Vitaminkick

Nu när det är sommar är det många som åker utomlands. Men många svenskar sitter även hemma eller är ute på sina landställen! Maten är extra viktig på sommaren, antingen att äta på olika resturanger utomlands. Om du åker till Grekland då är det den grekiska salladen som kanske gäller. Om du åker till Italien då är det pizza & pasta. Spanien-skaldjur & fisk. Thailand-wok&chasminris. Men om du är på landet, då är det säkert grilla som gäller och hemma kanske det är din vanliga husmanskost.

FAST nu är det nått vi glömmer, nått som många kroppar saknar, FRUKT. En människa behöver minst 500gram frukt & grönt per dag. Det motsvarar ca 5 frukter. Vissa av er kanske endast tänker på en tråkig banan eller ett vanligt grönt äpple. Men det tar inte stopp där, det finns säker över tjugio sorter ni aldrig smakat eller hört talat om. Istället för att äta mackor till frukost varför inte skära upp en stor tallrik med färgglada, saftiga, frestande frukter. Eller ta bort kvällssnackset på kvällen oh ersätt det med massa nya frukter med massa vitaminer som din kropp älskar att ta emot. Det är extra bra för er som kanske brukar ha ont i huvudet, ser dåligt, känner er trötta, har ont någonstans osv. Det som saknas kanske är massa massa frukt!  Frukt gör alla gladare, friskare & snyggare. Så passa på nu i sommar när fukten är godare än någonsin, när du åker utomlands och kan testa på en massa nya eller när du är på landet och ligger och steker i solen så passar det perfekt in med fruktsallader gjorda på frukt & bär från tomten. Hur gått är inte det? Intala dig själv om att ÄLSKA DET!


Mango Clementin Papaya Curuba Vindruvor Hallon Passionsfrukt Jordgubbar Kiwi Äpple Honungsmelon Stjärnfrukt Banan Annanas Aprikos Päron Dadel Apelsin Granatäpple Sharon Plommon Persika Nektarin Carambola Citron Körsbär Kumquat Vattenmelon Blåbär Grapefrukt Lime Pitahaya Smultron Sviskon Durian Vinbär Litchi Hjortron mm.

AMANDA ÄTER FRUKT


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
alt="" />