Noppa ögonbryn, sminka sig, blondera håret, använda string, banta osv.Jag tycker det är tråkigt att alla barn ska bli vuxna så himla snabbt. Jag är inte rätt person att säga det här eftersom jag var likadan.. Förut var man fjortis, sminkade sig mycket och färgade håret när man gick i 8:an men numera är man det i 6:an. Alla "barn" börjar sminka sig, använda små handväskor, klackskor och en massa puder. Jag tycker det bara ser helt sjukt ut när små flickor på 1,40 kommer och ser ut som wannabe fjortisar, men samtidigt tycker jag det är bättre att jag hade en fjortis stil när jag var yngre än att jag skulle haft det förra året. Men att börja med sådant innan högstadiet är bara för tidigt!

Själv började jag med att:
- noppa ögonbrynen när jag precis slutat 4:an och fyllt 11.
- sminka mig när jag gick i 5:an och var 11 år med foundation, puder, rouge, mascara, kajal, ja allt!
- använda stingtrosor när jag gick i 5:an och var 11 år (!!!)...
- började tänka på vikten, äta mindra och klippa ut "batnings-tips" från olika tidningar när jag gick i 6:an och var 12 år (hemskt, jag vet...). Dessutom vägde jag redan innan jag började med det mindre än var jag skulle för min långa längd.
- blondera hela håret vitt när jag gick i 7:an och var 13 år.

Nu en massa år efter tycker jag allt det här är rätt hemskt. Jag ångrar mig och önskar att mamma hade förbjudit mig. Men hon lät mig testa på alla grejer för hon visste ju att jag skulle göra det ändå om hon förbjöd mig och det var samtidigt inga farliga saker jag höll på med som att röka och dricka. Det hemskaste var ju verkligen att jag började hoppa över måltider och fick ångest över saker jag åt osv. redan när jag gick i 6:an, det är otroligt tidigt. Sånt ska aldrig få hända, men speciellt inte hos barn för jag menar jag var ju bara 12 år!!

För drygt ett år sedan hittade jag mig själv, jag blev brunett igen, slutade använda de hemska "fjortis-mjukis-kläderna" som jag egentligen aldrig trivdes med och istället hittade jag min stil och var mig själv. Jag trodde på mig själv och blev nöjd med mig själv. Innan hade jag haft dålig självkänsla. Jag tror alla hittar sig själv till slut och ju tidigare desto bättre.. Men att börja noppa ögonbrynen och sminka sig på mellanstadiet är bara too much, idag önskar jag att jag hade varit barn längre. Fast samtisigt har jag alltid velat växa upp väldigt snabbt och jag har heller aldrig varit den där typiska tonåringen med humörsvängningar som ljugit för sina föräldrar och druckigt en massa. Jag har alltid varit ordningsamma självständiga Amanda som brytt sig om skolan och om att träna osv. hur jag än sett ut. Det bästa skulle ju vara om man hittade sig själv redan från början, men jag tror det kan vara bra att testa på olika stilar och olika saker för man lär sig verkligen utav det, bara man inte börjar i 5:an för det ser jag inget positivt med.Kommentarer
Postat av: Anna

Svar: Förstår hur du känner då =/ hur länge spelade du handboll och hur länge sen var det du slutade?Svårt med åldern... jag började använda lite smink och string när jag gick i sexan. Tror jag färgade håret då också.. :Pvar inne min "coola" period då. haha

2009-08-24 @ 21:01:08
URL: http://annakanna.blogg.se/
Postat av: Anonymhejsan!

Okej,förlåt för detta späm...Men jag vill tipsa dig om en blogg som heter http://jjuno.blogg.se

Det är inte bloggaren som skickat detta,utan en läsare..Och varför jag gör det,är för att jag älskar den bloggen.Det är en vettigaste,viktigaste & bästa bloggen jag läst.Hon skriver om självförtroende .Om en människa ska funka,så behövs självförtroende .Det är a-o i livet.

Hon skriver allt ifrån hur du blir säkrare med killar,till hur du kan stärka din kompis självförtroende .Hon kommer också ha intervjuer med några läsare,som varit mobbade eller haft anorexia..Gör som du vill,men du vet precis lika bra som jag att en sån hära blogg behövs,så det är ett vettigt beslut att besöka den.Tjejen som skriver den är värd en stjärna på blogghimmlen.Tack för mig( http://jjuno.blogg.se )

2009-08-24 @ 21:11:27
Postat av: jennifer gräll

sv: åh tack så jätte mycket :Dallt bra med dig?

