Varför jag väljer moderaterna!

Många har undrat varför jag är med i MUF och varför jag skulle röstat på moderaterna imorgon om jag hade fyllt 18. Här är några av de frågorna jag tycker (dvs. skola, jobb och skatt) är viktigast i Sverige och det är mina åsikter om dem. Jag håller med moderaterna i de flesta frågor och tycker det är roligt med politik men jag kan inte skriva en bok här så jag sammanfattade mig kort och skriver bara några få av alla mina åsikter om samhället. 

Jag är nog så långt ifrån de röd-grönas åsikter man kan komma, titta bara här. Men jag respekterar att folk tycker olika, däremot respekterar jag inte dem som har fyllt 18, inte vet vad de tycket, inte vet att politiken påverkar oss och därmed inte kommer rösta imorgon..


Seriösare skola med valmöjligheter -
Tidigare betyg som gör att man kan plocka upp elever som inte når målen så att de inte hamnar efter. Ja till yrkeslinjer i gymnasiet som inte är högskoleförberedande (alla vill inte/har inte förmåga till att plugga vidare, vi är olika). Många vill inte läsa teori-ämnen och tycker det är tråkigt och om man tvingar alla att göra det så kommer fler hoppa av skolan vilket leder till högre arbetslöshet och osysselsatta ungdomar. Ja till privat & friskolor som skapar större valmöjlighet och konkurrans vilket leder till bättre skolor och att det finns olika skolor med olika . Om det inte gick att tjäna på privatägda skolor så skulle ingen vilja starta upp dem, så ja till Då finns det mer att välja på och

Lägre skatt - Lägre skatt för alla som gör att vi får mer pengar i handen och själva kan välja vad vi vill lägga dem på! Framför allt - lägre skatt för låginkomstagare! Men jag tycker också skatten ska vara procentuellt lika för medelinkomsttagare och höginkomsttagare. I dagens läge är skatten procentuellt mycket högre för höginkomstagare vilket gör att du kan komma till en punk i ditt arbetsliv där du får mindre pengar i handen efter skatt när du fått en löneförhöjning än innan höjningen. Jag har ett konkret exempel på det. Min pappa betlade över 50% skatt när han bodde i Sverige, och vad gjorde han? Flyttade utomlands. Det är det många kommer göra vilket är farligt för vårt land, vi behöver alla olika människor, även högutbildat folk som gör vårt land framgångsrikt!

Det ska löna sig att arbeta - Alla jobb behös och är lika viktiga! Nej till ett bidrags-Sverige. Vem blir egetligen motiverad till att utbilda sig länge och ha höga mål i arbetslivet om man vet att man inte kommer tjäna något på det eftersom skatten är så hög så man kommer inte få mycket mer pengar i handen. Att utjämna ekonomiska skillnader mellan människor är helt befängt. Det fungerar inte i praktisken, vem vill jobba hårt och dra in pengar till någon som ligger på sofflocket? Den som kämpar och fightar ska vinna på det!

JA till RUT & ROT - Som alla tjänar på och som har givit svenska folket minst 18000 nya jobb på bara ett år. Hur kan man tycka det är dåligt?

Tryggare samhälle - Fler poliser och mer resurser till rättväsendet. Tidiga insatser mot ungdomsbrott och hårdare straff, framförallt för återfallsbrott.

Enkelt & lönsamt att starta företag - Det ska vara enkelt att starta/driva företag utan krångliga regler. Under sossarnas tid etablerade sig många företag utomlands eftersom skatterna var höga och det var svårt/dyrt att anställa. Detta ledde till högra arbetslöshet i Sverige. Fler företag är en lösning på arbetslösheten. Om fler jobbar kommer mer skatt in och färre bidrag betalas ut, detta gör att staten får mer resurser som de kan lägga på skola, vård osv. 

Övrigt - Gå in och läs på MUF.SE och MODERAT.SE. Där har ni många av mina andra åsikter som jag delar med moderaterna ;-) Det är ett enkelt val för mig att jag är moderat, tycker det är bevisat att vårt land fungerar bättre med dem i toppen! Ju längre tiden går desto fler tror jag kommer märka det. På söndag vinner inte bara Alliansen och Reinfledt, utan hela Sverige kommer vinna på det!


Och till sist - Jag har stort förtroende för vår stadsminister och hans fru Filippa som också arbetar för moderaterna. Fredrik Reinfeldt är enormt duktig och smart, han har inte bara de bästa åsikterna av partiledarna utan också konkreta förslag och lösningar på problem, med honom i spetsen känner jag mig trygg i mitt land!
 


