Tummen upp för äkta päls

Vissa är rösa sossar, eller ännu värre: vänsterpartister. Jag är moderat och ateist, men vissa tror det sitter en gubbe på ett moln. Alla har vi olika åsikter och så även när det gäller päls. Bara för att vissa av er tycker det är fel att döda ett djur för att jag ska vara snygg och hålla mig varm tycker inte jag det. Fuskpäls är just fusk.. lite trashigt(?).

Äktapäls är varmare, skönare, mysigare, bättre kvalité osv. Jag är emot utrotning av djur och tycker t.ex. det är fel att äta haj (utrotningshotat djur). Men kaniner finns det gått om och de som min päls är gjorda av är säkert uppfödda bara för att bli just en päls. De vet inget annat än att sitta i en bur och de kommer inte bli utrotningshotade eftersom de föder upp dem. Ni som inte är veganer ska tamigfan inte säga något. Era dunjackor kanske är gjorda av dun som är bortdraget från levande fåglar, ni äter kött från gris och kor som lever under dåliga omständigheter dom med. Som någon sa, det är ingen skillnad på en kycklingfarm och kaninfarm. Så när ni alla blivit veganer då kan ni komma och klaga, annars har ni bara satt er själva i klistret vilket är pinsamt. Mina pälsar från räv, kanin och mink kommer hänga i min garderob hela mitt liv vilket är en bra investering och dessutom miljövänligt. Tummen upp för äkta päls! Och för ett sista argumnet så äter folk kanin och då skulle den ändå dö, det är vä bra att man tar vara på det snygga från den också ;-)Vill köpa en snygg pälsmössa också!

Kommentarer
Postat av: louize

jag håller med dig. Haft en bra dag?:)

2010-01-14 @ 20:35:03
URL: http://pappaslillalouize.blogg.se/
Postat av: Sofia

sv: Den anonyma kommentaren var inte ifrån mig jag skriver alltid under med mitt namn ;)

2010-01-14 @ 20:38:41
URL: http://sofiapiccolina.blogg.se/
Postat av: tjohej vad det går mellan pattar & lår!

sv: hehe ja . men eller hur! : )

2010-01-14 @ 20:45:33
URL: http://joonnaak.blogg.se/
Postat av: Sofia

Jag vet att man ser min ip ? Men det är fortfarande inte JAG som har skrivit kommentaren ;)

2010-01-14 @ 21:09:33
URL: http://sofiapiccolina.blogg.se/
Postat av: Sofia

Åhw, tusen tack :) älskar det där läppstiftet nu, det är verkligen supersnyggt!Är inte direkt fan utav äkta päls men tycker att de som vill ha det får ha det :) jag kör med mina fuskisar och tycker det funkar bra!

Kraaaam!

2010-01-14 @ 21:15:26
URL: http://sofiaslivsstil.blogg.se/
Postat av: Sandra

okej, men eftersom de kostade så mkt är de ju äkta päls. Men skulle aldrig köpa de eftersom jag är emot sånt och är vegeterian :) Har vart de många år nu :D

2010-01-14 @ 22:08:43
URL: http://guccigirlonline.blogg.se/
Postat av: Leia ♥

Varför gillar du inte pizza längre? :D

Pizzasallad är gottgott!

2010-01-14 @ 22:28:17
URL: http://leiabloggar.blogg.se/
Postat av: tove

Jag tycker pälsar är jätte fina! :)

Men får man reda på om det har varit ngt djurplågeri? Jag känner mig lite osäker när det gäller det, är väldigt mkt emot det :S

Kram

2010-01-14 @ 22:41:35
URL: http://tovesandelin.blogg.se/
Postat av: louize

2010-01-14 @ 22:50:47
URL: http://pappaslillalouize.blogg.se/
Postat av: louize

Visst är dom det?:)

Okej för hittade dom inte där nämligen :)

Är du bra på matte föresten?

2010-01-14 @ 22:51:17
URL: http://pappaslillalouize.blogg.se/
Postat av: louize

Sov gott :)

2010-01-14 @ 22:51:57
URL: http://pappaslillalouize.blogg.se/
Postat av: e´melie

sv: hehe tack :)allt bra?

2010-01-14 @ 23:26:13
URL: http://nakenkaktus.blogg.se/
Postat av: Eve

Det tragiska med pälsindustrin är att köttet inte alls tas om hand och att farmarna är klassade som miljöfarliga, då framställningen kräver massor av kemikalier. Det tragiska med köttindustrin är tvärtom, att pälsar/hudar allt som oftast inte heller här tas om hand. Jag äter kött, dock säkerligen betydligt mindre än den vanliga Svenssonkonsumenten men tycker det är en förbenat stor skillnad på att döda djur för att vara "vacker" och för att äta dom. Till en minkpäls går det ca 70 djur, det är rätt mycket...Nuförtiden är de "fejkade pälsarna" också så pass fina att jag skulle kunna slå vad om att enbart en körsnär skulle kunna se/känna skillnad.