2009-08-24 @ 21:25:01
URL: http://blondinjennifer.blogg.se/
Postat av: kakan

jaa jag är lite likadan! MEn den här var faktiskt sjukt bra. Väldigt sorglig , men grymt bra :)

2009-08-24 @ 21:29:37
URL: http://kaakaans.blogg.se/
Postat av: Anonym

okej :) tack detsamma :)

2009-08-24 @ 21:41:34
URL: http://sjondinen.blogg.se/
Postat av: Anonym

okej :) tack detsamma :)

2009-08-24 @ 21:41:38
URL: http://sjondinen.blogg.se/
Postat av: Josefin

Jag har faktiskt inte haft ett sånt stadie. Blond är jag redan, har aldrig färgar/slingat håret, sminka mig började jag med i 7:an, string tycker jag är obekvämt och jag känner mig inte heller hemma i myskläder-silen, så det har inte blivit att jag klätt mig så. Antingen är det för jag ser ut som jag vill och gillar och skiter i vad alla andra tycker, eller så är det för jag är för lat. Tror det är en blandning. arför anstränga sig om man inte ens själv gillar det?

Var som du vill och var stolt, då blir det bäst! :)

2009-08-24 @ 21:44:34
URL: http://pastamedpesto.blogg.se/
Postat av: Ninja Fruit

sv: Det kanske den är, men vi är helt olika personer som skriver om oss själva. :) Jag hoppas du läst inlägget som heter "angående min blogg".

2009-08-24 @ 21:46:41
URL: http://ninjafruit.blogg.se/
Postat av: sofia

tack:)

2009-08-24 @ 21:51:58
URL: http://ffiaw.blogg.se/
Postat av: Julia tb

Jag håller med dig som vanligt Amanda, du har så fruktansvärt bra åskter. Jag anser också att barn blir vuxna för snabbt, det är sorgligt att 10-åringar ska behöva tänka på vikten när de inte behöver det, hur utseendefixeringen tar över handen och stjäl en barndom lite. Men jag tror att i en viss period i livet försöker man att hitta sig själv, vilket kan vara grunden till det. Precis som du beskriver att du hade en fjortis-stil för några år sedan men nu har du hittat tillbaka till ditt riktiga jag:) Sedan är man så lättpåverkad i en viss ålder.Men svårt att säga när man ska börja, det är lite av en definationsfråga. Jag ser en skillnad på att använda lite smink när man är 11-12 år än att börja vikthettsa och totalt fixera sig i utseendet i samma ålder liksom;) Men jättebra skrivet måste jag säga, din åsikt framgår så tydligt!:DJag hoppas att du har haft en fin måndag:) Ha en fortsatt underbar kväll!Kramar till dig/Julia<3

2009-08-24 @ 22:04:28
URL: http://showbyjulia.devote.se/
Postat av: ness

Hihi tack så mycket :D

tackdetsamma :)

2009-08-24 @ 22:22:23
URL: http://sness.blogg.se/
Postat av: ida

Sv: Företagsekonomi är grymt kul! Är typ redan mitt favoritämne, fast vi har fått bästa läraren till det också så det gör väl mycket:D men du borde satsa på det om du får välja till det, är verkligen något man lär sig viktigt mycket på:)Tack förresten, ska kolla på sånt block imorgon måste ta och köpa det nu!:DOch med hårfärgen så är jag nästan helt säker på att jag stannar som blond. Brunett är inte jag om du förstår :D Men ska absolut prova på det någon gång, men ska nog vara blond ett tag framöver iafl :D<3

2009-08-24 @ 22:26:17
URL: http://iidabergman.blogg.se/
Postat av: Nina

Jag håller helt klart med dig! Jag tycker till och med att det är svårt att gissa åldern på folk numera. jag menar de som går i 5an ser ut att vara mycket äldre eftersom de klär sig så och sminkar sig så, och gud vet vad. Men sen kollar man på deras kroppar, tunna som vandrande pinnar utan kurvor. Dom är fortfarande barn. Jag ställer samma fråga som du, när ska man börja använda allt det där? Jag var lika gammal som du när jag började använda både string och sminka mig. men vad kunde mina föräldrar egentligen säga? Ja, det är en intressant sak det här, men de som inte har hittat sig själva (som man inte brukar ha gjort i den åldern) försöker se äldre ut och vill verka mer mogen för att "bli accepterad". Jag tycker det är samma sak med att använda märkeskläder när man är liten.Mycket bra skrivet förresten:)

2009-08-24 @ 23:12:01
URL: http://ninasverkersson.blogg.se/
Postat av: D E L L A

Kan hålla med, även om jag själv mognade rätt snabbt. Men jag överdriver inte..

