Tips till pepparkaks bakandet till advent och jul

I söndags bakade vi pepparkakor igen, fast denna gång bara stora hjärtan som vi sen kommer pynta huset med. Idag ganerade vi om. Färgerna på glasyren blev också mycket bättre den här gången. Ljusa och fina. 
 
TIPS!
~Det är jätte smart att vänta några dagar med garneringen då pepparkakorna annars drar åt sig vatten från glasyren och blir mjuka och fuktiga.
~Lila för man om man blandar röd + blå
~Om du vill ha hårda pepparkakor, gör dem tunna.
~Kavla pepparkaksdegen direkt på smörpapper som du sedan lägger på en plåt. Annars kommer de gå sönder när du flyttar dom.
~Ifall du vill kunna hänga upp pepparkokorna, gör ett hål i dom innan du stoppar in dom i ugnen 


Fina va? Vi kommer trä sidanband genom hålen för att
sedan hänga upp hjärtanen på någon dörr, i fläkten eller i fönstret.
Att hänga den runt halsen på någon man tycker om kan också vara kul!

Kommentarer
Postat av: Anonym

Dom blev jättefina å dom ser riktigt goda ut :)

2008-11-19 @ 21:28:03
Postat av: isaa

sv: aw tack :D det har jag haft, hoppas du med har haft det!

2008-11-19 @ 21:30:15
URL: http://iiiisa.blogg.se/
Postat av: charlina

jättefina :D

2008-11-19 @ 21:31:47
URL: http://charlinas.blogg.se/
Postat av: Katja

superfina :)



ja visst var skorna snygga =)

2008-11-19 @ 21:49:28
URL: http://candygal.blogg.se/
Postat av: Moa

jag vill äta upp dem XD!

2008-11-20 @ 07:07:11
URL: http://alltmankantankasig.blogg.se/
Postat av: Nina

tack snälla! :)



kram

2008-11-20 @ 07:12:12
URL: http://totalflopp.blogg.se/
Postat av: sarah

oh shit vad roligt att baka pepparkakor, dina var väldigt fina också!:)

2008-11-20 @ 07:29:17
URL: http://sarahz.devote.se
Postat av: MissMagicGirl

Åh, nu får jag jullängtan! _

2008-11-20 @ 15:09:09
URL: http://missmagicgirl.blogspot.com
Postat av: Erica

åh, jag vill med baka pepparkakor!



Eller iaf äta degen ;D

2008-11-22 @ 12:31:44
URL: http://eriiican.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
alt="" />