Kommentarer
Postat av: moa

hehe tack :D allt bra?

2010-09-18 @ 14:29:05
URL: http://utankontroll.blogg.se/
Postat av: ssssssssss

skrev ju paj :P?

2010-09-18 @ 15:51:32
URL: http://stephnileanagee.blogg.se/
Postat av: Alina

jahaaa du menar så, hehe nej jag känner Louise (febbs.se) inte anna hihi=)

2010-09-18 @ 15:53:32
URL: http://musicrecord.blogg.se/
Postat av: mathilda

sv: haha det gör jag med! :D

Tack detsamma! :)

2010-09-18 @ 15:59:12
URL: http://thiildasvensson.blogg.se/
Postat av: sarase

men tack snygging! önskar dig också en toppen helg!2010-09-18 @ 16:01:28
URL: http://sarase.blogg.se/
Postat av: Caroline

nej, inte så jättelångt kvar iaf :D

kul att läsa dina åsikter!

2010-09-18 @ 16:11:57
URL: http://littlemisssunshiiiine.blogg.se/
Postat av: natalie sandell - drömmen om att bli fotograf

sv; haha okey :) jag älskar att blanda massor av färger :) tack detsamma ! :Dhärligt att du vågar tycka till så :)

2010-09-18 @ 16:23:02
URL: http://nattafoto.webblogg.se/
Postat av: Maria

Och vi som inte kan jobba får svälta ihjäl. Läkarna vägrar sjukskriva mig fastän jag knappt klarar av att gå utanför dörren då jag har socialfobi, jag lever med daglig ångest och är deprimerad. Livslusten ligger på noll. När man går till läkarna så säger dom att det är ett helvete att få försäkringskassan att gå med på en sjukskrivning (och ja, det är pga Moderaterna).Jag kommer aldrig i mitt liv lägga min röst på Moderaterna eller något som gynnar dom i Valet. Här i Sverige har man inte längre rätt att vara sjuk, utan här ska ALLA jobba oavsett om man kan eller inte.

2010-09-18 @ 16:26:58
Postat av: Caroline

haha jaha :D

då får du smaka och se nångång;)

2010-09-18 @ 16:28:10
URL: http://littlemisssunshiiiine.blogg.se/
Postat av: Eleonore

Jag håller med om att det är dåligt att folk inte kommer ut och röstar, då har de inget att säga till om sen!Klart man kan byta ut till mjölkchoklad :)Va roligt, jag ska också gå med ett gäng bloggvänner. Ska bli kul att knyta kontakter och träffa nytt folk :)

2010-09-18 @ 16:39:46
URL: http://fikamed.blogg.se/
Postat av: sandra

oh de lät gott, tack för tipsen/kombinationerna :Dhaha näe, min data laggade (A)

2010-09-18 @ 16:43:29
URL: http://fourclover.blogg.se/
Postat av: anna

Jag har inte bestämt mig för vem jag ska rösta på, men jag ska iaf rösta på något parti inom alliansen, främst för att jag tycker att det ska löna sig att utbilda sig och arbeta hårt!Svar: Ja, det gör jag faktiskt! Det är faktiskt mest positivt, det är lättare att komma ihåg för alla när jag fyller år ;)

2010-09-18 @ 16:48:17
URL: http://aannnnaaaa.blogg.se/
Postat av: Anja

Svar:

Nej då, här i Götet är det strålande sol ;) Haha!

Stackare att du inte fyllt än! Jag har, så det blir blått val för min del.

2010-09-18 @ 16:57:25
URL: http://originalet.blogg.se/
Postat av: Johanna

sv: Ja jag har pillat&knåpat sedan jag var liten faktiskt, så frisör känns bra :D

2010-09-18 @ 17:00:57
URL: http://jlunde.blogg.se/
Postat av: -.-

Vad tycker du om miljön då??

Du skrev ingenting om miljö-frågan :o

moderaterna, alliansen, vill ju ha kvar kärnkraftverken - och kanske t.o.m. bygga upp några fler....

2010-09-18 @ 17:19:59
Postat av: eemma

sv: taack så jättemycket:)

2010-09-18 @ 17:20:40
URL: http://eemz.blogg.se/
Postat av: Kajsa

Håller med dig till 100 % Fredrik är jättebra statsminister och jag tycker att hans verderingar är väldigt seriösa och sunda för Svenska folket.