Jag började noppa mig i 6an, använder varken klack eller string, ska börja med klack nu i sjuan. Färgar håret, fast inte blonderar, hihi. Viktten började jag tänka på som 11, mhm. Gick ner 10 kilo då. Än så bryr jag mig, men det har blviit bättre iaf.

sv; Ja eller hur, Adam är så charmig!

2009-08-24 @ 23:17:56
URL: http://dellas.blogg.se/
Postat av: Anonym

sv: jaa :) det e superkul me dans!

2009-08-25 @ 01:02:36
URL: http://amalaj.blogg.se/
Postat av: Anonym

sv: jaa :) det e superkul me dans!

2009-08-25 @ 01:02:40
URL: http://amalaj.blogg.se/
Postat av: Laila

hehe ja tänkte lägga ut receptet men ska ändra om det lite så lägger ut det så fort det är kalrt =)

2009-08-25 @ 01:30:11
URL: http://lailaaziz.blogg.se/
Postat av: laila

Godnatt :)

2009-08-25 @ 03:03:54
URL: http://lailaaziz.blogg.se/
Postat av: muffinsmaritn

Ja, superläckra :D

2009-08-25 @ 05:56:49
URL: http://muffinsmartin.blogg.se/
Postat av: Anonym

Du, jag var nog lika gammal när det gäller sånt..

ha en fin dag:)

2009-08-25 @ 13:24:38
URL: http://dde.blogg.se/
Postat av: therese ♥

jag känner samma sak som dig, men noppra ögonbrynen är nog inget fel, för vissa har väldigt tjocka ögonbryn..

men jag använde jättemycket smink i 7an 8an, foundation o puder i mörkaste färg typ , push up typ 2 stk för o få stora bröst , fast färga blondt gjorde jag innan jag kom in i '' fjortisvärlden '', men nu har jag faktist hittat mig själv, jag går i 8an nu, är ingen barnunge längre .

jag har slutat med så mycket smink , noppra mig måste jag fortsätta göra, ( började i 6an )

nu har jag min egna stil, eller håller på att bli lite vuxnare känner jag .

puss <33

2009-08-25 @ 15:43:10
URL: http://tezzih.blogg.se/
Postat av: Sara

Du är en väldigt bra förebild måste jag säga! :D

2009-08-25 @ 18:25:10
URL: http://essiochsara.blogg.se/
Postat av: EVELINE

Ja det är verkligen tragiskt hur allt såntdär har sjunkit ner i åldrarna FÖR MYCKET. Barn ska vara barn! Så, inte innan högstadiet...

2009-08-25 @ 21:39:21
URL: http://evelines.webblogg.se/
Postat av: lite efter..

hahaah min fjortis period var i 1-2an gymnasiet.. var extremt osäker på mig själv och hade typ ingen stil, vet bara att ja sminkade mig jävligt mkt och piffade till mig varje rast och plattade håret och skit... började väll med mascara i 6an, men inte med annat smink förns 9an då ja även började noppa eyebrownen..

2009-08-25 @ 23:47:32
Postat av: .....

1. du va aldrig fjortis du va wannabe fjortis..

2. man växer absolut inte upp för att man ser ut som en fjortis.. om du snackar lite med en fjortis kanske du märker att dom inte är speciellt vuxna av sig.....

2009-08-26 @ 16:37:37
Postat av: AMANDA FALK

Hej anonym!Kanske du ska läsa lite nogrannare innan du kommenterar... Nej som jag skrev hade jag en fjortis stil! Tack god gud att jag inte betedde moig som en fjortis, är otroligt nöjd över det :D Nej fjortisar är inte vuxna, de är oftast osäkra och har inte hittat sig själva men ibland måste man testa på olika stilar innan man hittar sig själv så jag anser inte att det är fel att se ut som en fjortis. Det kan bara var en bra lärdom!Våga skriv ditt namn nästa gång, eller vågar du inte stå för vad du tror!? :D

2009-08-26 @ 21:13:43
URL: http://amandajosefine.blogg.se/
Postat av: Anonym

jag måste bara säga att du har absolut inte hittat dig själv istället för ''fjortis'' så har du blivit wannabie BLAIR ! , sluuta lek okej ?

2009-09-05 @ 19:18:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
alt="" />