Thaifood & cheescake

För lite mat inspiration kommer jag berätta för er vad vi ska bjuda våra gäster på idag och dessutom ska jag lägga upp ett ur gott recept på en cheescake. Oj oj oj, vad jag kommer äta ikväll. Hoppas jag inte blir mätt efter förrätten som alltid. Hoppas ni får en trevlig kväll allihoppa!

Förrätt: Små runda toast mackor med bl.a. skagenröra lr leverpastej på. Ost&kex.
Huvudrätt: Thaimat. Kyckling med cashewnötter, ris & sötsur sås.
Efterrätt: Hemagjord glass i smakerna saffran & vit toblerone. Citron cheescake.


FRÄSCH CITRON CHEESCAKE 8 BITAR

Botten                    110g smör
                                12 digestivkex

Fyllning                  2 äggvitor
                               1,5 dl vispgrädde
                                2 äggulor
                               1 dl strösocker
                               1 tsk vaniljsocker
                               2 citroner
                               2 dl cream fraishe

Smält smöret och låt det svalna. Smula eller hacka kexen. Blanda smulorna och smöret. Häll blandningen i en smörad och mjölad form med löstagbar kant. Ca 24 cm i diameter. Tryck ut smulorna med handen över botten och en bit upp på formens kant.

Skilj äggvitorna från äggulorna. Lägg äggulorna i en stor skål. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vispa därefter grädden. Blanda äggulorna med socker, vaniljsocker, cream fraishe och saften och rivet skal från 1 citron. Vänd försiktigt ner vispgrädden och äggvitorna. Blanda väl.

Häll blandningen i formen och täck med plastfolie. Ställ in den i frysen. Efter 4 timmar är kakan genomfrusen. När man ska ta ut kakan kan den dekokreras med den andra citronen och/eller bär. Jag har doppat citronerna i socker så att det ska se lite kristalligt ut. Låt den tina drygt en halvtimme innan den ska serveras.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
alt="" />