Gött att du oxå håller på Moderaterna, jag blir ju 13 imorron men jag tycker fortfarande att det är jätteintressant och kul!:)Allt väl idag? (ursäkta den långa kommenatern):)

2010-09-18 @ 17:20:49
URL: http://kajsafashionmagazine.blogg.se/
Postat av: Alexandra

Nja var half baked ;) hehe!Röstade på Moderaterna idag faktiskt! Håller fullkomligt med dig på alla punkter. Tummen upp! :)

2010-09-18 @ 17:26:15
URL: http://phose.blogg.se/
Postat av: Jennie

SV ; jaa, det är så fantastiskt roligt (men tungt som fan efter fyra och en halv timme) :DDha en finfin kväll!

2010-09-18 @ 17:54:39
URL: http://sheislost.blogg.se/
Postat av: Emma

Hej! Tycker precis som dig när det gäller politik! Moderaterna är Sveriges framtid :DTycker att din blogg är väldigt intressant och peppande att läsa!Ps. Jag är också en MUFare ;)

2010-09-18 @ 18:05:10
Postat av: Felicia

Jah,. ALLA har ju rätt till sin åsikter, och Jag tkr du uttrycker dom väl, inte bara en massa skit sagt,. men jag kmr inte ändra mig,. :) men du skriver väldigt bra, och lyckas säkert värva en massa undommar som läser din blogg :)SV: jaaa super gott,. Jamen gud JÄÄÄÄTTE regnigt :OPUSS

2010-09-18 @ 18:31:27
URL: http://fjaelkis.blogg.se/
Postat av: Ida

SV: Kul att du gillar den :D

2010-09-18 @ 18:32:01
URL: http://taralom.blogg.se/
Postat av: Anonym

Jag har nog aldrig varit lika insatt i politik som i år och en del människor får mig verkligen att vilja spy! Jag tycker lite både och men ett jämnställt Sverige för i helvete! Kom igen, en del människor med pengar tror att allt kretsar kring dem och tänker inte på hur andra påverkas.

2010-09-18 @ 18:52:10
Postat av: louize

jag har gjort min röst idag. Det blev naturligtvis Moderaterna.

2010-09-18 @ 18:54:04
URL: http://papsenslillalouize.blogg.se/
Postat av: Hanna N

Fan vad bra! Jag ska oxå röst på moderaterna!!:D Kika gärna in på min blogg. Kram

2010-09-18 @ 19:13:14
URL: http://justbcause.blogg.se/
Postat av: Michaila

Min röst lär också hamna på alliansen.. :PSv. Ja hon är verkligen otroligt vacker tycker jag :P och hennes kläder också :D haha okej :D ja jag försökte hitta nån webb-tv igår men fan ingen:O

2010-09-18 @ 19:14:47
URL: http://michaila.blogg.se/
Postat av: louize

okej :D spanade runt där men hittade inte.

okej, Beskwier är bra gott :D

Tack detsamma :)

2010-09-18 @ 19:15:16
URL: http://papsenslillalouize.blogg.se/
Postat av: Emma

sv: Ja tack desamma! :D Ha en super fin kväll! :D

2010-09-18 @ 19:53:18
URL: http://livetaboutemma.blogg.se/
Postat av: Malin - Väsbymamma

sv: ja jag har bott här i stort sätt hela mitt 26-åriga liv =) en riktig Väsby-bo! Haha, så jag vet exakt vart brunby-vik ligger =)intressant att läsa din åsikter, jag har inte röstat än men de blir helt klart alliansen iaf!!

2010-09-18 @ 19:55:54
URL: http://vasbymamma.blogg.se/
Postat av: sara

Jag kommer rösta på Moderaterna imorgon :)

2010-09-18 @ 19:56:52
URL: http://aamaziing.blogg.se/
Postat av: Cecilia

Men alla dessa fall nu som har kommit upp om de som är sjuka och som inte får någon hjälp?Alla ni med pengar så det räcker och blir över bryr er bara om er själva, inte i resten av befolkningen. Huvudsaken man har pengar så klarar man sig i ett borgligt samhälle och ursäkta mig men det skriker av dig att du är en bortskämd unge som shoppar hit och dit och lägger ner mycket pengar på att fika och skit medan andra knappt klarar av att ha mat på bordet pga sjukdom = ingen hjälp sedan borglig regering m.m.Ogillar verkligen alla dessa egoister som bara ser till sig själv och inte sina medmänniskor. Det vill säga de som är omänsklig!

