deckare

Grattis, här har du läsning till 1 A4 med start på en deckare :) Om de vill veta hur den spännande deckaren fortsätter är det great att spana in bloggen dagligen! Enjoy! / ADEL 1

Shangria mordet

Ashlee lutade sig bakåt, drog ner solglasögonen för ögonen och tog en klunk av sin Pina Colada. Hennes mörkbruna långa hår var fuktigt och lockade sig lite längst ner. Han hade precis tagit ett dopp i poolen med sin man Jay. Båda hade fått ledigt en vecka precis samtidigt och nu skulle de sova sex nätter på ett av Dubais lyxigaste hotell. Deras två barn, Ana och Michel skulle få sova hos deras kusiner medan Ashlee och Jay bara skulle koppla av och ha det mysigt tillsammans.


Plötsligt hörs en smäll och det dröjde knappt en sekund innan en vältränad man landar i poolen. Folk runt omkring börjar applådera för det trodde mannen hade hoppat från sin balkong för att trixa lite. Men sen hörs det skrik från människorna som badar. Från kroppen rinner det blod ut i poolen. En del av hotell gästerna springer därifrån och några andra står bara helt stilla och tittar som om de inte har förstått vad som har hänt.

•-         Jag ringer polisen! skrek en tjej som jobbade på hotellet i en glassbar.

En kille i tjugo års åldern dyker ner i den tomma poolen som alla personer har flytt ifrån. Han vänder kroppen och drar honom genom vattnet. Han släpar sedan upp den tunga kroppen på kanten. Den skjutna mannen är mörkhyad och har på sig en vit t-shirt och ett par röda badbyxor. Killen som har släpat upp mannen lutar sig över honom för att känna om han andas. Men han verkar långt ifrån levande. Killen drar upp t-shirten på mannen och direkt, till sin förvåning, ser han att mannen har fått ett skott i bröstkorgen. Den hjälpande killen, vid namn Chris, får tårar i ögonen. Han gråter sällan men när någon har dött precis framför ögonen på honom är det svårt att hålla emot. Han var dessutom den enda som försökte rädda mannen och han hade kämpat tappert för att förflytta och få upp honom på land. Sen låg han bara där med vidöppna ögon och öppen mun som om han var förvånad över någon. Det borde han i och för sig vara eftersom han precis hade blivit skjuten av någon idiotisk person. Juste mördaren, tankarna rusade igenom huvudet på Chris. Vem hade skjutit denna man? Kanske var det någon som bodde på hotellet. Kanske hade han träffat på mördaren vid hotellets frukost buffé på morgonen. Chris la sig ner bredvid den döda mannen och väntade på att polisen skulle dyka upp. Han orkade inte bli inblandad i något mord och inte fundera mer på hur någons liv hjälplöst kunde försvinna på ett ögonblick. Chris mamma och syster hade nyligen dött i en bilolycka där taxi chauffören hade kört som en bildåre och åkt in i en betong mur. Det var därför han hade tagit semester för att komma över saker och ting. Då kunde han bara göra saker han tyckte var roliga och så kunde han unna sig dyra föremål, middagar och en lyxig suite. Men nu hände det här.

Huvudutredaren Mary hade fått ett samtal från polisen. En medelålders man hade blivit skjuten på hotell balkongen och ramlat ner i poolen. Hotellet hette Shangria och låg vid kusten. Det var mycket omtalat och ett av stadens lyxigaste hotell.

•-         Kom igen allihopa! En man har blivit skjuten på Sangria! ropade Mary.

•-         Sangria? Där bodde mina föräldrar i januari när de hälsade på mig, sa Rachel.

•-         Ja, jag är väl medveten om det. Alla vet att detta hotell har ett bra rykte. Men efter en sådan här sak undrar jag hur många som kommer vilja att bada i poolen där igen, sa Mary.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
alt="" />