Tur att man bor 8 min från skolan

Idag var det första dagen som vi inte fick god mat sen vi började i skolan. Jag har vel talat om för er att maten har blivit så mycket godare nu när vi är en friskola? Orsaken är att vi inte längre får samma mat som alla Upplands Väsbys skolor är att våran skola inte längre beställer från Löwenstömska utan istället beställer vi maten från ett catering företag. Jag tror också att skolan lägger ner mer pengar på maten för göra så att elverna tycker om maten och äter den så de orkar eftermiddagarna i skolan mycket bättre. God mat gör också alla glada!

Förändringar som gjorts är: Helt nya maträtter, goda maträtter som smakar som hemma, inte som den ökända skolmaten. Vi får bl.a. rostad potatis, thaimat, godare köttbullar, jasmine ris isället för vanligt och olika pasta, som inte är överkokta. Såserna har också blivit fräshare och godare, vi får beanasiesås, sweet chili sås, rydbergs rödbetssallas mm. Salladsbordet har gjort en stor förändring. Sallad blandat med gurka, tomat och majs finns dagligen. Oliver, rivna morötter och många andra grönsaker finns även dom nästan varje dag. Keso har också stått på salladsbordet ett tiotal gånger. Vi har fått varma mjuka bröd osv. Det är helt enkelt en väldigt stor förändring!

Men idag som sagt, vad det första gången det inte blev någon mat som varken I eller jag ville äta. Så som tur är bor jag 8 minuter från skolan och då gick vi hem och åt nudlar med thaisås och ett par knäckemackor. Snabb och god lunch! En AAAAA för den.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
alt="" />