Saffranskladdkaka på Amandas vis

Ingredienser

Glasyren:
100g vit choklad
2 msk smör
1/3 pkt saffran
1 dl grädde

Kladdkakan:
150g smör
2/3 pkt saffran
100g vit choklad
5 msk vaniljsocker
1 dl mandelmassa
2½ dl socker
2 dl mjöl
3 ägg

Börja med den vita chokladglasyren. Koka upp grädde och smör. Dra ifrån plattan och rör i småhackade chokladbitar så att de smälter. Häll i lite saffran och rör om. Ställ in i kylen minst 1 timme så den blir krämig. Sätt ugnen på 200 grader och börja nu med kladdkakan. Smält smöret i en kastrull och smält ner 100g vitchoklad. Tillsätt resten av saffranet och rör om. Blanda alla torra ingredienser i en stor bunke och vispa sen ner smör- och chokladblandningen. Kläck till sist i äggen och vispa till en jämn smet. Häll upp i en smörad och mjölad löstagbarform och ställ in i nedre delen av ugnen i ca 20 min. Om kladdkakan fortfarande är alldeles för lös, låt den stå ett tag till men akta så den inte står för länge. Då kommer den inte bli kladdig, utan mer som en sockerkaka. Själv älskar jag när den är smetig så jag brukar alltid ha den inne för kort. Låt kakan svalna när du tagit ut den och häll sedan över saffranschokladglasyren och ställ sedan in i kylen minst 1 timme innan servering. Bjud gärna på vispad grädde eller vaniljglass till, gooooott!!




Saffranskladdkaka utan glasyr. Med den vita chokladglasyren blir den
ännu kladdigare och helt magiskt god, mums ni kommer älska den!


Kommentarer
Postat av: Sandra

fIN BLOGG DU HAR.

Besök gärna min :)

2011-12-06 @ 19:40:00
URL: http://lovesandraa.blogg.se/
Postat av: CHIRRE

MÅSTE provfa att baka den där ;)

2011-12-06 @ 21:01:26
URL: http://christinarisberg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
alt="" />