2010-09-18 @ 20:20:14
Postat av: Caroline

Det är helt sjukt hur alliansen har behandlat pensionererna på vården, de har varit alltför upptagna med att sänka skatten för de rika.. därför röstar jag rödgrönt!

2010-09-18 @ 20:47:06
Postat av: maya

Det är väldigt svårt att göra alla nöjda, det finns alltid någon som blir missnöjda... Det är svårt att styra ett land.Jag gillar dina åsikter och att du står för dem =) Jag har läst genom dina kommentarer, herregud. Det finns verkligen xxxxxxx människor! Ursäkta språket men jag tycker inte att det är okey att bli arg och gå till personlig angrepp om man har en annan åsikt. Jag älskar att diskutera om politik men det går för långt när vissa människor inte kan bete sig. men, det finns människor för allt...

2010-09-19 @ 10:18:37
URL: http://mayahataichanok.blogg.se/
Postat av: Elins blogg

Bra där att du röstar blått! ;)Hoppas du haft en bra helg! Kram

2010-09-19 @ 11:24:18
URL: http://elinhammarstrom.blogg.se/
Postat av: Anonym

U GO GIRL!

2010-09-19 @ 11:33:27
URL: http://linnealindblad.blogg.se/
Postat av: jennifer

håller med fullkomligt.

va roligt att se att någon röstade på grund av precis samma anledningar som jag :)

2010-09-19 @ 12:02:27
URL: http://whenloveandhatecollide.blogg.se/
Postat av: moniqa

håller med dig på alla punkter amanda!

får hoppas på att sverige också förstår detta och röstar rätt!

2010-09-19 @ 14:10:41
URL: http://cefalu.devote.se
Postat av: Melinda

Jag vet inte vilket parti jag håller på faktiskt. jag har alltid trott att jag skulle vara moderat, för jag har gillat fredrik när jag var mindre. men jag vet inte. Han har ju bra och klocka åsikter och har en konkret och bra lösning på saker och ting. Men känner mig så stressad för det hära med politik, jag vet verkligen vart jag står.Det känns nästan som att jag håller med olika partiter om olika saker och som att jag vill ta alla bra saker från alla partier och sätta dom i ett eget helt nytt parti. Men jag antar att när man väljer sitt parti som man vill ska leda sverige så väljer man ett parti man håller med om de allra flesta frågor, kanske inte alla. Eller?!Jag har funderat om jag skulle gå och kolla på alla möjliga ungdompartier och se var det känns bäst. Har varit på SSU en gång, men skulle vilja gå till MUF, Cuf och dom andra också. Tror du att det är en bra strategi? Det är ju inte direkt brottom att välja parti för min del, men vill ändå veta vart jag står. Alltså det känns som att jag så snabbt och intensivt blivit väldigt engagerad i det här med politik. För ett tag sen brydde jag mig inte. Eller jag förstod inget och var därdör inte intresserad av politik överhuvudtaget. Har också stannat på stan efter skolan och disskuterat med olika partier och så, men vart jag står vet jag inte. Har du några förslag på hur jag ska tänka? :)Svara jätte gärna på detta som en kommentar eller ie ett inlägg!/ En som har stor respekt för dig.

2010-09-19 @ 14:12:12
URL: http://meellee.blogg.se/
Postat av: b

Skönt att läsa om någon som vågar stå för att de röstar borgerligt!

Sverige blev inte det terrorvälde som vänstern trodde när borgarna tog över utan Sverige är fortfarande ett bra land att leva i :)

2010-09-19 @ 14:29:29
URL: http://montani.blogg.se/
Postat av: Emelie

Vinner Alliansen blir jag sjukt glad! Var precis och röstade :)

2010-09-19 @ 15:58:38
URL: http://electricfeel.blogg.se/
Postat av: louize

Åhh vad bra :D Toppen skor för det priset. Då klarar det mina promenixer också :)

2010-09-19 @ 18:45:48
URL: http://papsenslillalouize.blogg.se/
Postat av: Ruth Frida Marie

Riktigt bra inlägg Amanda, jag håller med dig. Tycker det är fel att inte rösta när man har åldern inne. Jag är idag en stolt förstagångsröstare.Sv: Tack så mycket! :)

2010-09-19 @ 20:30:32
URL: http://bubbennilsson.blogg.se/
Postat av: Linda

NU VINNER VI!! :D

2010-09-19 @ 22:09:34
URL: http://dingiraff.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
alt="" />