2010-01-15 @ 09:45:40
Postat av: Rebecca

det finns fördelar & nackdelar med allt, men du måste hålla med om att det är hemskt med att föda upp djur ENDAST för att de ska bli päls till jackor, mössor och så vidare. sen tänker man kanske inte på hur kanske arbetares förhållanden ser ut som gör alla våra kläder vi gör idag, vilket borde nämnas betydligt mer.sen är det helt fritt på att om man vill tro på NÅGOT eller ingenting alls. dock så tror jag INGEN här är så dum att de tror gud är en gubbe som sitter på ett moln.. möjligtvis om du har fyraåringar som läser din blogg.

jag vet inte själv vad jag tror på, men jag kan ju kalla gud för lycka om jag vill det. det är ju hur personligt somhelt.

gud sägs vara en god kraft, som vill folk väl. och då kan man ju välja att se det man får kraft av som gud, om man vill givetvis!

2010-01-15 @ 14:46:57
Postat av: Anonym

håller med dig till viss del , men dock kan du inte kalla falskpäls trash när du själv för någon dag sedan inte visste att din var äkta. eller menar du att du var trashig?

2010-01-15 @ 17:51:31
Postat av: Sofia

Ingen förutom DU vet att pälsen är äkta, om du inte går runt och skryter om den såklart, vilket ju är patetiskt i sig. Det är genomgående hemska förhållanden på djurfarmar och det är lika hjärtlöst att bära en päls som att slakta ett djur, då man ju indirekt har gjort just det - slaktat det. Jag själv blir äcklad av päls, äkta eller inte, det gör det samma. Att man ens VILL pryda sig med något som har fått utstå lidande för att hamna på din kropp.

"Kaniner finns det gott om" - de skulle inte behöva födas om du inte ville ha din förbannade jacka.

"...och dessutom miljövänligt" - kemikalierna som används, vattnet som går åt. Det är så långt ifrån miljövänlighet som man kan komma.

Sen hoppas jag för guds skull att du inte har mer än G i svenska, för dina upprepade särskrivningar (gäller genomgående i hela din blogg) är pinsamma.

2010-01-16 @ 21:08:24
Postat av: Anonym

ja men tänk vad kul om nån skar upp ditt skinn och sedan sålde som ett klädesplagg!

fast iofs skulle ingen vilja ha på sig det.. skulle inte bli nått snyggt plagg.

2010-01-17 @ 00:52:57
Postat av: Ida

haha, klockren kommentar "ja men tänk vad kul om nån skar upp ditt skinn och sedan sålde som ett klädesplagg!

fast iofs skulle ingen vilja ha på sig det.. skulle inte bli nått snyggt plagg."Haha, nejtack! Inget ****** Amanda Falk skinn här inte.. usch!

2010-01-17 @ 16:40:50
URL: http://feliscatus.blogg.se/
Postat av: Ida

Hellre vara blek än brun-utan-sol "brun" (läs: orange) som du baby! =)

2010-01-17 @ 23:16:58
URL: http://feliscatus.blogg.se/
Postat av: Eyes

Hmm......är det verkligen dej som man kan se på bilder..så är det synd...du har otroligt ondskefulla själlösa ögon........blääää!!!

2010-10-19 @ 19:42:09
Postat av: molla

för alla er som inte vet så flår dem djuren levande för att förhindra att blod spills på pälsen och därav få ut mer päls från djuret så att dem kan tjäna ännu mer pengar,de är ett fruktansvärt brutalt och omänskligt sätt att bete sig på, om man har några känslor alls så ska man inte köpa äkta päls inte för att alla nu slaktar djuren på de här sättet men så länge man inte kan förhindra att någon gör de och för att man omöjligt kan veta om just den pälsen man har på sig är tillverkad på de sättet så ska man undvika äkta päls, jag vill varna känsliga tittare för de här klippet men rekommenderar den starkt till alla som äger päls eller har tänkt köpa äkta päls.http://features.peta.org/ChineseFurFarms/

2010-11-14 @ 02:24:10
Postat av: cassandra

Herregud. Jag är en stor djurvän. Där vi bor har vi fullt med djur utanför oss. Rävar, Rådjur, Harar, igelkottar, grävlingar osv.. alla möjliga slags djur och har även 3 katter. Jag ser inte grejen i att använda äkta päls och stödja deras investering. Ju mer ni köper, ju mer tillverkar dem och ju mer djur får lida. Och vadå föda upp? Varför i helvetet ska man föda upp djur för att sedan göra dem till päls så vi människor kan bära dem? Varmt, snyggt? Hur skulle det kännas om någon gjorde kläder av ditt skinn? Finns kanske folk som tycker det är varmt? Nej, du får tycka vad du vill. Men sitt fan inte och skriv '' det finns gott om kaniner '' Djur finns inte för att vi människor ska ha dem som kläder? Är du helt jävla blåst eller? Dem har lika rätt att leva ett gott liv som vi människor har. Djur är försvarslösa och dem flesta kan inte försvara sig, det kan väl du göra? Och man ska inte säga att man är emot djurplågeri om man stödjer djurplågeriet. Jag äter t.ex inte kött och gris. Vi hjälper otroligt många djur. Vi har hjälpt både igelkottar, svanar, rådjur osv... Blir så trött på människor som inte vet någonting om sånt här. Alla djur behöver finnas, så bara för det finns många utav en art betyder inte att man behöver utrota dem. Vad är felet på dig människa. Så du kan hålla din käft faktiskt :) Lite sen kommentar, men FUCK THAT!

2011-08-14 @ 15:06:52
URL: http://nattstad.se/cassj
Postat av: Elena

Ni som äter kött sluta klaga på päls industri!! glöm inte att fuskpäls tillverkas av ölja, som är farlig for havets djur!!Äkta päls är underbar!!

2011-12-31 @ 17:29:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
alt="" />