Mina tips till att bli glad när man känner sig nere!

Det är inte ofta jag är på dåligt humör och känner mig nere. Men alla vi känner oss väl fula och dåliga någon gång ibland. Jag har faktiskt två bra tips man kan göra då, det kanske inte passar alla er men för mig kan det göra att dagen vänder - från att vakna på fel sida, titta sig i spegeln och helst inte vill gå utanför huset till att få ett stort leende på läpparna och känna sig bäst (eller riktigt bra, vilket jag oftast gör)!

Att vända ett dåligt humör till ett leende på läpparna!

1. Plocka fram en bild där du påminns om lycka eller stolthet
För mig handlar det oftast om att utséendet kan göra mig ledsen men inte alltid. Ofta handlar det också om mina prestationer, att jag inte känner mig duktig nog i skolan, att jag inte är tillräckligt bra när jag tränar eller inte hinner göra det som känns viktigt för mig. Varje gång jag känner så kommer jag i fortsättningen tänka på skolavslutningen det här året, då jag gick ut 9:an med 310poäng och fick en massa priser av bland annat rektorn & idrottslärarna. För mig kommer det bara räcka att ta fram den här bilden och sen kommer jag helt plötsligt känna att jäklar vad duktig jag är, jag är bra i skolan, jag är en duktig ledare, jag var med i olika aktiviteter för både min egen och andras skull osv. Jag kan tänka på när mina lärare gav mig en present med ett litet kort där det stod: "Amanda, engagerad och fokuserad, siktar högt och når dit!" det är precis så jag vill att folk ska se mig!


Jäklar vad glad jag blir när jag ser de här bilderna, känner mig ostoppbar,
ingen kan stoppa min stolthet!

Försök själv att göra likadant, plocka fram en bild där du var glad eller hade gjort något bra. Kanske en bild på ditt fotbollslag där ni hade vunnit en match och du hade gjort 2 mål, eller kanske bara en bild på dig och din bästa vän där ni kramar om varandra eller på din familj när ni är i Thailand. Att påminna sig själv om ett fint minne eller ett ögonblick där man var väldigt glad eller kände sig duktig/stolt gör att det dåligt humöret försvinner lite, man känner sig iallafall inte sämst längre =)


2. När det gäller utséendet - börja om
Ena dagen känner man sig super snygg, nästa dag inte alls. För mig handlar det att börja om. Ta en till dusch, tvätta håret igen, spruta på sig sin favorit parfym, sätta på sig de högst klackarna och välja kläder som är lite finare än vavd man egentligen behöver för det tillfället. Att sätta upp håret i en knut är ett bra tips om man känner att man har en dålig hårdag. Alla passar i knut. När jag inte blir nöjd med sminkningen så börjar jag också om, tvättar bort allt och istället för att göra ett nytt försök med en massa puder och allt så böjer jag bara ögonfransarna och smetar på läppglans, det räcker!

(Här kan jag också titta på en bild där jag är snygg, till exempel den överst på bloggen!!)Kommentarer
Postat av: hanna från halmstad

Läste igenom det där nyss,bra skrivet!

2009-07-29 @ 21:18:06
Postat av: Felicia

Sv: haha jamen eller hur :P

2009-07-29 @ 21:23:01
URL: http://flizanlizan.blogg.se/
Postat av: adina :)

jag har ett stort komplex! jag hatar att ha uppsatt för mina öron sticker ut :/ men det va bra skrivet!

vad tycker du om dokusåpor där man ska "hitta sin kärlek" som Bachelorette? själv tycker jag det är töntigt.. ;s läs mitt senaste inlägg och säg vad du tycker :) checka gärna också in inlägget om en jättebra vågtång ;D

2009-07-29 @ 21:25:56
URL: http://adinazz.blogg.se/
Postat av: adina :)

håller med dig dokusåpor = snark! :)tack för din kommentar! du fick mig att tänka till lite och jag tycker det är synd om det där med din kompis ;/ du har rätt, det kunde vart värre!

2009-07-29 @ 21:32:30
URL: http://adinazz.blogg.se/
Postat av: Emma

Riktigt bra tips! :D

de ska jag absolut börja använda! (:

2009-07-29 @ 21:53:00
URL: http://eexx.blogg.se/
Postat av: HERMELIN

Hejsan ! allt bra ?

2009-07-29 @ 21:53:06
URL: http://hhermelin.blogg.se/
Postat av: elinur

310 poäng, är inte det typ det högsta man kan få? :o Själv gick jag ut med 190, har jag för mig.. Men jag är stolt endå, kom ju in på det jag ville iallafall ;)SV: Samma här, men att grovt bröd till var faktiskt sjukt gott :)

Det är bra att du står på dig, en del personer är idioter och dumma i huvudet ;p

2009-07-29 @ 22:13:27
URL: http://elinur.blogg.se/
Postat av: Hilda

Tack så jättemycket :)

2009-07-29 @ 22:14:46
URL: http://retaliate.blogg.se/
Postat av: Mina

sv;tack så mycket! :) måste säga att på tal om ögon är ju dina grymt snygga!?

2009-07-29 @ 22:21:52
URL: http://minavahedi.blogg.se/
Postat av: Tobias

jag är bloggnörd så såklart man ska läsa många bloggar ;)

2009-07-29 @ 22:41:46
URL: http://grymtroligperson.blogg.se/
Postat av: Baby Melody

Bra skrivet söta du :)

För mig hjälper det om jag sätter på bra musik!

Och att dansa lite, det gör att jag släpper dom trista tankarna.:)

2009-07-29 @ 23:05:44
URL: http://babymelody.blogg.se/
Postat av: Viktoria

Otroligt bra betyg du gick ut med i nian,en annan hade inte orken att gå ut med såna fina betyg men jag klarade av att gå ut gymnasiet med väldigt bra betyg trots att jag tänkte hoppa av :)

Jag säger bara nu när du ska börja gymnasiet, ta vara på den tiden du har med dina klasskompisar osv,för tiden bara rinner iväg,de där tre åren går riktigt fort verkligen.Svar:Det är otroligt roligt att höra att du fastnade vid min blogg och fortsätter läsa.Har ju skrivit ett hel del inlägg om Gossip Girl osv och fler kommer det bli! :)

2009-07-30 @ 00:26:06
URL: http://becoolsodapop.blogg.se/
Postat av: aw.

jag vet, en hel del medaljer ;) dock inte mina utan en polares.. jag har "många många fler" ;);) HEHE.. har varit iväg så har inte kunnat svara tyvärr :( grö du annars?

2009-07-30 @ 01:04:17
URL: http://alleballele.blogg.se/
Postat av: Jennica Björk

sv: åh tack, men det såg ovnaligt mörkt ut på de bilderna, kan bero på att jag tog dom inne utan blixt, hade mycket ljusare innan jag färgade. nu är det mörkbrunt och jag är nöjd :)okej bra att du inte tar åt dig, för det ska man verkligen inte göra. personer som skriver sådana saker kan inte ha mycket innanför pannbenet! kram på dig!

2009-07-30 @ 02:00:51
URL: http://jennicabjork.blogg.se/
Postat av: DAVID

sv tack=) nej faktiskt inte. godnatt!

2009-07-30 @ 02:01:56
URL: http://daevidsundgren.blogg.se/
Postat av: maria

tqack :)jaa, pinne är verkligen inte snyggt, man måste ju ha lite mer än bara ben! :)

2009-07-30 @ 02:06:59
URL: http://s0ckerbit3n.blogg.se/
Postat av: Hanna

tack för bra tips=)

2009-07-30 @ 09:48:59
URL: http://myhistorymylife.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
alt="" />