:23
URL: http://adaras.se
Postat av: inspireme ♥

Va gott det låter! Älskar dina recept!

2011-12-09 @ 14:15:27
URL: http://inspireme.spotlife.se
Postat av: Sara

Så söta glas! :)

2011-12-09 @ 22:02:04
URL: http://aamaziing.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
alt="" />