Några vanliga men viktiga kosttips!

Jag vet att många av er tyckte om mina inlägg med hälsotips som jag ofta skrev förut. Glöm inte att ni alltid kan titta tillbaka i arkivet eller under kategorierna "Träning", "Mat & dryck" eller "Amanda tipsar" om ni vill läsa om recept, träningstips, hälsa, motivation till viktnedgång osv. Det är roligt att många av er bli inspirerade så därför kom jag på att jag skulla skriva ett inlägg om det bästa kosttipsen som jag lever upp till som jag läste i tidning iForm idag!


Jag unnar mig ofta godsaker som choklad & glass, men jag ser till att äta hälsosamt i grund och botten. Jag äter väldigt sällan snabba "onyttiga" kolhydrater som t.ex. vitt bröd, vit pasta, vitt ris & potatis. Det är nämligen farligt för kroppen i stor mängder, ger en inte lika bra långvarig energi och gör att man blir hungrig fortare. Jag satsar på mörktbröd, bulgur, fullkornspasta, kikärtor och att få i mig kolhydrater genom havregryn/rågflingor.


Lunchen är viktig och för att man inte ska bli sötsugen och stoppa i sig saker under eftermiddagen måste man äta en ordentlig lunch och bli mätt. Här är vi tillbaka till de grova kolhydraterna. Protien får jag själv alltid i mig genom bönor, ägg och vitt kött (kyckling, fisk, skaldjur). Jag gillar inte rött kött vilket är bra eftersom det inte är nyttigt. Grönsaker äter jag i mängder, när jag äter hemma är det oftast halva tallriken.


Om man äter ute så är sushi & thai det bästa alternativet. Sushi innehåller visserligen mycket vitt ris men mycket fet fisken nyttig fisk, räkor och avocado. Thaimat innehåller protein i form av vitt kött (kyckling/skaldjur) och massor med mängder grönsaker - nyttigt! Föresten ökar ämnesomsättningen av de starka kryddorna som wasabi & curry!


Till mat dricker jag alltid 2 stora glas vatten, för mig finns det inget annat alternativ och som ni vet ska man dricka ca 1,5 liter om dagen. 4 gånger i veckan då jag tränar dricker jag en vitaminwell och varje kväll dricker jag grönt eller rött te. Ibland dricker jag färskpressad juice eller smoothies.

Kommentarer
Postat av: sara

vilka bra tips :)

2010-09-30 @ 21:27:29
URL: http://aamaziing.blogg.se/
Postat av: Anja

Älskar sånna här hälsotips, så himla inspirerande! Ska snart lägga mig i sängen med ett nytt nr av Hälsa. Underbart! :)Svar:

Haha nej din stackare! Hade jag också bott i Stockholm hade jag garanterat varit med nästa år också, men det är ju rätt omständigt. Hoppas vi ses snart igen iallafall!

2010-09-30 @ 21:29:13
URL: http://originalet.blogg.se/
Postat av: Sandra

Ååh, detsamma sötnos!! :)Stor kram

2010-09-30 @ 22:01:51
URL: http://sandraevaldsson.se
Postat av: ladymuffin :)

bra tips :D tar åt mig!

2010-09-30 @ 22:01:58
URL: http://ladymuffin.blogg.se/
Postat av: PussJorvas

Lät ju faktiskt rätt gott! Är dock för lat och för stort fan av fett för att genomförat HAHHA :DSV: Mjo, var lookup hos Elite Models ett litet tag faktiskt :) Tycker du borde skicka in, för du är skitsnygg! :DÄhhh... Du är rätt dömmande hör jag. Tycker fortfarande inte att det är rätt att smutskasta folks stil och hänga ut dem på det där sättet. Internetmobbning klassar jag det som. Men men ..

2010-09-30 @ 23:17:30
URL: http://pussjorvas.blogg.se/
Postat av: Jennie

SV ; nej tyvärr, det blev inget gym. jag var ute och sprang istället. gym är nog inte riktigt min grej i alla fall ;)

2010-10-01 @ 06:58:29
URL: http://sheislost.blogg.se/
Postat av: sara

Ha en underbar fredag :D

2010-10-01 @ 08:38:26
URL: http://aamaziing.blogg.se/
Postat av: huxuecan

ym. jag var ute och sprang istället.

Postat av: kxjingSince its inception in spite of the simple fact that in the earliest http://www.buyguccis.com/gucci-for-men/gucci-bags.html decade belonging in the direction of 1900's, the Chanel producer is becoming identified for its inspiration to create luxury add-ons that http://www.buyguccis.com/gucci-for-women/gucci-wallets.html are marked by thought to detail and an work to http://www.buyguccis.com/gucci-for-women/gucci-watches.html portray elegance by making use of simple, however visually stunning accessories. institution founder Gabrielle "Coco" Chanel was http://www.buyguccis.com/replica-gucci-sale.html intent on developing products that could stand the evaluate of http://www.buyguccis.com/gucci-for-women/gucci-sunglasses.html your time because they experienced been made upon the traditional rules of style.

2011-05-26 @ 04:59:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
alt="" />